Silirimpsis ja pyöränselkään

09.5.2018

Hyvin nopeat pikamoikat ennen kuin hyppään ratsuni selkään ja lähden viettämään iltaa. Punainen paholainen on taas kaivettu talviteloilta ja yhteinen taipaleemme jatkuu. Tämä on ehdottomasti sellainen fiilisfillari. Jos mielii päästä kovaa tai ajaa pitkiä lenkkejä, ei paholainen ole ehkä paras kaveri, mutta näin kakkospyöränä tämä on kyllä ihan ehdoton ykkönen.

Koko ajan pukkaa lisää vihreää maasta ja pihakin on kevätsiivottu ainakin puoliksi. Vielä näyttää kuitenkin liian karulta ja avaralta minun makuuni, mutta ei siinä kauaa mene, kun kaikkialla on vehreää ja vihreää. Mutta parasta nyt onkin juuri se, kun saa päivä päivältä seurata luonnon heräämistä. Kuunnella lintujen laulua ja odotella runkosyreenin silmujen avautumista. Viimevuotinen  äitienpäivälahjani selvisi nimittäin talvesta kaikin puolin oikein mallikkaasti. Eilen katselin hiukan ennen nukkumaanmenoani ohikulkenutta lintubongaria, joka pysäytti pyöränsä meidän tienpäähän ja tarttui kiikareihinsa. Jotain se kovasti tuolta meidän puiden latvoista tarkkaili, ja teki mieli mennä kysymään, että mitä siellä on. No, nautin silti siitä lintujen laulustakin, vaikka en aina ihan tiedäkään, että mitä lajia laulajat ovat.

Mutta nyt matkaan. Mukaan lämmintä vaatetta, villasukat, pikkuisen viiniä ja sitäkin enemmän iloista mieltä. Niin ja tietenkin kypärä!

Oikein ihanaa iltaa myös teille! ♡


6 Responses to “Silirimpsis ja pyöränselkään”

 1. Punainen paholainen saa pisteet sekä ulkonäkönsä että nimensä puolesta! Itselläni pyöräparka ei päässyt missään vaiheessa talviunille, vaan fillaria tuli rääkättyä ympäri vuoden. Havahduin kuitenkin viime viikolla hämmentävään tilanteeseen: Pyörän polkeminen oli pitkästä aikaa ihan oikeasti aika mukavaa. Innostuin jopa poikkeamaan reitiltä metsäpolulle nauttimaan. Talvella pyöräileminen on lähinnä puurtamista kaulahuivin, pipon ja hupun verhoama pää painuksissa.

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  • Punainen paholainen kiittää! :D

   Meillä yritetään polkea se aika vuodesta, jolloin maassa ei ole lunta. Lumen tultua pyörät pääsevät talvilevolle, silla asumme kohtalaisen vilkkaan maantien varressa, ja koska täällä ei ole pientareita ja liikenteen vauhti on sen verran kovaa, menee turvallisuus edelle. Mutta pyöräileminen on kivaa. No ei ehkä tällä pyörällä, jos on joku aikataulu (melko raskasta polkea), mutta noin ylipäätään pyöräily on se mun juttu. :)

   Nautitaan keleistä ja annetaan fillareille riittävästi ulkoilua. Ihanaa ja aurinkoista loppuviikkoa!

 2. lilliputti sanoo:

  Hei, ihania alkukesän kuvia. Kiinnostaisi nähdä lisää kuvia teidän pihasta ja istutuksista, jos myös nimeäisit kasveja joita kuvissa näkyy.Olen aloittelija mutta pihan laitto ja puutarha ideat ovat nyt tapetilla. Iloista alkavaa kesää sinulle ja perheellesi!

  • Moikka ja kiitos toiveesta! Oletko selannut vanhoja puutarha-aiheisia postauksiani? Siellä jonkin verran enemmän kasveista ja pihasta ylipäätään.

   Intoa alkavalle puutarhurintaipaleelle. Pihahommat on kyllä niin loistavaa puuhaa, että niille vetää vertoja vain harvat asiat! :)

 3. Kaura sanoo:

  Ihanat kesäiset fiiliskuvat. :) Ja tuo fillari on oikea kesäpyörä <3 Kivaa alkavaa viikonloppua. :)

  • Kiitos, Kaura! Punainen paholainen on ehdottomasti juurikin kesäpyörä. Ja tarkoitettu sellaiseen kiireettömään ajoon! :D

   Kaunista loppuviikkoa! ♡