Kiitos, voin oikein hyvin!

25.2.2018

Siitä on jo kokonainen vuosi kun kirjoitin teille otsikolla “Koko vuosi terveyttä”. No vuosi meni ja terveyttä tuli, mutta ei siinä suinkaan kaikki! Nimittäin Life ambassador -yhteistyö jatkuu myös tänä vuonna, ja samoin tietysti hyvinvointi ja hyvinvointiteema täällä blogissa! Tänään vähän pohjustusta aiheeseen, ja postauksen lopusta löydät paitsi Life alennuskoodin koko vuodelle, myös linkin jonka kautta voit hakea Life -testiryhmään! Mutta nyt aloitetaan! Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Life:n kanssa

Kun probiootit, D-vitamiini, sinkki, rasvahapot ja monivitamiinit jo kuuluvat koko perheen päivittäiseen hyvinvoinnin vaalimiseen, lähdetään tänä vuonna tietenkin liikkeelle jo ihan eri pisteestä kuin vuosi sitten. Edelleen pörrätään siellä perusasioissa, mutta tarkastellaan asioita myös uudella tavalla ja mennään toki myös sinne hyvinvoinnin henkisellekin puolelle, eli jaksamiseen ja elämänhallintaan.

Sanotaan, että todellista onnea ei tunnista, jos ei ole käynyt pohjalla. Että terveyttä arvostaa vasta sairastuttuaan ja että kaivata osaa vasta menetettyään. Voi olla, että se on juurikin näin, mutta tässä kun kirjoittaessani pohdin, että miten minulla nyt sitten menee, totesin voivani hyvin. Nyt on hyvä olla, ja koen olevani onnellinen. Viihdyn nahassani ja elämässäni. Olen onnellinen parisuhteessa, onnellinen työssä ja onnellinen lasten kanssa. Olen myös onnellinen ystävien seurassa sekä harrastuksissa, ja minulla riittää energiaa näihin kaikkiin. Jossain määrin elämään on löytynyt seesteinen vaihe, jossa asiat ovat loksahdelleet paikoilleen, enkä koe tarvetta suuriin muutoksiin.
Tapasin jälleen omaa Life -konsulttiani, Porin Life -myymälöiden yrittäjää Tiinaa, ja tällä kertaa käyntini tarkoituksena oli käydä läpi tälle vuodelle asettamiani tavoitteita, sekä tietenkin sitä tämänhetkistä tilannetta. Koska perus ravintolisät jäivät viime vuoden aikana osaksi päivittäistä elämää ja esimerkiksi vastustuskyvyn kanssa otettiin jo isoja harppauksia eteenpäin, päätin nostaa tämän vuoden tavoitteiksi enemmänkin omaa elämänlaatuani ja elämän mielekkyyttä korostavia juttuja. Mutta samalla juteltiin Tiinan kanssa siitä, että tänäkään vuonna juttuja ei tehdä hampaat irvessä tai ajatellen liian mustavalkoisesti. On ja Off -asetusten välissä pitää olla se kultainen keskitie, eikä elämä saa olla orjallista suorittamista. Tämä elämisen lempeys ja armollisuus itseäni kohtaan ovat äärimmäisen tärkeitä, ja Tiinan kanssa ollaan tässä kohtaa samalla aaltopituudella.

Näiden ajatusten siivittämänä tehtiin listaa tavoitteista, joita itselleni tälle vuodelle otan. Ei mitään isoja juttuja, mutta kuitenkin sellaisia, joilla elämänlaatua ja terveyttä edistetään tai ylläpidetään.

