Pellavapäitä ja kultakutreja / XZ Muumi -arvonta

29.10.2017

Sunnuntaihuomenet! Lauantaisauna taitaa kuulua useammankin suomalaisperheen viikonloppuun. Meillä saunapäivä osuu harvemmin lauantaille, mutta eihän se niin päivän päälle olekaan. Suomalaisessa saunakulttuurissa on jotakin, jonka viehätyksen olen itse oppinut vasta ihan parin viime vuoden aikana, joten siinäkään mielessä ei meillä olla saunapäivän kanssa niin turhan tarkkoja. Siinä missä saunominen oli ennen puhtaasti puhdistautumista, on löylyttely nykyisin enemmänkin  nautiskelua, jonka sivutuotteena toki saunoja myös puhdistuu. Keittiön altaasta saunan lauteille on pitkä matka, mutta sopiipa siihen väliin montaa muutakin tapaa kylvettää vauvoja tai lapsia. Siitä lisää tässä tässä postauksessa, joka on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä yhdessä  XZ Muumin kanssa.

Noin viisi vuotta sitten, syksyllä 2012, lompsin ison vatsani kanssa kumisaappaat jalassa purujen seassa kohteenani kylpyhuone. Muistan sillä hetkellä kysyneeni itseltäni, että miksi ihmeessä?! Että eikö kerta olisi riittänyt!
Jälkimmäisellä en suinkaan viitannut pyöreään olotilaani, vaan niihin olosuhteisiin, joihin olin taas yhdistämässä pientä ihmisen alkua. Nimittäin esikoinen kylpi aikoinaan keittiön altaassa, kun edellisen kodin kylppäriremontti viivästyi ja viivästyi. Ja vaikka eteiseen saatiinkin lattialaudat ennen Klaaran syntymää, voinen kuitenkin sanoa, että molempien lasten ensimmäiset elinvuodet on vietetty jokseenkin poikkeuksellisissa oloissa niin vedentulon, pyykinpesun kuin itse peseytymisenkin osalta. Jos saunapäivä ei siis osukaan joka viikko samaan viikonpäivään, koen kuitenkin, että nykyinen elämämme edustaa arjen rutiineja ja pysyvyyttä. :)

Kahden pellavapään äitinä ne suihku- ja saunahetket eivät toki aina ole olleet niitä helpoimpia mahdollisia. Koska esikoisella pidettiin mahdollisimman pitkään paksuja enkelinkiharoita, ja kuopuksen kultakutrit kasvavat ja vahvistuvat edelleen, myös hiustenpesu on aiheuttanut niitä vähemmän mukavia pesuhetkiä. Vaikka toinen lapsista jo peseytyykin itsenäisesti, nuoremman peseytyminen on yhä meidän aikuisten vastuulla. Juuri nyt ollaan kuitenkin pääsemässä pahimman vesikammon yli, ja hiusten pesu on saatu jokseenkin sujumaan miellyttävimmissä merkeissä. Sen lisäksi, että ennen hiusten pesua käydään läpi ne vinkit, joilla vesi valuisi kasvojen sijaan kohti selkää, on nuoremman kanssa pitänyt käydä myös keskustelua hiusten pituudesta. Nimittäin jos pitkät ja paksut hiukset haluaa pitää, niitä on toki myös pestävä – ja hiustenpesu täytyy vain sietää yhtenä peseytymisen osana. Se, miten lapsi asiat kokee, on kuitenkin pitkälti meidän aikuisten suunnittelusta ja valmisteluista kiinni. Kun peseytymiseen liitetään hyviä asioita, kuten vaikka saunan jälkeinen vähän parempi iltapala, ja lapsen ottaminen mukaan shampookaupoille, ollaan jo pitkällä valmisteluiden osalta.

