Kotitöitä helteellä?

15.5.2018

Hello darlings!

Nousin tänään tekemään huomista postausta, kun muu perhe jatkoi vielä uniaan, ja alakertaan päästyäni olisin voinut joko purskahtaa itkuun tai nauruun.  Kaikessa surkuhupaisuudessa valitsin jälkimmäisen. Keittiön kokoisesta kaaoksesta selvittyäni yritin löytää kahvituopilleni tilaa työpöydältä, mutta tiukkaa teki sekin. Kesäkaaos, sitä se kai on, kun ei laiteta tikkuakaan ristiin sisällä. Eletään vaan kuin viimeistä kesäpäivää. Tänään oli siis ihan pakko raivata. Ei paljon, mutta sen verran, että saadaan sotkea taas lisää. Ja pesinpä lattiasta myös likaiset varpaanjäljetkin. Valkoisessa lattiassa nuo näkyvät onneksi hyvin, niin on helppo pestä. ;)

Jos jotain hyvää on lämpimien kelejen ja kötitöiden yhdistelmässä, niin pyykkiä tulee vähemmän! Pestäviä artikkeleita on ehkä tavallista enemmän, mutta tilavuudeltaan pyykkikasat pysyvät kesällä kohtuullisina. Ja leppeä kesätuuli myös kuivaa pyykin huomattavasti rumpua nopeammin.

Tiedän, ettei kauniita kesäiltoja pitäisi uhrata siivoukselle, mutta kyllä nyt henki kulkee kevyemmin. Ja ajatuskin. Onneksi sääennuste lupaa kesälle jatkoa, joten nautin sitten huomenna taas tämänkin päivän edestä. Vuorossa olisi pionipenkin perkaus. Moni muukin puutarhatyö on jäänyt viime päivinä vähemmälle, mutta ilmoitan, jos olemme sattuneet jalostamaan pois karkaavan voikukkalajikkeen!

Suloista kesäiltaa! ♡

Ps. Kuorin keittiön lampaantaljoista ja ajattelin seuraavassa siivouspuuskassani vaihtaa vähän kesäisempiä tekstiilejä sisustusta piristämään. Tähän puuskaan ei mahtunut yhtään enempää! :D


14 Responses to “Kotitöitä helteellä?”

 1. Limonaria sanoo:

  Siis just tätä samaa dilemmaa puntaroinut :D Tuntuu, että jokainen mahdollinen hetki pitäisi viettää ulkona, mutta samaan aikaan sisätilat valtaa kaaostila, joka huutaa tekijää! Sitä ne helteet teettää :)

  • No sitä ne teettää. Ja ai että kun se kaaos vain pahenee, tekee mieli olla vielä enemmän ulkona. :D Mä täällä just nauran, että ei olisi ihan just blogikuvia saatavilla. :D

 2. Ihan samaa mietin – huusholli on kamalassa kunnossa, hyvä jos koiran kuolat tai vesikipon loiskuttelut jaksaa lattialta pyyhkiä! Viikonloput vietetään vielä mökillä, jonne heti perjantaina töistä suoraan, niin en oikein tiedä missä välissä kotona siivoaisi! Hyvä, jos malttaa kauppaan mennä työpäivän päätteeksi, kun jokainen siunattu aurinkosekunti pitäisi saada olla ulkona… ☀️ Koko päivä kun jo menee arkisin toimistossa kykkien. Viime kesä oli niin umpisurkea, että näistä helteistä haluaa kynsin hampain pitää kiinni!

  • Ja pitäähän niistä nauttia! Aivan varmasti tulee niitä kurjiakin kelejä, kun ehtii pyyhkiä pölyjä. Näin mä ainakin ajattelen! :)

 3. Maissi sanoo:

  Se mikä on merkillistä, että mistä se sotku sisälle tulee, jos siellä ei edes olla. Mutta kyllä samaa on todella havaittu.

  • Se tulee siitä läpikulkemisesta. Käydään vain nopeasti ja kaikki jää just siihen. Tää on ihan jokakesäinen ongelma, mutta sanoisin, että tänä vuonna tilanne on päässyt ennätyksellisen pahaksi. :D

 4. Kaura sanoo:

  No nyt kannattaa kaikki mahdollinen keskittää ulos, kun on kerrankin lämmintä :) Ihanat kesäkelit. <3 Minäkin tein tänään töiden jälkeen yli kahden tunnin lenkin, koska niin kesäinen ja aurinkoinen ilma. Kaikki näyttää niin vihreältä ja raikkaalta. :) Teillä on raikkaan näköistä kuvissa, ja sulla kiva kesälook!=)

  • Kiitos! ♡

   Ja totta puhut. Olen lapsetkin komentanut ulos, jos koittavat mennä sisälle. Nyt pitää tankata kesää, sillä sitä on lopulta niin vähän meille tarjolla. :)

 5. Nanna sanoo:

  Sama dilemma myös täällä!Konttaan puutarhassa joka aurinkoisen sekunnin ja sisällä jumalaton kaaos.Mutta kun ei malta tulla sisään.Puutarhahommia tehtävä.
  Välillä oikein toivoo sadepäivää,että pystyis olla sisällä:)

  • Hahaa. Ihan sama! Mutta kyllä niitä päiviä tulee kun saa siivota. Pelkään pahoin, että taas ihan kyllästymiseen saakka! :D

 6. Kaisa sanoo:

  Täällä vallitsee myös aikamoinen kaaos sisällä, kukaan kun ei viitsi tarttua imuriin tai mihinkään muuhunkaan välineeseen. Ruoka laitetaan, mutta sekin hyvin salaattipainotteista. :) Lämminruoka kun ei tunnu uppoavan, grillinantimien lisäksi!

  • Sama juttu! Salaattia ja kaikkea muuta nopeaa ja kylmää. Ei mitään liian tuhtia. Ja iltapa on tullut monena iltana grillistä. On tämä vaan niin ihanaa aikaa! ♡

 7. Maippi sanoo:

  Ihanaa et muillaki sama ongelma, tai ei se ongelma oo mutta olis se ihan mukavaa siistissä keittiössä olla..sisällä ku käydään hakemassa juomista ja syömistä niin keittiö on eka paikka missä vallitsee epäjärjestys!
  Ylipäätään elämää ei kannata ”uhrata” siivoukselle mutta sopivassa suhteessa sotkua ja siivousta, eikö vaan?!!

  • Meillä keittiössä sama meno! :D
   Eikä tosiaan ole nämä kelit sitä varten, että nuollaan kotia puhtaaksi. Sitä ehtii harrastaa vähän huonommallakin säällä. :)