Hyvinvointitavoitteet vuodelle 2018

1. Yleinen jaksaminen sekä onnellisuus ja tyytyväisyys omaan elämään
Tämä nousi koko keskustelumme kattoteemaksi
En tiedä kuinka mitattavissa yleinen jaksamisen tai onnellisuus vuoden jälkeen on, mutta koska tämä tavoite koostuu niin monista työkaluista, edistystä voi varmasti mitata pienemmissä erissä.
Kuten kirjoitin, koen olevani onnellinen ja tyytyväinen elämääni juuri nyt. Mutta käsillä on ruuhkavuodet. Arki joka repii sinne ja tänne, aikataulut ja jatkuva kiire. Tuossa oravanpyörässä pitäisi kuitenkin jaksaa, ja kaiken lisäksi olla onnellinen! Se, miten kiire tai toimettomuus meihin kaikkiin vaikuttaa, on jokseenkin henkilökohtaista. Itse olen oppinut, että täysi kalenteri ja aikataulutetut päivät tekevät lopulta itseni onnelliseksi. Välillä toki mietin, että pitääkö ihan kaikkeen aina lähteä mukaan, mutta itselleni elämän mielekkyys on sitä, että elämässäni on paljon sisältöä. Uskon, että harrastukset ja erilainen yhdistystoiminta antavat loppupeleissä huomattavasti enemmän, kuin ottavat. Ja toisaalta uskon, että mikäli iltani olisivat täynnä toimettomuutta, laiskistuisin myös helposti. Aktiivisuus siis enemmänkin pitää energiatasojani yllä.
Mutta kaiken tekemisen keskellä pitää kuitenkin muistaa kohtuus. Että sitten kun ei ihan oikeasti jaksa, pitää osata hiljentää. Vaikka jaksamistaan voi monin tavoin edistää ja pitää yllä, tärkeintä on kuitenkin oppia tuntemaan ne omat rajansa.
Olen myös huomannut, että kun oma mieli on hyvin hallinnassa, on helpompi myös tehdä vaikeitakin päätöksiä ja sanoa “ei”. Tämän vuoden tavoitteeni onkin ihan oikeasti puntaroida sitä, mikä tuo energiaa ja mikä puolestaan syö sitä. Ja tietenkin opetella sanomaan ei juuri niille energiasyöpöille, jotka roikkuvat mukana elämässä lähinnä vain tottumuksesta. Juttelimmekin Tiinan kanssa esimerkiksi ihmissuhteiden merkityksestä hyvinvointiimme ja jaksamiseen. On nimittäin olemassa ihmissuhteita, jotka antavat ja kantavat, mutta myös niitä, jotka enemmänkin syövät jaksamistamme. Olen onneksi ymmärtänyt poistaa elämästäni jotkin näistä pahimmista onnellisuuden nakertajista, ja vuonna 2018  aion tehdä asian kanssa yhä enemmän töitä.
Konkreettisia päivittäisen hyvän olon avaimia ovat nämä osatavoitteet, jotka tälle vuodelle asetin:

Vähintään 7 tunnin yöunet. Huomaan nimittäin, että mitä enemmän tulee ikää, sen enemmän riittävä lepo saa merkitystä. Olen tehokkaammillani aamulla, ja tästä syystä järkevintä on painua sänkyyn illalla ajoissa, ja jättää suurempaa aivotoimintaa vaativat hommat yöunien jälkeisille tunneille.

Liikuntaa jokaiseen päivään. Olkoon se sitten miten matalatempoista tai lyhytkestoista, mutta keho kiittää, kun sille antaa päivittäin aikaa. Liputan pienillekin happihyppelyille, jotka keskellä päivää lataavat energiaa ja sekä fyysisiä, että henkisiä akkujamme.

Veden juonti. Huomaan nykyisin juovani aika vähän vettä, tai jos juonkin tarpeeksi, en kovin tasaisesti päivän mittaan. Olenkin nyt ryhtynyt ihan laskemaan, että ne tarvittavat litrat tulevat päivässä täyteen niin, ettei illalla viimeiseksi ole janontunnetta.

2. Terveelliset herkut
Pääsin tässä jo pitkälle viime vuonna, mutta nyt aion jatkaa entistä enemmän tsempaten. Eli valkoinen sokeri on tästä lähinkin vain viikonloppuja ja erityishetkiä varten. Mielellään tietysti ne viikonloputkin voisi herkutella terveellisemmin, mutta en aio vaatia itseltäni sellaista, mikä veisi elämältäni mielekkyyttä. Menen eteenpäin jatkossakin itseäni kuunnellen. Viikottainen “hyvän herkun päivä” kuitenkin hillitsee sitä tavallisen sokerin himoa, ja tästä aion pitää kiinni.

