Perjantai-illan hygge

05.10.2018

Miten se voikin olla niin paljon ihanampaa aloittaa viikonloppu siistissä kodissa! Silmäpotilas kysyi, tuleeko meille vieraita, mutta totesin siivoavani täysin itsekäistä syistä. Ihan vain koska on perjantai ja haluan kunnon kynttilähygget sen kunniaksi!

Väsymys vei eilen kuitenkin voiton Maria Wernistä, mutta ei hätää, asian voi korjata tänään tai huomenna. Mitään sen suurempia viikonloppusuunnitelmia ei sitten olekaan, parannellaan rauhassa ja nautitaan lokakuun hämystä. Nimittäin viikonloppuna jopa hämärästä voi nauttia, ja pimeiden aamujenkin ohi voi vaikka nukkua. Viimeiset pari viikkoa olen ollut ihan kuoleman väsynyt, ja nyt vasta tajusin, että se johtuu taas ihan oikeasti päivän lyhenemisestä. En käsitä miten joku selviää hengissä kaamoksesta. Ohjelmassa on siis unta ja lepoa. Ja sitten sitä kaikkea muuta henkistä virkistäytymistä ja positiivista latausta.

Nyt pesemään kampaamoleikit pois hiuksista (päänahassani on ainakin pullollinen lasten selvityssuihketta) ja sitten pyjamassa ja villasukissa sohvalle lasten kanssa. Ehkä iso kulhollinen poppareita, jotta huomennakin olisi imurille syötävää.

Suloista perjantai-iltaa ja viikonlopun aloitusta! ♡

 


11 Responses to “Perjantai-illan hygge”

 1. Susanna sanoo:

  Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua sinulle! ❤ Tuota kaamosasiaa olen itsekin miettinyt täällä. Väsyttää valtavasti aina tähän aikaan vuodesta ja nyt on kyllä kaikki konstit käytössä aina liikunnasta ja vitamiineista kirkasvalolamppuun asti. Pitäisi varmaan vaan hyväksyä, että nyt on ”talviunien” aika, kun näillä leveysasteilla joutuu asumaan. Tsemppiä kaamoksen keskelle! T. Susanna

  • Kyllä ihan totta tämä aika vuodesta ottaa koville ja vaatii konstinsa. Pohjoisessa pitäisi olla jokin talvikuukausia helpottava pakollinen 10 tunnin yöunien kausi, jota sitten työajat puoltaisi. :)
   Onneksi täällä ei ole mitään virallista kaamosta, en kyllä selviäisi pohjoisessa hengissä!

   Kaunista uutta viikkoa ja pirteää oloa. ♡ Nukuin viime yönäkin 10 tuntia ja kylläpä sen vain huomaa olossaan. Harmi, ettei joka ilta pääse aikaisin nukkumaan.

 2. Jonna sanoo:

  Siis niin ihana ja kodikas tunnelma <3 Ja viikonlopun aloitus puhtaassa kodissa on vaan parasta, nautitaan <3

  • Kiitos, Jonna! ♡
   Olen myö stodennut, että maanantaiaamut menee helpommin, kun koti on siisti. Siksipä meillä siivotaan myös sunnuntaina sillee kevyesti. :)

   Ihanaa uutta viikkoa! ♡♡♡

 3. Karo sanoo:

  Rakastan sun kotia ja kasvihuonetta ja muita ihania juttuja sun blogissa <3 Mistä tuo kruunukynttiläteline on?

 4. Kuulostaa ihan täydelliseltä. Täälläkin kaavaillaan äidin ja esikoisen elokuvailtaa popcornilla höystettynä, kun vauva on nukkumassa ja isi poikienillassa.

 5. Noona S sanoo:

  Täällä sama! Siis parin viikon totaali väsymys, sekä ihmettely miten kukaan selviää kaamoksesta. Asia selittynee sillä, että ihmiset kokevat pimeän erilailla, toiset eivät niinkään kärsi sen vaikutuksesta kuin me toiset. Ja tuntuu vuosi vuodelta pahenevan vaan. Tsemppiä meille joulua odotellessa!

  • Ihan totta. Pimeän sietämisessä on varmaan ihan yksilöllisiä eroja. Itse olen tosi herkkä valon suhteen ja on kuin eläisin kahta eri elämää. Keväällä kun valo lisääntyy tuntuu kuin saisi sen oikean elämänsä taas takaisin.

   Hatun nosto kaikille ihan oikeasta kaamoksesta selviäville. Varmasti myös lapissa asuvissa on eroja, ja toiselle kaamos on ihan luonteva osa vuotta ja toisille sitten vähän raskaampi jakso.

   Ihanaa uutta viikkoa ja tsemppiä tosiaan joulun odotukseen. Onneksi on näitä aurinkoisia päiviä ja aamuja! ♡

 6. Tanja sanoo:

  Ihania kuvia,sellaisia seesteisiä ja pidän itsekkin valkoisesta ja harmaasta.hyvää syksyn jatkoa.