Ajatukset jälleen joulussa

11.12.2017

Heipsan!

Tiedättekö, oli ajatuksena aamulla ottaa jotkut kivan jouluiset hämykuvat maanantain iloksi, mutta onnistuinkin heittämään puurokulhoni keskelle keittiön lattiaa. Sen sijaan siis, että olisin kuvannut teille hämyä tai joulun tunnelmaa, kaavinkin lattialta kaurapuuroa ja Arabian Kokoa. Sitten olikin jo kiire kouluun, joten nyt on tyytyminen näihin kamiinan kuviin, jotka eivät alunperin läpäisseet seulaani. :)

Viikonloppu vierähti tosiaan syntymäpäivien merkeissä, ja vaikka meillä varmasti joulu näkyi viikonloppuna ihan yhtä lailla kuin tänään, jäi joulu kuitenkin muutamaksi päiväksi jonkinlaiselle henkiselle tauolle. Nyt kun synttärit on juhlittu, ajatukset rientävät taas jouluun ja joulun odotukseen. Itse asiassa paluu jouluajatuksiin tapahtui jo eilisiltana, kun koti rauhoittui kaverisynttäreiden jäljiltä normaaliin hiljaisuuteensa. Ja hei, mikäs tässä joulutellessa, kun maakin on valkoinen!

 Toiseen adventtisunnuntaihin saatiin herätä iloisten uutisten kera, sillä aamulla miehen puhelimeen kilahti odotettu vauvauutinen. Miehestäni tuli ensimmäistä kertaa setä, ja lapsetkin saivat ensimmäisen serkkunsa isänsä puolelta. Voitte kuvitella, että kun tässä on nyt herkistellyt tuon omankin lapsen syntymää muistellessa, moinen uutinen avasi vuolaat padot silmäkulmista.

Mutta hei, joulua kohti mennään! Jonkin verran meinaa jo stressinpoikanenkin tarttua harteista, sillä kaikki jouluruuat ovat edelleen tekemättä, mutta jos jotain positiivista, niin joulusiivous on tehty!

Seuraavat pari viikkoa siis tiedossa armotonta joulufiilistelyä ja jouluun virittäytymistä.

Oikein ihanaa uutta viikkoa!

Tallenna


4 Responses to “Ajatukset jälleen joulussa”

 1. Riina sanoo:

  Kauniiltahan kamiinan tuli näyttää ja niin jouluiselta!
  Oli pakko huikata tänne, että teidän kodin juttu Lantliv-lehdessä oli ihastuttava. Nappasin lehden vasta eilen kauppareissulla ostoskärryyn, ja nautiskelin kovasti teidän kodin juttua lukiessani. Tarttui ihana ja rauhallinen joulumieli.
  Mukavaa joulunodotusta tällekin vuodelle ja onnea myös sedälle ja serkuille vauvauutisesta!

  • Kiitos Riina! Täälläkin on kulutettu Lantliviä oikein urakalla. Nyt on kiva viritellä kotiin joulutunnelmaa, kun on jotakin, mistä katsoa mallia. :)

 2. Ihanat ”seulaa läpäisemättömät” tunnelmakuvat. :) RIP puuroinen Koko ja pus Emilia ja uusi sukulainen. Olen ollut pitkään poissa täältä lukijapuolelta, mutta tutun tunnelmalliselta täällä näyttää. Jotenkin niin ihanan pumpulinen tapa kertoa puuro-onnettomuudestakin, itse olisin muotoillut asian ihan toisin ja rakentanut koko kirjoituksen tuon yhden epäonnistumisen ympärille – mutta onneksi on sinä. Ihana olla täällä, aurinkoa viikkoosi! :)

  • Hymyilyttää, kun vain ajattelenkin tapaasi kirjoittaa puuro-onnettomuudesta. :D Sinulla on aina ollut sana hallussa. :)

   Jouluista viikkoa sinne! Kelit ainakin ovat ihan kohdallaan!