3. Painonhallinta
Tätä jouduin Tiinalle vähän avaamaan, joten avaan sitä teillekin. Tarkoitukseni ei ole sen enempää laihtua, mutta olen nyt kohtalaisen sinut itseni kanssa ja tahtoisin niin olevan myös vuoden jälleen vaihtuessa. Siihen, että painoasioita ei tarvitse kauheasti miettiä, auttaa ainakin omalla kohdallani se, että paino pysyy vuodesta toiseen samana ja vanhat vaatteet mahtuvat päälle sen enempää hampaita kiristelemättä. Painonhallinta on itselleni oikeastaan sitä, että ei laihduta, ja että ei myöskään keksi itselleen syitä siihen, miksi niin pitäisi ylipäätään tehdä.

4. Luonnollisen värikosmetiikan käyttö
Olen nyt 90% siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa ihoni hoidossa, mutta koska värikosmetiikan puolella olen vielä täysi noviisi, aion tämän vuoden aikana perehdyttää itseni luonnonkosmetiikkaan siinä määrin, että omannäköinen päivittäinen meikki syntyy luonnollisilla tuotteilla.

5. Vatsan hyvinvointi
Tämän olisi kai voinut laittaa tuonne terveellisten herkkujen joukkoon, mutta asetan sille nyt ihan oman tavoitteensa, mikä kai johtuu siitä, että söin muutama päivä sitten tavallista (ihanaa ja pehmeää) lakritsaa. Koska en halua tuntea itseäni ilmapalloksi enää koskaan, opettelen tämän vuoden aikana ihan oikeasti katsomaan, mitä suuhuni laitan ja karsin ruokavaliostani suolistoa ärsyttävät tuotteet. Aion myös oppia asiasta enemmän, koska ajattelen, että kaiken muutoksen takana pitää olla myös riittävästi tietoa. Hyvinvoiva vatsa säteilee hyvää oloa ihan korvien väliin asti, mutta valitettavasti se säteilee samaan paikkaan myös sitä pahaa oloa.

6. Mukavuusalueen ulkopuolelle
Viimeisenä kohtana itselleni tavoitetta, jolla toivon myös saavani jonkinlaista muutosta pääni sisään. Nimittäin olen luvannut ääneen, että vuoden 2018 aikana käyn 5 kertaa julkisesti uimassa/saunassa. Tämä tarkoittanee sitä, että ylitän joko omani ja uimahallin kynnyksen tai menen kaveriporukassa saunaan sen sijaan, että jäisin odottamaan muiden saunasta paluuta. Pieniä juttuja ehkä jollekulle, mutta ihan tootalisen iso juttu itselleni. Ja hei, olen jo aloittanut, sillä tällä viikolla käytiin lasten kanssa kylpylässä! Neljä jäljellä!

Tässä omat kuusi tavoitettani tälle vuodelle, ja näihin asioihin tulen palamaan vuoden aikana teksteissäni tasaisin väliajoin!

Koska jaksaminen nyt nostettiin kuitenkin jonkinlaiseksi kattoteemaksi vuodelle 2018, sain myös käyttööni muutaman tuotteen, jolla sitä jaksamista ja hyvää oloa pystyy hiukan avittamaan. Ihan ensimmäisenä tietenkin rautakuuri, joka tulee taas itselleni ihan tarpeeseen, sillä hemoglobiinitasoni on aika alhainen. Raudan puute aiheuttaa väsymystä ja uupumusta, ja tästä syystä rautakuuri on luonnollisesti nyt se ykkösjuttu. Sain käyttööni Life Iron+C -valmisteen, joka on kapselimuodossa. Minulle kun tuli “vähän ongelmia” nestemäisen raudan nauttimisessa. 😉

