syysistutuksia kuistilla

18.9.2017

Maanantaita muruset!

Päivä päivältä alkaa syksyisemmät jutut kiinnostamaan, ja vaikka kesäkukat nyt ulkona vielä jaksavatkin porskuttaa, laitoin kuistille jo pieniä syysistutuksia. Oikein tuli syksyinen fiilis, ja kuistikin näyttää heti astetta siistimmältä!

En juurikaan haaskaa rahojani sellaisiin välikausikasveihin, kuten koristekaalit. Ne kun eivät kuitenkaan kestä pakkasia, ja kesäkukat taasen jaksavat niihin pakkasiin asti, jonka jälkeen ruukkuihin saa iskeäkin jo havut ja callunat. Sen sijaan yritän hyödyntää kaikki vihreät kesäkukkaistutusten ”höysteet” ja käyttää niitä vielä syksyllä uudelleen.  Esimerkiksi nuo hopeavitjat (tai hopeaputoukset) ostin aikaisin keväällä ja ne kasvoivatkin aluksi sisätiloissa. Kunnes pakkasvaara oli ohi, laitoin kasvit kesäkukkaruukkujen reunoille, ja nyt kaivoin mullasta pieniä tupsuja hopealangan ja callunoiden seuraksi. Samasta syystä kesäkukkaruukkuihini eksyy joka kevät myös esimerkiksi murattia. :)

Viime keväänä päätin ilotella väreillä kesäkukkien kanssa oikein kunnolla, ja ikuisen valkoisen sekä vihreän lisäksi meillä kukkikin pinkit, keltaiset, oranssit ja violetit kukat. Vaikka kesällä nuo värit oikein kivoilta tuntuivatkin, täytyy myöntää, että nyt nuo hillitymmät sävyt taas sopivat omaan silmään paremmilta. Mutta antaa miljoonakellojen ja leijonankitojen kukkia ulkona vielä ihan rauhassa, tai ainakin niin kauan kuin vain suinkin jaksavat!

Eikä nuo juuri kaipaakaan kuin kynttilöitä seurakseen!

Iloa uuteen viikkoon!

Save


2 Responses to “syysistutuksia kuistilla”

  1. Ihania istutuksia, kauniita kuvia! Voin vain kuvitella, kuinka tunnelmallista kuistilla on, kun ilta pimenee ja vain kynttilät valaisevat <3

    • Kiitos, Suvi! ♡ Olen kyllä ihan kynttilähullu ja juuri kuistilla tykkään polttaa niitä eniten. Vielä en oikein ennen näitä istutuksia innostunut, mutta nyt kyllä palaa tuikku ja kynttilää senkin edestä. :)