 

Meillä on aina käytetty XZ Muumi -tuotteita. Ennen nämä klassikot pakattiin vaaleansinisiin ja vaaleanpunaisiin pakkauksiin, joista lapsille on valikoitunut omat suosikkinsa (ainakin meillä) varsin perinteisellä jaottelulla. Nyt uudistuneet pakkaukset paitsi jättävät perinteisen värierottelun taakseen, miellyttävät myös äidin silmää edemmän. Onpa pakkausten uusi ulkonäkö myös piristävää vaihtelua shampoohyllyllä suurta valintaa tehdessä. :) Ja hei, muumit ovat muumeja väreistä ja hahmoista välittämättä. Meillä nimittäin myös esikoisen korkkiruuveja selvitettiin Niiskuneidin selvityssuihkeella, eikä tuotteen mahdollista tyttömäisyyttä tullut koskaan sen enempää mietittyä.

Kun mietitään kosmetiikkatuotteita, joita käytetään erityisesti lapsille, ainakin omassa mielessäni korostuu tuotteen turvallisuus ja hellävaraisuus. Mitä vähemmän kemikaaleja tuotteet sisältävät sen parempi. Kun puhutaan tuotteen luottavuudesta, kotimaisuus nousee myös listallani kärkeen. Suomessa valmistettu tuote herättää luottamusta ja myöskin arvostusta. Avainlippu kun itselleni paitsi puhtauden, myöskin työllisyyden symboli. Itse Muumit taasen koen suomalaisena kansallisaarteena, jonka merkityksen muistaa viimeistään kun katselee turistien intoa hamstrata Muumituotteita tuliaiskasseihinsa. Nimittäin meille varsin arkinen kolmen euron shampoopullo on melkoinen luksustuote maailmalla!

Pelkästään kotimaisuus ei tietenkään ole oman valintani ainoa peruste, vaan arvostan myös silikoonittomuutta ja väriaineiden puuttumista. Ja vaikka meillä ollaankin nyt siinä iässä, että vadelman ja banaanin tuoksut koetaan puhtaasti plussana, nostan hattua tuotesarjan täysin hajusteettomalle suihkushampoolle, joka toimii vaikka ihan sen pienimmän perheenjäsenen pesunesteenä.

Lapsen pitkien ja paksujen hiusten pesussa 2in1 tuote on aina pelkkää plussaa. Kun hiukset selvittelee takuista ennen pesua ja vaahdotuksen hoitaa hellävaraisesti, vain yhdellä tuotteella ja yhdellä huuhtelukerralla nopeuttaa suihkussa käyntiä ja hiustenpesua. Meillä Klaaran pitkät ja paksut kutrit suihkutellaan pyyhekuivauksen jälkeen Muumi selvityssuihkeella, jonka jälkeen hiuksia kuivataan föönaamalla. Klaaran hiukset ovat nimittäin niin paksut, että illan pesun jäljiltä ne ovat märät vielä aamullakin, mikäli kuivumista ei pikkuisen aviteta. Hieman kostean hiukset palmikoidaan illalla ja aamulla tuloksena on silkin pehmoiset kiharat. Meillä erilaiset palmikkokampaukset ovat myös osa arkiaamujen rutiinia, sillä kampaus myös pitää hiukset puhtaana päivän leikkien aikana.

Meillä on perinteisesti sujautettu kalenteritontun taskuihin joulukuun aamujen iloksi myös hyötytuotteita, ja Muumituotteet hammastahnasta shampoisiin kuuluvat juurikin näihin. Nyt myös kolmella teistä on mahdollisuus voittaa XZ Muumi -tuotepaketti joko pikkuiseksi lahjaksi, joulukalenterin täytteeksi tai ihan vain arkea ilostuttamaan ja helpottamaan.

Kerro kommenttiboksissa oma XZ Muumi -suosikkisi tai jaa mieleenpainuvin muistosi lasten kylpy- tai pesuhetkistä. Jättämällä kommentin viimeistään sunnuntaina 5.11. ja olet mukana n. 15 euron arvoisen tuotepaketin arvonnassa. Tuotepaketteja arvotaan yhteensä kolme kappaletta. Kilpailun säännöt löydät täältä.

Tallenna

Tallenna


99 Responses to “Pellavapäitä ja kultakutreja / XZ Muumi -arvonta”

 1. Pipa sanoo:

  Selvityssuihke!!!

 2. nelliina sanoo:

  Muumi-tuotteet ihan huippuja, mukaan siis arvontaan. Kerran hotellissa lapseni laittoi ammeeseen ”vähän”kylpyvaahtoa, jota sitten olikin kaikkialla ;)Oli työ huuhdella sitä ammetta, mutta hauskaa oli!

