elämän helminauhaa

30.12.2017

Vuoden viimeisiä viedään! Kuten varmasti monen muukin, niin myös minun päässäni pyörii tällä hetkellä ajatus paremmasta vuodesta. Ei sillä, että kulunutkaan vuosi nyt erityisen huono olisi ollut, mutta ehkä niitä hyviä asioita olisi voinut olla enemmän. Kuten aina. Mutta en enää jaksa luokitella koko vuosia hyviksi tai huonoiksi, sillä eihän se niin mene. On vain hyviä päiviä tai vähemmän hyviä päiviä. Huonoja päiviä ja aikoja, joina elämä on vähemmän miellyttävää. Kokonaisuus kuitenkin ratkaisee, ja viivan alle jää yleensä kuitenkin paljon enemmän sitä hyvää.

Joulun aika on ollut meillä tänä vuonna raskasta, ja ilon päällä on myös ollut suurta surua ja ikävää. Eilen sydäntäni riipaisi katsoessani omaa pientä poikaani mustassa puvussaan, kyyneleet poskella vierien. Hetkiä, jolloin tuntee äitinä ehkä suurinta riittämättömyyttä. Tunne joka ajaa omankin surun yli. Ja vaikka sitä jollakin tavalla haluaisi omia lapsiaan kaikelta surulta elämässä varjella, sitä ymmärtää myös, että surua ei synny ilman rakkautta. Elämä on kahden kauppaa. Oli kyse sitten hyvistä tai pahoista päivistä, huonommista viikoista, rakkaudesta tai luopumisen tuskasta. Ne kaikki kuuluvat yhteen, ja pienistä yksittäisistä asioista kasvaa lopulta koko elämän helminauha.

Olen tässä kasannut teille jonkinlaista yhteenvetopostausta kuluneesta vuodesta, ja vaikka blogiin onkin päässyt lähinnä se pieni pintaraapaisu, vanhoja postauksia selatessa sitä muistaa kuitenkin itse paljon niitä kirjoittamattomia ajatuksia tekstien ja kuvien takaa. Ikään kuin lukisi itsekin päiväkirjaa elämästään.

Tämä viikonloppu menee varmasti niin vanhoja muistellessa, kuin uutta odottaessakin. Edellä mainittuun yhdistän kiitollisuutta ja jälkimmäiseen toivoa. Ehkäpä siinä on ihan hyvät eväät niin kuluneen vuoden päättämiseen kuin uuden aloittamiseenkin.

Suloista lauantaita teillekin! ♡


10 Responses to “elämän helminauhaa”

 1. <3 Samanlaisia ajatuksia täällä, niinkuin tiedätkin. Samalla mielestäni on toisaalta tärkeää, että lapsetkin näkevät koko elämän kirjon, vaikka paljon vaikeita tunteita ja kysymyksiä joutuukin kohtaamaan. Voimia teille kaikille <3

  • Olen kanssasi samaa mieltä. Elämä on pakettiratkaisu ja myös lasten on oltava jollakin tapaa sinut senkin asian kanssa.

   Halauksia täältä ja hurjasti voimia teidän perheelle! ♡

 2. Satu sanoo:

  Hei Emilia,
  Paljon voimia ja jaksamisia surun keskelle. Meillä pari vuotta sitten joulun aikaan oli paljon surua ja murhetta. Tämä joulu on jo mennyt paremmin ilman, että sydäntä kovasti särkisi ja itkettäisi. Surusta pääsee aikaa myöden yli, mutta kaipaus ja kauniit muistot jäävät elämään. Kirjoitit kauniisti ja osuvasti kahden kaupasta. Tämä tekee juuri elämästä ja elämisestä herkän. Elämän hauraus ja sen ainutlaatuisuus muistuttavat itsestään etenkin silloin kun elämänlanka hapertuu tai katkeaa.
  Hyvää loppuvuotta ja vielä parempaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  • Kiitos, Satu. ♡
   Elämä on arvokas ja samalla hauras. Mutta jotta osaamme arvostaa elämää ja sen ainutlaatuisuutta, meidän pitää aina muistaa, että emme ole täällä ikuisesti. Muistot jättävät kuitenkin jäljen joka elää ikuisesti mukanamme. ♡

   Iloa ja onnea sinulle vuoteen 2018.

 3. Maria sanoo:

  Haleja sinne teille kaikille ❤️

 4. Tiitu sanoo:

  Voimia koko perheelle ja toivoa ja iloa ensi vuoteen. ❤

 5. Hannele sanoo:

  Voimia suruun ja onnea vuoteen 2018 ♥ Joulun alla en ole ehtinyt blogeja selaamaan juuri ollenkaan, joten nyt olenkin kahlannut blogiasi sivukaupalla!