alehaukka

28.12.2017

 Alehaukka se täällä moi! Nämä välipäivät ovat minulle, ja kaikille lajitovereilleni, kulta-aikaa, tosin sillä erolla, että toiset nauttivat alennusmyynneillä kiertelystä, kun taas itse kuulun siihen heimoon, joka mieluiten jää kotiin. Ihan yhtä paljon kuin vieroksun jouluostoksilla käymistä joulukuussa, kaihdan kauppakeskusten alennusmyyntejä varsinkin heti joulun jälkeen. Koska kuitenkaan en kuulu siihen onnelliseen ihmisryhmään, jolla olisi varaa ostaa kaikki normaalihinnalla, kärkyn alennusmyyntejä, mutta rauhassa kotoa käsin. Tämä postaus on tehty kaupallisessa yhteistyössä Ellos:n kanssa ja toimii esimerkkinä siitä, että hyviä löytöjä voi tehdä myös ihan kotisohvalta!

Kun olimme siskoni kanssa nuorempia (lapsia), meillä oli tapana saada joululahjaksi rahaa, joka tietenkin poltteli taskussa heti tapaninpäivän jälkeen ja sitä lähdettiinkin sitten tuhlaamaan ihan kaupunkiin asti. Meiltä käytiin Tampereella, ja se oli muuten iso juttu se. Vielä aikana ennen lapsia, silloin yli kymmenen vuotta sitten, kävimme miehenikin kanssa ihan vain alennusmyynneillä, mutta sittemmin olen muuttunut niin mukavuudenhaluiseksi, että ajatuskin ostostungoksesta nostaa karvat pystyyn. Kaupat on ahdettu täyteen edellisten sesonkien vaatteita, ja ne roikkuvat nippa nappa vaatepuissaan ihmisten parveillessa ympärillä. En ehkä muutenkaan osta vaatteita ihan hetken mielijohteesta, joten koen nykyisin nettishoppailun enemmän omakseni.

Naistenlehdissä ja blogeissa on paljon juttua siitä, mitä alennusmyynneistä pitäisi etsiä. Toiset kehottavat etsimään klassikkotuotteita, kun taas toisaalla päinvastoin torpataan koko ajatus klassikoiden tulemisesta alennusmyynteihin. Pitäisi etsiä kausijuttuja ja erikoiseriä, joilla on vielä joskus keräilyarvoa. No, oli miten oli, itse etsin alennusmyynneistä sitä, mitä en ole raaskinut muuten hankkia, ja tietenkin sitä, mitä tarvitaan. Tämä Odd Mollyn farkkutakki on hyvä esimerkki tuosta ensimmäisestä. Vaate, jota kovasti himoitsin viime kesänä, mutta en mitenkään ollut valmis maksamaan siitä normaalihintaa. Totaalisesti yli farkkutakkibudjetin! Mutta, jos samaa vaatetta haluaa vielä puolen vuoden kuluttua, voi kai väittää, että harinta-aikaa on otettu. Ja kun sitten onnistuu löytämään sen himotuksensa alennettuun hintaan, niin johan se on onnenhetki!

Pidempään olen myöskin etsinyt puseroa tai paitaa, joka olisi sopivan naisellinen ja omalla tavallaan rento esimerkiksi neuletakin seuraksi, mutta kuitenkin pehmeä myös nahkahameen pariksi. Elloksen Blenda-pitsipusero hurmasi puuterisen roosalla sävyllään ja sopii tarkoitukseensa paremmin kuin hyvin. Pitsi yhdistettynä antavaan kaula-aukkoon ei ehkä ole juttuni, mutta tässä paidassa palaset ovat mukavasti kohdallaan.