 3. Satu sanoo:

  Muumituotteiden suosikkini on 2in1 shampoo ja hoitoaine.

 4. Mummuilija sanoo:

  Lapsenlapsi haluaa aina meillä mummulassa suihkuun ja että juuri pappa pesee hänet ja mummu ottaa vastaan pyyhkeineen, suloista kun pieni mies touhuaa suihkun jälkeen yöpukua ja yövaippaa, mikään ei ole niin hienoa kun puhdas lapsi nukuttaa yöunille sadun kanssa ja nukahtaa lapsosen viereen. XZ on käytössä, oli jo minun itseni lapsuudessa.

 5. Hennajenniina sanoo:

  Selvityssuihke on suuri apu, käytän sitä itsekin. Poikien mieleen taas on Muumi shampoo ja Muumi suihkushampoo.

 6. Xeveliina sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke pelastaa minut takkukriisiltä joka aamu ympäri vuoden!

 7. Pajulintu sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke on lempituotteeni, Tyttöjen pitkien hiusten kampaamisessa välttämätön.

 8. Manteliini sanoo:

  Ihanat uudet muumit…nämä meilläkin hyvin tuttuja taasen…ensimmäiset pitkät hiukset kasvoivat isoiksi ja muumit unohtuivat. Nyt saamme uudelleen ottaa käyttöön suloiset lasten shampoot.
  Kivat kuosit, nyt voi velikin pestä samalla shampoolla kun väri vaihtui ;-)

 9. Katri sanoo:

  Suosikkini on ehdottomasti Niiskuneidin selvityssuihke. Kultakutrien äidin pelastustuote.

 10. Minttu sanoo:

  XZ Muumi selvityssuihke on ollut meillä käytössä, ja on mun suosikkituote :)

 11. Heidi Pii sanoo:

  Meillä ”niiskuneitisuihke” on harjaushetkien pelastus. Myös miehen yli puolimetristä tukkaa oon sillä taltuttanut.

  Hahmosuihkusaippuat lorahtavat kylpyveteen silmän välttäessä yhdellä töräyksellä, joten niitä ollaan lakattu ostamasta.

 12. Itse en valitettavasti voi saada lapsia, mutta yksi kummityttöni ja hänen kaksoisveljensä kylpyhetki on painunut lähtemättömästi mieleen. Voi sitä riemua, kikatusta ja veden loisketta, kun kaksi pientä, noin 1,5-vuotiasta, istuu lämmitetyllä kylpyhuoneen lattialla samalla, kun heitä suihkutellaan <3
  He saavat nämä ihanat Muumi-tuotteet, jos ne satun voittamaan :)

 13. Minttu sanoo:

  Shampoo!

 14. Marine sanoo:

  Oma suosikkini on ehdottomasti niiskuneidin selvityssuihke.

 15. s sanoo:

  Muumi selvityssuihke on ykkönen takkujen kesyttäjänä:)

 16. Satuj sanoo:

  Minulla on itselläni käytössä selvityssuihke herkästi takkuuntuvaan hiukseen. Arvontavoitto menisi kummipojalleni

 17. anna s. sanoo:

  Mieleenpainuvin on tietenkin ollut se ensimmäinen lapsen kylvetys, joka tapahtui jo sairaalassa <3

 18. SannaMi sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke on hyvää pitkien hiusten hoitoon :)

 19. Laura sanoo:

  Meillä Muumi-suihkushampoo on suosikkituote. Kolmen lyhythiuksisen pienen pojan perheessä erilliselle shampoolle tai hoitoaineelle ei ole ollut ainakaan vielä tarvetta, vaan suihkushampoo on toimittanut sekä suihkusaippuan, shampoon että kylpyvaahdon virkaa

 20. Johanna sanoo:

  Niiskuneiti Selvityssuihke, kahden pitkätukkaisen tytön suosikki!

 21. Aila sanoo:

  Kahden pojan lyhyet hiukset on helppo pestä ilman turhia kitinöitä.