Toinen uusista testiin ottamistani tuotteista on Wonder Legs. Tämä lähti jatkuvasta viluisuudestani ja kylmistä käsistäni, sekä jääkalikoita muistuttavista varpaistani. Vinkin tuotteesta sain opiskelukaverilta, joka tunnisti kertomukseni ikijäisistä jaloista ja valkoisista sormista, joille pakkasessa oleskelu aiheuttaa ikävää särkyä. Vaikka meillä muut perheenjäsenet pärjäävät sisällä ohuemmissa vaatteissa ja sisälämpötilakin on mukavasti 20 asteen yläpuolella, minä olen aina ihan umpijäässä. Kolmen päivän jälkeen huomasin jo istuvani työhuoneessa ilman sisäkenkiä, siitäkin huolimatta, että pidän huonetta kotimme kylmimpänä. Ensimmäistä kertaa koko talven aikana olen myös ollut lämmittämättä heti aamusta alkaen. Rannikkomännyn kuoriuute myös lisää jalkojen verenkiertoa siinä määrin, että jatkuvan istumisen tai paikallaan seisomisen aiheuttama puutuminen vähenee. Suosittelen vilukissoille, jotka kaipaavat sisäistä termostaattia!

Toinen testituotteista on Life Ruusujuuri, jota testaan nyt kuuriluontoisesti energiatasoja nostattamaan. Ruusujuurelle on lueteltu valtavasti positiivisia vaikutuksia, ja sen luvataan auttavan keskittymiskyvyn lisäämisessä ja antavan kestävyyttä, elinvoimaa ja energiaa. Ruusujuuren kerrotaan myös vähentävän stressiä ja parantavan unenlaatua.
Ruusujuuresta löytyi valtavasti positiivisia kokemuksia ja itsekin yllätyin sen tehosta. Tosin tein pienen virheen tablettien nauttimisessa, ja otin ne aluksi illalla. Vasta muutamia kertomuksia luettuani tajusin varsin mukaansatempaavien unieni johtuvan juurikin tästä aineesta. Nyt viisastuneena otan tabletin saamani ohjeen mukaan aamulla ja yöunenikin ovat rauhoittuneet. Tässä kohtaa kuitenkin Tiina painotti sitä, että vaikka ruusujuuri antaa energiaa ja lisää tehokkuuttamme, sen ei ole tarkoitus korjata elämää. Jos arjessa on liikaa kuormittavia tekijöitä, pitää muistaa aloittaa siitä, että elämästä karsii kaiken ylimääräisen ja hyvää oloa syövän pois. Lisäravinne tulee vasta toisena! Suosittelen kokeilemaan, mikäli elämäntilanteestasi löytyy muutoksia tai muita stressitekijöitä, tai olet muuten vain tilanteessa, jossa kaipaat itseltäsi erityisen hyvää suoritusta!
Tuon tuotelinkin takaa löydät myös muiden tuotetta käyttäneiden kokemuksia.

Sitten se lupaamani alennuskoodi!

Koodilla uusikuu, saat vuoden 2018 loppuun asti -20% alennusta kaikista normaalihintaista Lifen oman tuotesarjan tuotteista!
Alennuskoodi on voimassa sekä verkossa, että kivijalkaliikkeissä, joten alennuksen voi lunastaa myymälän kassallakin vain sanomalla, että haluaa hyödyntää uusikuu -koodin. Alennus koskee siis esimerkiksi juurikin tuota Iron+C -tuotetta ja Life Ruusujurta. Lifen omasta tuotesarjasta löytyy myös kattava valikoima ihan perus lisäravinteita (vitamiinit ja hivenaineet, probiootit ja rasvahapot), sekä tietysti kosmetiikkaa! Kannattaa siis vaikka kirjoittaa koodi itselleen ylös (tosin se on aika helppo muistaakin :D), ja hyödyntää se joka ostoksen yhteydessä!
Ja muistakaa toki, että siellä myymälässä kannattaa kysyä neuvoa! Itse ei aina ehkä tiedä, löytyykö siihen omaan ongelmaan apua, ja minkälaista apua. Asiantuntijoiden tietoa kannattaa siis hyödyntää!

