winter wonderland

12.12.2017

Hurrrja keli, mutta hei, en edes muista, koska täällä on ollut näin paljon lunta! Ei ainakaan viime talvena. Mutta kun lumi on kuorruttanut kaiken, ja radiossa soi joululaulut, ei voi muuta kuin nauttia. Puhdas valkeus antaa hassulla tavalla energiaa, ja kaikki näyttää niin paljon paremmalta!

Samaan aikaan tuntuu ihan hassulta, että ensi viikko on jo jouluviikko! Joskin aatto on tänä vuonna vasta sunnuntaina, mutta silti. Viikonloppuna voisi vaikka käpertyä sohvalle ja katsella muutaman jouluisen leffaklassikon. Love actually ainakin pitää katsoa, koska siitä tulee joka vuosi aina yhtä ihana fiilis. Ja tottakai se myös joka kerta itkettää, mutta leffa on kuitenkin kaiken tunneryöpyn arvoinen, siitä ei pääse mihinkään!

Vaikka niitä jouluvalmistelujakin pitäisi tehdä, tämä ilta menee kyllä ihan perus kotitöiden parissa. Pari pyykkikorrillista odottaa pesijäänsä, mutta onneksi kone hoitaa itse työn. Siinä samalla ehtii hetkeksi istahtamaankin ja nauttimaan jouluisesta tunnelmasta. Tänä vuonna joululehtien hankkiminen on keskittynyt niihin lehtiin, joissa Kristan ja Jonnan viime vuonna meiltä tekemä juttu löytyy, ja nyt lehtipinon päällimmäisenä on uusin Lantliv. Lisää noita kuvia löytyy myös Kristan, sekä Jonnan blogeista. Vähän glögiä ja raakasuklaalla kuorrutettuja viikunoita, ja tavallinen arki-iltakin muuttuu miltei juhlavaksi.

Vielä hetki sitten parvekekoreissa roikkuvat havut olivat jokseenkin surullinen näky valovirityksestäni huolimatta. Nyt kun valo tuikkii valkoisen lumivaipan alta, on kotiin tullessa heti ihan erilainen fiilis. Kuin keskellä talven ihmemaata asuisi.

Tunnelmallista talvi-iltaa! ♡

 

Cocoa Raakasuklaakuorrutetut Viikunat saatu blogin kautta / Life


4 Responses to “winter wonderland”

 1. NoNNu sanoo:

  Ihania kuvia taas kerran!

  Tämä tulee kyllä hiukan aiheen vierestä, mutta olisin kysynyt kuinka usein koiraanne pitää trimmata? Pidätte turkin ilmeisesti aika lyhyenä kuvista päätellen? Meillä on harkinnassa kyseinen koirarotu ja turkin hoito mietityttää. Pitkänä vaatinee paljon hoitoa, mutta miten on lyhyemmän kanssa?

  • Meidän Alma trimmataan 2-4 kertaa vuodessa. Sen tekee ainakin 2 kertaa vuodessa ammattilainen, joka hoitaa koko paketin korvista anaalirauhasiin. Nyt syksyllä trimmasin Alman itse, kun meni kurakeleihin totaalisesti hermo. Ei ehkä ihan priimaa jälkeä, mutta hommana kohtalaisen helppo, koska koira on jutussa mukana.
   Meille oli heti selvää, että turkki pidetään lyhyenä. Pitkä turkki on melkeinpä pestävä päivittäin, ja se nielaisee jo koirankin elämästä aikaa, kun jatkuvasti saa olla pesulla tai kuivumassa. Sama pätee pitkään turkkiin paakkuuntuvan lumen kanssa. Joskus yritimme pitää talvellla turkin pitkänä, mutta se oli vika-arvio. Koira sai sulatella lattialämmityksen päällä turkkiaan. :(
   Lyhyt turkki on helppo. Useimmiten riittää pelkkä tassujen ja vatsan pyyhkiminen kun tullaan sisälle. Turhaan kun en koiraa viitsi pestä. :)

 2. Niin kaunis kuva tuosta lumen peittämästä havukorista <3
  Nauttikaa lumesta meidän pääkaupunkiseutulaistenkin puolesta. Me saimme eilispäiväksi kamalan räntäkaaoksen, talvi taisi olla sitten siinä. Tämän päivän sää on nimittäin muistuttanut enemmänkin huhtikuuta: aurinko paistaa, rännit ropisevat ja kaikkialla on järkyttävän liukasta...
  Mutta, kuten uusimmassa postauksessanikin kirjoitin, jaksan edelleen elätellä toivetta valkoisesta joulusta :) Ihmeitä on tapahtunut ennenkin ;)

  • No mutta nythän sitä lupaillaan eteläänkin valkoista joulua. Jaksa uskoa, kyllä se siitä! ♡
   Täällä lunta tuli niin, että maisema on edelleen valkoinen. Liukasta on kyllä, mutta tämäkin riittänee minulle, jos tykkylunta ei ole enää tarjolla. Niin paljon valoisampaa, kun ei ole pelkästään mustaa!

   Kaunista jouluviikkoa sinne ja rauhallista jouluun valmistautumista. ♡♡♡