 22. manna sanoo:

  Selvityssuihke, käytän myös omiin hiuksiini:)

 23. Henna73 sanoo:

  Hajusteeton Suihkushampoo on mun lemppari

 24. MarjaKoo sanoo:

  2in1 shampoo ja hoitoaine on suosikkini. Muistoista ainakin se, että Muumi-shampoolla oli ihan oma paikkansa hyllyssä.

 25. Irene Joona sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke pelastaa hiustenpesupäivän!

 26. Piia sanoo:

  Eräänä aamuna löysin 1,5v poikani yöpuvussa ja -vaipassa ammeesta istumasta ja leikkimästä onnellisena kylpyleluillaan. Olin nimittäin epähuomiossa jättänyt ammeen tyhjentämättä illalla saunan jälkeen. 2 in 1 -tuotteet suosikkeja meilläkin!

 27. Hanna sanoo:

  Takkusuihketta on tässä taloudessa kulunut monta pulloa!
  Jostain kumman syystä tulee mieleen enemmän niitä ei-kivoja suihkuhetkiä ajalta kun molemmat pitkähiuksiset neidit olivat pienempiä. :) Nyt molemmat hoitavat pesut pääosin itse. Jos voitan, tuotteet päätyvät pukin kautta pienemmille serkuille.

 28. Helle sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke!

 29. Kuisma sanoo:

  XZ Muumi-shampoo ja selvityssuihke jakavat ykkössijan. Aikaisemmin kun lapsi oli pienempi selvityssuihkeeksi kelpasi vain Muumi-suihke.
  Parhaat muistot kylpyhetkiin liittyvät pienen vauvan kylvetykseen. Iloa ja onnea sekä uuden elämäntilanteen opettelua ❤

 30. Tintin sanoo:

  Suosikkini on selvityssuihke, käytän sitä itselleni hiusten sähköisyyden poistoon.
  Mieleen jäänyt muisto omasta lapsuudesta kun isä ”imaisi” aina silmään menneen shampoon mikä ikävästi kirveli. Silloin ei käytetty muumia, vaan perinteistä suomalaista shampoota kaikkea ne vanhemmat laspensa vuoksi tekee.

 31. Anna sanoo:

  Meillä on ollut jo vuosia käytössä Muumi 2-1 shampoo/hoitoaine. Hyväksi havaittu lasten luottotuote. :)

 32. Hippu sanoo:

  Sekvityssuihke auttaa todella!

 33. Anne sanoo:

  Ehdottomasti Niiskuneidin selvityssuihke!

 34. Tuula sanoo:

  Selvityssuihke paras pitkähiuksisen tytön äitinä.
  Pullojen ulkonäkö tosi kaunis.

 35. hilda hissu sanoo:

  Muumi -shampoo :)

 36. Satu sanoo:

  Muumi shampoo on meillä lemppari :)

 37. Riikka sanoo:

  Lemppari tuotteeni on selvityssuihke. Sitä olen laittanut myös omiin hiuksiin. Meidän 2v. pojan kylpy hetkiin sopivin tuote olisi varmaan suihkushampoo. Olisi ihan riittävä hänelle, ei tarvitse vielä erillistä shampoota. :)

 38. Elina sanoo:

  Selvityssuihke! Saa takkutukan aukeamaan ja tuoksuu hyvälle :)

 39. Tiina sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke on aivan ykkönen kahden tytön pitkiä hiuksia selvitettäessä.

 40. NannaS sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke on meillä lempparina :)

 41. Elise H. sanoo:

  Suosikkini on tuo ihana selvityssuihke :)

 42. liinail sanoo:

  Suosikkini on hajusteeton suihkushampoo :3

 43. Maria M sanoo:

  Muumi-tuotteet ovat aina olleet kovassa käytössä. Shampoo ja selvityssuihke suosikkeja.

 44. Ninna sanoo:

  Selvityssuihke on ihan ykkönen tytön pitkien luonnonkiharoiden hiusten kanssa!