 

Lisäksi teillä on nyt mahdollisuus päästä Life -testiryhmään!
Täyttämällä tämän lomakkeen voit ilmoittaa kiinnostuksesi
osallistua tuotetestiryhmään. Lomakkeen kysymysten perusteella kullekin testiryhmäläiselle laaditaan räätälöity tuotetestipaketti. Testiryhmään valitaan 50 osallistujaa, jotka sitoutuvat testijakson päätteeksi täyttämään touko-kesäkuun aikana testijaksokyselyn. Lisäksi kaikkien testiryhmään osallistuneiden kesken arvotaan 100€ lahjakortti Lifeen, joten jo senkin vuoksi kannattaa hakea mukaan! Voittaja arvotaan testiryhmäjakson päättymisen jälkeen.

Kauheasti paljon tuli taas asiaa yhteen postaukseen, mutta tiiviimmin en osannut asiaani esittää. Nyt olisi kuitenkin kiva tietää, että minkälaisia terveys- ja hyvinvointitavoitteita teillä on tälle vuodelle, tai saitko kenties tekstistäni itsellesikin jotakin ajattelemisen aihetta? Mikäli meillä on samojakin tavoitteita, on tietysti kiva seurata omaa kehitystään, kun linjoilla on sparrausapua! 🙂

Oikein ihanaa ja levollista sunnuntaita teillekin!

Ps. Tuolta postausten alta löydät tagin, jonka takana on kaikki Life ambassador yhteistyön postaukset.


4 Responses to “Kiitos, voin oikein hyvin!”

  1. No olipa jotenkin räätälöidysti täydellinen kokoelma just mulle sopivia lisäravinteita. Tästä kuvankaappaus talteen ja kassan kautta. 🙂

    Jotenkin sitä aina muiden juttuja lukiessa helpommin havahtuu siihen, että niiiiin – matala hemoglobiini, palelevat jalat ja jatkuva väsymys eivät ole normaalitila, jossa mun elimistö nyt vaan on tuomittu toimimaan ikuisesti. Ja tietty, jos jokin olisi perustavanlaatuisesti pielessä, oikea osoite olisi työterveys, mutta mikäpä estää kokeilemasta näitä pehmeämpiä keinoja ensin. 🙂

    • Mulla on aina ollut matala hemoglobiini, mutta rautavarastot täyttyvät myös näillä luonnollisilla rautakapseleilla. Ruusujuuri on antanut energiaa enemmän kuin osasin kuvitella ja mikäli pakkaset eivät olisi ihan näin kovia, tuo Wonder Legs olisi tehnyt musta melkein viluttoman. Mutta nytkin näppäilen lämpimillä sormilla, mikä ei ole mulla itsestäänselvyys edes kesällä. Suosittelen kokeilemaan! 🙂

  2. Jarna says:

    Samat on tavoitteet, tosin vähän erilainen omalta mukavuusalueelta poistuminen. Toi nukkuminen on kyllä pahin ja olisi aika saada se vihdoin kuntoon. Täältä saa siis sparrausta asiaan. 🙂
    Ja olensamaa mieltä kalenterista, aikatauluista, harrastuksista ja yhdistystoiminnasta. Ne ottaa, mutta myös antaa hurjasti sitä energiaa. 🙂

    • Mä olen tuon nukkumisen suhteen aika hyvällä mallilla, ja se on listassa vain koska haluan itseni ymmärtävän yhä paremmin, että en ole iltaihminen. Ennen lapsia olin jo kahdeksalta usein nukkumassa ja heräsin mielelläni ennen viittäkin. Se sopii mun rytmille jotenkin paremmin. Sitten tuli lapset ja ne ihanat omat tunnit lasten nukahdettua. Mutta nyt olen huomannut taas, että ei ne mua onnelliseksi tee. Kun nukun, saan paljon enemmän virtaa kuin jos katselisin telkkaria. Ja aivot ei yksinkertaisesti toimi illala. 😀

      Se on hassua, miten sitä on oppinut näkemään, että elämän sisällöllä on iso merkitys. Vaikka välillä kieltämättä mietinkin, että pitääkö kaikkeen aina vastata myöntävästi ja kaikessa olla mukana, niin kyllä se vireystaso vain pysyy yllä kun elämässä on mukavaa sisältöä. Ja lisäksi kaikki yhdessä toimiminen tuo mukavasti myös ystäviä ja ihmissuhteita! 🙂

Kommentoi