baby it’s cold outside

22.2.2018

Heipsan!
Melkoisia pakkasia heitellyt ainakin tänne meille päin, mutta siitäkin huolimatta kevään tulo alkaa jo kutkuttelemaan. Vaikka ulkona ei viherrä vielä pitkään aikaan, keittiön ikkunalla talvehtineet mårbackat puskevat uutta lehteä siihen malliin, että kyllä se aurinko vain taikojansa tekee. Ja tuossa ikkukan edessä myös basilika notkahtelee iltäpäivisin janoissaan, joten vaikka ulkona on kylmää, lämmittää aurinko jo onneksi lasin takaakin. Oli myös ihan pakko kipaista aamulla tarjoushaukkana yrttiostoksille, koska keittiön yleisilme vaati vähän vihreää sekaansa. Yrttiruukkuja enempää en nyt toistaiseksi värejä kaipaakaan, sillä yhä edelleen jaksan innostua näistä luonnonsävyistä.

Tuo vanhojen blogikuvien kaiveleminen muuten laittoi jo ikävöimään puutarhapuuhia, joten tämän viikon olen mielessäni jo kylvänyt ja kitkenyt. Niin ja suunnitellut patiota ja puutarhajuhliakin tietenkin. Ystävälle jo totesinkin, että ensi kesänä opetellaan ruotsalaisiksi ja istutaan kesäiltoina juomaan roseviiniä. Eräänlaista puutarhatonttuilua sekin. Voi kun tulisikin oikein kunnon kesä!

Mutta talvi on kauneimmillaan, joten nyt nautitaan siitä! Pakkasten luvataan jatkuvan, joten tiedossa on myös ainakin petivaatteiden ulkoilutusta, ja huomenna heitän myös keittiön taljat pakkaseen tuulettumaan. Pakastin jo tulikin sulatettua, joten kylmien säiden hyödyt on todellakin otettu käyttöön. Mutta saahan sitä silti jo vähän mielikuvitusmatkailla keväässä ja pihatöissä. Kevätkengissä ja vajaamittaisissa lahkeissa.

Rentouttavaa iltaa. Omaani kuuluu ainakin paljon kynttilöitä, kaminassa rätisevä tuli ja mukava asento. :)


Comments are closed.