 45. Anette sanoo:

  Kivan näköisiä uudistetut tuotteet. Shampoo ollut käytössä ja edelleen. :)

 46. Veronica sanoo:

  Selvityssuihke on todella hyvä ja tarpeellinen

 47. Smarianne sanoo:

  Selvityssuihke

 48. Päivi sanoo:

  Suosikkini on XZ Muumi Niiskuneiti -selvityssuihke, koska se on kätevä ja meidän perheessä se on auttanut tyttöjen tukkaongelmissa.

 49. Sirkkuli sanoo:

  Selvityssuihke on todella tarpeellinen :)

 50. tiitu sanoo:

  Selvityssuihketta kuluu!! Ja juurikin Muumi! Kerran ostin muuta merkkiä ja jäi käyttämättä, ku pikkuneitin päänahkaa kirveli!? Hui!! Tiitu

 51. OutiH sanoo:

  Niiskuneidin selvitysuihke.

 52. Nannil sanoo:

  Muistan omasta lapsuudestani tuon shampoon ja hoitoaineen yhdistelmän sekä erityisesti selvityssuihkeen. Kuinka taianomaista se oli kun kampa sujahti takkutukan läpi. Hyvin sitä muistaa myös tuotteen tuoksun sekä shampoon jännän vaahtoamisen, vaikka siitä on tovi jos toinenkin aikaa :)

 53. Kiti sanoo:

  Selvityssuihke on ahkerassa käytössä pitkähiuksisella pojalla.

 54. Pirde sanoo:

  Selvityssuihke on tosi kätevä juttu :)

 55. Kristiina sanoo:

  Kyllä suosikki on tuo 2in1 shampoo syystä että kaikilla perheen tyttösillä on pitkät hiukset ja se vaan helpottaa hurjasti hiusten pesua. Mukavaa alkanutta viikkoa!:)

 56. tt3 sanoo:

  Selvityssuihke on ehdottomasti suosikki. :)

 57. Katri sanoo:

  Selvityssuihke ois kiva voittaa, mutta oikeastaan kaikki nuo muumituotteet käy.

 58. Arja sanoo:

  Selvityssuihke kuuluu ehdottomasti suosikkeihin kahden tytön äitinä ja molemmilla pitkät hiukset.

 59. Hanna sanoo:

  Selvityssuihke. Hinta-laatusuhteeltaan ihan ykköstuote.

 60. Hantsu sanoo:

  Tuota selvityssuihketta kehutaan kaikkialla, joten sitä olisin utelias testaamaan. :)

 61. Tuija sanoo:

  Meillä muumishampoo ollut käytössä, mieluinen. Ehdottomasti lapset tykkää meillä kylpeä (vauvasta saakka) mutta mm. hiustepesu ei niin mieluista. Saunailtoihin sopii hyvä juoma ja ruoka. Joskus on talviaikaan vähän kipaistu myös lunta saunaan…;)

 62. Lottakooo sanoo:

  En osaa valita suosikkia kun tuotteet eivät ole olleet meillä käytössä. Poika on kova kylpemään ja saunomaan joten kiva olisi näitä päästä kokeilemaan :)

 63. sikkuralla sanoo:

  Selvityssuihke on lempparini.

 64. pipsa sanoo:

  Muumi selvityssuihke oli lapsena käytetty tuote. Taitaa tuote löytyä edelleenkin kaapista.

 65. Ansku sanoo:

  Selvityssuihke on huippu!!

 66. Kirsi Y sanoo:

  2in1 shampoo ja selvityssuihke suosikkeja. Ehdottomasti mukana arvonnassa :) esikoisen hiuslaatu kummallisen takkuuntuva ja se onkin aina ruljanssi se hiusten harjaaminen ja selvitys :D

 67. Luissara sanoo:

  Selvityssuihke , 2 takkutukalle loistava apu !

 68. Jenny sanoo:

  XZ Muumi Niiskuneidin selvityssuihke ja kutrit on kunnossa! :)

 69. Sanna sanoo:

  Selvityssuihke, kuten monen muunkin mielestä :)

 70. Eevi sanoo:

  Selvityssuihke on meilläkin ahkerassa käytössä!

 71. Saija sanoo:

  Selvityssuihke on loistava keksintö!

