omena-kaurapaistos

20.9.2017

Hiphei ja keskiviikkoa!

Ulkona vihmoo vettä, mutta onneksi sisällä lämpimässä saa nautiskella kynttilöiden tuikkeesta, sekä omenan ja kanelin tuoksuista. Kodikasta sanoisin! Ja voisinpa jopa hetkittäin väittää olevani myös syysihminen!

Omena-kaurapaistokselle on varmasti yhtä monta ohjetta, kuin on tekijääkin, ja omanikin syntyy yleensä näppituntumalla. Laitan tähän nyt kuitenkin jonkinlaisen perusohjeen, jota muokkaamalla jokainen varmaan löytää sen oman parhaan variaationsa. Omenoiden ja kaurakuorrutteen suhdettakin voi vaihdella maun mukaan, itse pidän siitä, että rapeaa kauraa on pinnalla paljon.

Omenakaurapaistos

(hapahkoja) omenoita
sokeria & kanelia

100g voita
1/2dl sokeria tai fariinisokeria
3dl kaurahiutaleita

Kuori ja lohko omenat. Lado omenalohkot voideltuun vuokaan. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Sulata rasva kattilassa tai paistinpannulla ja sekoita joukkoon sokeri sekä kaurahiutaleet. Levitä kauraseos omenalohkojen pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes omenat tuntuvat pehmeiltä ja pinta on saanut kauniin värin.

Syö vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa!

Mukavan rauhallista syysiltaa! ♡


8 Responses to “omena-kaurapaistos”

 1. Susa sanoo:

  Tämän herkun olin jo kokonaan unohtanut, kiitos muistutuksesta. Pitää heti huomenna tehdä. Mukavaa loppuviikkoa!

  • Vanhassa vara parempi ja se pätee kyllä tähän herkkuun. Perinteinen resepti, mutta toimii aina vain!

   Oikein ihanaa loppuviikkoa myös sinne! ♡

 2. Sari sanoo:

  Kiitos Emilia muistutuksesta! Tämä on vallan unohtunut tältä syksyltä, nammmm!! Mutta onneks vielä ehtii eli viikonlopun mökkireissulta omenasatoa matkaan.Tämän vuoden omput ovat jääneet jostain syystä melko pieniksi. Syötäviä pienetkin ovat siis eivät kitkerän kovia…vaikka näyttävät peräti raaoilta. Kumma juttu. Valkoinen kuulas on nimeltään. Löytyykö teiltä kyseistä lajiketta?

  • Ehdottomasti tekemisen arvoinen herkku!

   Hedelmäpuilla taitaa olla satovuotensa. Itse nappasin valkeakuulasta mummulasta ja olivat tänä vuonna todella suuria ja komeita, joskin myös mehukkaampia ja hapokkaampia, kuin mitä muistan viime vuodelta. :)

 3. Karo sanoo:

  Tämä on joka syksyn hitti. Niin hyvää! Teen monesti tätä myös päärynöistä ja sekin maistuu aivan taivaalliselle.

  Kohti Joulua -joulublogi

 4. Mrs P sanoo:

  Upeat kuvat taasen! Olisin halunnut kokata tätä herkkua, mutta mummon onenapuissa ei ollutkaan omppuja tänä syksynä :/ Voisihan sitä tietysti kipaista hakemassa torilta omenia…

  • Oi ei! Toivottavasti saat omppuja jostain ja pääset tekemään paistosta! Ja toivotaan myös, että mummon omenapuut ottavat ensi vuonna tämän lomailun takaisin! :)