Farkkutyttönä luotan siniseen väriin, mutta monesti ihan perusfarkut ovat asuun liikaa. Esimerkiksi farkkutakin kanssa farkkujen sävyn suhteen joutuu miettimään, ja tästä syystä pidänkin vaatekaapin kulmakivenä farkkumallisia tummansinisiä housuja. Koska edelliset ovat ajalta ennen kuopuksen syntymää, eikä pieni rasvatahra tunnu enää irtovavan millään, tummansiniset housut ovat keikkuneet hankintalistallani jo pitkään. Sävyn pitää kuitenkin olla tarpeeksi harmahtava, eikä missään nimessä puhdas laivastonsininen. Odd Mollyn farkut löytyivät nekin Elloksen alennusmyynnistä ja täyttävät vaatekapistani sinisten housujen mentävän aukon.

Olen kovasti tyytyväinen omiin alennusmyyntilöytöihini, ja kokonaisena asunakin setti antaa kivasti toivoa keväästä. Ja tosiaankin parasta kaikessa se, että vältyin tungokselta ja ahdistukselta. :D

Elloksen Winter Sale on kurkkaamisen arvoinen, sillä tuotteita löytyy jopa -70% alennuksella niin vaatetuksesta, kengistä, kuin kodintuotteistakin. Ja nopeasta toimituksesta tuttu Ellos sopii hyvin myös hätähousujen ostopaikaksi. Jos oikein on kiire, parin päivän pikatoimituksestakin maksaa muutaman euron, mikä tuskin kattaa shoppailureissun muita kuluja.

Farkkutakki, farkut ja pitsipaita Ellokselta. Myös Nora-avokkaat on aiemmin Ellokselta hankitut.

 

Tässä on nyt oltu muutama päivä kuin Ellun kanat, mutta tänään täytyy kyllä ryhdistäytyä, ja kaivaa pölynimuri piilostaan. Pyykkivuorikin pitäisi valloittaa, mutta sitten kun nuo velvollisuudet on hoidettu, painun kyllä päiväunille. Ihan vain koska se on mahdollista. :)

Lepppoisaa torstaita!

 

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna


11 Responses to “alehaukka”

 1. AnneH. sanoo:

  Ihana asukokonaisuus!!

 2. Sonja sanoo:

  Kiva setti! Itse tein Ellokselta hyviä sisustuslöytöjä puoleen hintaan, samoin Himlan nettikaupasta. Nyt odottelen pakettien saapumista. Pellavaa tiedossa niin lakanana kuin pöytäliinana! Olen himoinnut pitkään mutten ole raaskinut ostaa.

  • Kuulostaa hyvältä, sekä pellava, että hyvät alennukset! :) Vuosien varrella olen oppinut, että odotus usein palkitaan ja alennusmyyntejä kyllä kannattaa odotella. :)

 3. Niinu sanoo:

  Tosi kiva tuo farkkutakki! Kävin heti tsekkaamassa mutta jo vain olivat loppuneet…
  Pitäisi olla todellakin haukkana liikenteessä, mutta kun ei oikeastaan tarvi mitään;)

 4. LPP sanoo:

  Onpa kaunis tuo pitsipusero <3

 5. Marja sanoo:

  Näytät näissä kuvissa aivan järjettömän hyvältä <3 Tuohon pitipaitaan ihastuin... onko siinä riittävän pitkät hihat? Elloksen kuvissa malleilla hihat näyttävät lyhyeltä mutta sulla ei...?

  Valoisaa alkanutta vuotta sinne <3

  • Jättiläiseltä! :D Toi oviaukko taustalla ei välttämättä imartele. :D

   Mä otin niin ison koon, että hiatkin on aika pitkät, mutta kyllä ne sellaiset vähän vajaamittaiset kuuluis olla. Toki tuon trumpettimallin kanssa ei ole niin justiinsa. :)

   Iloa sinne uuteen vuoteen! ♡

   • Marja sanoo:

    :D järjettömän hyvältä jättiläiseltä! Näytät kaikissa viime aikojen kuvissa järjettömän hyvältä. Piste <3 Mitään oviaukkoja kukaan katsele.