Niitä näitä kaalinpäitä

16.10.2018

Heipsun!

Sain viikonlopun päätteeksi kuin tyhjästä korkean kuumeen, joka kaatoi äkkiä ja aika totaalisesti. Kävin jo eilen antamassa pissanäytteenkin, kun kuumeen lisäksi ei tullut minkäänlaisia flunssaoireita, vain kova selkäkipu. No näyte oli puhdas, mutta jos on joskus sairastanut pahan munuaisallastulehduksen, tuon mahdollisuuden haluaa kyllä sulkea heti pois laskuista. Tänään oli aamulla vielä pikkuisen kuumeinen olo ja edelleen vähän huterakin, mutta ykskaks kuume on nyt poissa! Hassu juttu, vaikka tosin meillä tuo vanhempi lapsista on varsinainen salamasairastaja ja sairastaa ne harvat sairastumisensa juurikin näin – jotakuinkin vuorokaudessa.

En edes muista, millainen sää täällä oli eilen, mutta tänään on ollut oikein sellainen synkän samea päivä. Ei missään kohtaa valoisaa. Ja kun yksi lamppu paloi loppuun, oli aivan pakko hakea kaupasta heti uusi tilalle. Ei auta vaikka kuinka tihrustaisi tietokoneen näyttöä, keskellä päivääkin on piemää. Mutta onneksi koneella on nyt melkein kolmesataa aurinkoista kuvaa loppuviikolta, joiden kimppuun on ihan miellyttäväkin käydä.

En ole koskaan harrastanut koristekaaleja syysistutuksissa, ne kun ovat aina pakkasyön jäljiltä ihan kamalan näköisiä. (Enkä muuten hoksannut laittaa niitä edes kasvihuoneeseen, syynä ehkä tämä lämmin syksy johon ei oikein ole osannut edes suhtautua.) Mutta leikkona nuo kaalit ovat juurikin tämän vuodenajan ihanuuksia. Vaikka aika pian saisi kyllä tulla tarjolle jo hyasintit ja amarylliksetkin. Tai en ainakaan laittaisi pahakseni.

Jumppa täytynee vielä tänään jättää välistä, ja yrittää palauttaa keho sellaiseen normaaliolotilaan. Täällä koulujen syyslomat ovat vasta ensi viikolla, joten onneksi tässä ehtii vielä toipua oikein hienosti.

Nyt kuitenkin ihanaa tiistain jatkoa! ♡


7 Responses to “Niitä näitä kaalinpäitä”

 1. Milla sanoo:

  Todella kaunis tunnelma, ja ihania kuvia <3 Toivottavasti toivut pian!

  Milla

  p.s. Olen myös sairastanut pahan munuaisaltaan tulehduksen. Ja mikä hieman hämmentävää, sairastin täsmälleen samanlaisen kuumetaudin kovalla selkäkivulla loppukeväästä. Epäilin totta kai itsekin munuaisia, mutta mitään ei selvinnyt.

  • Se munuaisallastulehdus on kyllä paha. Onneksi siitä on jo aikaa, mutta kyllä se jätti jonkinlaisen muistijäljen. Ja sitä on aika herkkä kuulostelemaan selkäsärkyä. Mullahan ei ole koskaan ollut mitään ”normaali” virtsatietulehdusta.

   Hassu juttu toi kuvailemasi. Kun luulisi, että kerran sairastaneena sen jorenkin itsekin tunnistaisi. Onneksi kuitenkin toivuit! Tuota ei kyllä toivoisi pahimmalle vihamiehellekään. :(

 2. Elisa sanoo:

  Heip! Onpa kauniit nuo kaalit leikkokukkina. En ole ikinä itse ostanut. Pitääpä kokeilla . Toivottavasti kuumeesi menee nopeasti ohi. Meillä 10-vuotias oli kovassa kuumeessa 9 päivää. Syyksi selvisi keuhkokuume röntgenkuvien jälkeen. Kamala tauti sekin!

  • Oi kauhea. Onpa ollut raju tauti! Itse en ole keuhkokuumeta sairastanut, mutta kuulemani mukaan myös todella uuvuttava ja toki se on myös vaarallinen.
   Onneksi kuitenkin syy selvisi ja hoito voitiin aloittaa.
   Tsemppiä sinne, ja toivottavasti potilas on jo kunnossa! ♡

 3. Marjo sanoo:

  olet kyllä usein sairaana,samoin lapset..ehkä hometalo sittenkin…
  Mies ei sairasta koska paljon poissa….

  • Näin kun edellisestä antibioottikuurista on toistakymmentä vuotta kokisin olevani kohtalaisen terve. Toki myönnän, että lääketietellinen jäi aikanaan käymättä.
   Samoin meedion- ja selvännäkijänlahjoissa on hienoista puutetta.

   • E sanoo:

    Apua minkälaisia kommentoijia täällä… Tsemppiä, Emilia!