 72. Elina sanoo:

  Selvityssuihketta olen käyttänyt jo itse pienenä, ja se oli kyllä omasta mielestäni jännittävä tuote. En tiedä paljonko tuote oikeasti auttoi hiusten selvittelyssä, mutta olihan tuo hyväntuoksuinen Niiskuneidin kuvalla varustettu ”taikasuihke” ihana lisä suihkussa käymiseen.

 73. Gunilla Ståhlberg sanoo:

  Muumi selvityssuihke

 74. Niisku sanoo:

  Muumi selvityssuihke

 75. Johanna sanoo:

  XZ Muumi 2in1 Shampoo & hoitoaine on suosikki! Purnukoiden uudistetusta ilmeestä peukku:)

 76. Eila sanoo:

  selvitys suihke niin helpottaa hiusten laittoa

 77. kaija sanoo:

  kyllä selvityssuihke oli hyvä, lastenlasten kanssa koettu

 78. Helmiina sanoo:

  Ainoa tyttö lapsenlapsista omistaa pitkät hiukset 5v. ja tietää kyllä mikä on selvityssuihke. Ja osaa laittaa pompulat hienosti suihkun jälkeen :)

 79. Hanmaj sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke! 75% perheestä käyttää sitä ja ei selviä ilman. 25% ei ole hiuksia niin ei tarvi.

 80. Hannu Räty sanoo:

  Niskuneiti pikku Saran hiuksiin ja sitten mummi pääsee kuivatteleen hiukset pyyhkeellä ja föönillä. XZ Muumi 2in1 pikku Aleksille ja hommat hoituu niin kuin pitääkin.

 81. Ella sanoo:

  Selvityssuihke!

 82. KH sanoo:

  Selvityssuihke pelastaa meilläkin aamukiireessä tehdyt tytön hiustenharjaukset! Ja on sitä testattu myös lapsen kummisedän takkupartaan;)

 83. Kaija sanoo:

  Selvityssuihke on huippu kuin myös shampoo!

 84. Henna sanoo:

  Selvityssuihke on ehdottomasti mun suosikki! Aina saanu hiukset suhteellisen selväksi ja onhan se hyväntuoksuinenkin ja kotimaisuus sekä silikoonittomuus ehdotonta plussaa :)

 85. Siinatar sanoo:

  Selvityssuihke on ihan ehdoton!

 86. Mari sanoo:

  Selvityssuihke

 87. Murena sanoo:

  Shamppoota käytetty. Hammastahnaa käytetty. Mutta selvityssuihke on meidän takkutukan joka päiväinen, ehdoton TARPEELLINEN tuote :-)

 88. Suvi S. sanoo:

  Meillä pitkätukkasen tytön paras ja suosituin tuote on niiskuneiti selvityssuihke. Helpottaaa harjausta kun hius on hienoa ja menee helposti takkuun. Sekä hammastahnat ovat kovassa käytössä. Uudet pakkaukset ovat todella kivat. Ihana idea laittaa joulukalenteriin, koska kohta täytyy alkaa niidenkin sisältöä miettimään.

 89. Marita sanoo:

  Suosikkituote on 2in1 shampoo :)

 90. Iita sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke parasta juurikin ohuen kiharatukan selvityksessä. Kiva kun neiti jo itse kaupassa muistaa kysyä ”äiti onko meillä tätä”. ☺

 91. Mini sanoo:

  Meillä käytössä selvityssuihke, muita en olekaan vielä testannut.

 92. Meri sanoo:

  Selvityssuihke!

 93. SAMP sanoo:

  2in1 shampoo pitää kyllä ottaa kokeiluun meidän takkutukalle, joka ei mistään hinnasta halua leikata kultakutrejaan lyhyemmäksi. Selvityssuihke onkin jo käytössä ja auttaa kyllä jonkin verran

 94. Henna sanoo:

  Selvityssuihke on meillä eniten käytössä!

 95. Päivi sanoo:

  Muumihammastahna on hyväksi koettu, samoin selvityssuihke

 96. Riikka sanoo:

  Selvityssuihke oli käytössä kun tytär oli pieni. Sitä kaipais joskus vieläkin.

 97. mamaEle sanoo:

  Niiskuneidin selvityssuihke on hyvä.

 98. Henna sanoo:

  Selvityssuihke on takkutukan pelastus. :)