orkideat pianon päällä

13.1.2018

Lauantaita! Tuntuu, etten ole enää pitkään aikaan jaksanut kauheasti ”sisustaa”. Siis tarkoitan, että meillä tuntuu näyttävän liki samalta vuoden ympäri, mikäli koristetyynyjen väripäivitystä kesän ajaksi ei lasketa. Niin, eikä kukkia. Ja vaikka jouluna nyt toki laitetaan sitä joulua esiin, mentiin tässäkin kohtaa tänä vuonna ennätyksellisen vähällä. Mutta yksi joulun alla tekemäni suuremmista sisustusratkaisuista (voitteko kuvitella suuremmista!) oli kantaa orkidearuukku työhuoneen ikkunalta pianon päälle. Ei siis mikään järisyttävän suuri juttu, mutta kaipa tätäkin voi sisustamiseksi kutsua.

Tuossa ruukussa on kaksi perhosorkideaa, jotka appiukkoni toi meille jokunen vuosi sitten joululahjaksi. Tai oikeastaan vain yhden, sillä toisen oli tarkoitus matkata eteenpäin mieheni veljelle. Siellä oltiin kuitenkin sitä mieltä, että kukkaa on tarpeetonta viedä tapettavaksi, ja niinpä molemmat ruukut jäivät lopulta meille. Alusta saakka kasvit ovat pysyneet jatkuvassa kukassa, ja vaikka välillä jokin kukkavanoista käy tiensä päähän, aukeaa seuraavat nuput kuin automaattisesti korvaamaan menetetyn kauneuden. Vasta joulun alla tajusin, että kasvin komeus menee oikeastaan vain hukkaan työhuoneessa, jonka ikkunalla on tusina muitakin ruukkuja.  Mutta sijoitus olikin aikoinaan ihan väliaikainen, tosin jälleen kerran hyvä muistutus siitä, että väliaikainen on useimmiten se pysyvistä ratkaisuista pysyvin. Ainakin meillä. :D

Pakkaslauantai on pyhitetty lakanapyykille, petivaatteiden ulkoiluttamiselle (yksi kohta tehtävälistasta suoritettu, hurraa) ja yleiselle siivoamiselle. Kunnon yksitoistatuntisten yöunien jälkeen kun tuntuu löytyvän energiaa näihin tekemättömiinkin juttuihin. :)

Leppoisaa lauantai-iltapäivää ja iltaa! ♡

Tallenna


10 Responses to “orkideat pianon päällä”

 1. Hanna H sanoo:

  Onpa kaunis orkidea! Mukavaa lauantai-iltaa!

 2. Jos kokonaisuus on kunnossa, ei sitä tarvitsekaan koko ajan uudistaa. Orkideat sopivat paikalleen kauniisti ja muutenkin ihanan harkittu, tyylikäs mutta silti persoonallinen tila teillä.

  • Just näin! Ja mä tykkään meidän kodista, joten en näe mitään mieltäkään kaiken rymsteeraamiseen. :)

   Talvisen kaunista viikkoa! ♡

 3. Hurmioitunut sanoo:

  No oletpa tosiaan mahtavan orkidean saanut jos se jaksaa kukka näin pimeimpään vuodenaikaan! Minulla kaikki kolme orkideaa ovat ikkunalaudalla, jotta saisivat kerättyä edes ne vähäisimmät valnsäteet. Yhdessä on kukkavana nupuillaan, mutta katsotaan jaksaako se avata niitä kukiksi saakka.

  • Minä olen tottunut pari kertaa vuodessa antamaan ryypyn orkideoille. Kasteluveteen vähän kirkasta joukkoon, niin vaihdittaa kukintaa. Mulla on ihan oma pullo tarkoitusta varten. :D
   Tuossa on myös uusia pieniä kukkavanan alkuja, ja toivottavasti lisääntyvä valo saa niihinkin vähän vauhtia. :)

 4. -A- sanoo:

  Upea ’orkideapuska’! Ja tumman pianon päällä valkoiset kukat on kaunis kontrasti. Orkidea on kyllä paras valinta kotiin, kun antaa kauneutta niin pitkään. Itse muistan vain silloin tällöin kastella kukkiani ja kuitenkin ne orkideat sulostuttavat aina vaan. Leppoisaa sunnuntaita!! ⛅

  • Nuo näyttävät kyllä niin paljon komeammilta tuossa pianon päällä, kuin ikkunalla. Ja olen muuten myös laiska kastelija. Silloin tällöin pari päivää ovat vedessä, ja hyvin jaksavat vaikka kasteluvälit ovatkin muutaman viikon välein. Veikkaan, että osansa on myös vanhan talon viileydellä. :D

   Kaunista viikkoa sinne! ♡

 5. seija sanoo:

  On kyllä tosi kaunis Orgidea,upea! Orgidea on kauneimpia kukkasia mielestäni..Olen saanut kerran kukkimaan uudelleen. Tänään kävin kaupassa ja ostoskärryssäni oli kasivananen Orgidea. Mietin hetken ja laitoin pois, kun meillä -5, ajattelin että paleltuu. Oli niin kaunis valkoinen isokukkainen.
  Teillä on kaunista. Minäkin sisustin vähän jouluun. Kukkia, joulukuusi, tähdet ikkunassa.
  Orgideasi sopii hyvin pianon päälle.
  seija

  • Kiitos, Seija!

   Tämä on kyllä kinkkinen aika kukkien ostamiselle. Varsinkin, jos kaupasta ei löydy kunnon pakkausmahdollisuutta. Eilenkin kieputin paperia ostamani basilikan päälle siihen malliin, että kaupassa varmaan luulivat minun ostaneen yrtin lahjaksi. :D

   Ja jouluun tosiaan riitti vähempikin. Tyttö juuri huomautti yksi päivä, että meillä on vielä tähti ikkunassa. Olin vallan unohtanut koko koristeen, jotenkin se sopi paikalleen niin hyvin. Ajattelin myös, että antaa nyt olla vielä hetken, kun ei niin silmille hypi. :)

   Kaunista viikkoa sinne! ♡