läpi pimeän marraskuun

31.10.2018

Kaupallinen yhteistyö ⎮ Lotus Pehmopaperit


Keskiviikkomoikat!

Suurin syy siihen, miksi mä tykkään niin paljon joulusta, on se kaikki mikä sisältyy aikaan ennen varsinaista joulua. Mulle se joulun fiilisteleminen ja tunnelman hakeminen on ehkä jopa itse joulua tärkeämpää. Joulu tulee joka vuosi, mutta se oikea joulunalustunnelma pitää tehdä itse. Ja mitä enemmän tuohon tunnelmaan panostaa, sitä helpommin huomenna alkava marraskuukin– taittuu. Tänään vähän siitä, miten loppuvuoden pimeä jakso selätetään oikealla asennoitumisella ja mukavalla tekemisellä. Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lotus Pehmopaperin kanssa. 

Itse leivotut sämpylät, pannari mummun omenahillolla ja kynttilöin valaistu koti. Vaikka arki-illat ovat monesti yhtä aikataulua ja kiirettä, koen erittäin tärkeäksi, että niihin on mahdutettu myös pieniä hyggehetkiä. Jopa siinä määrin, että tykkään juurruttaa sitä hyggeilyn taitoa myös lapsiin. Sämpylöiden leipomiseen tai pannaritakinan tekemiseen löytyy aika helposti halukkaita auttajia ja näin sen kuuluukin olla. Lapsilla pitää olla oikeus puuhata ja oppia, mutta että se into löytyy lapsista itsestään, on mielestä kaikkein tärkeintä. Yhdessä olemisen ja yhdessä tekemisen tärkeys korostuukin mielestäni juuri syksyllä. Kun pimeys sulkee elämän siihen perheen keskeiseen perusyksikköön, pitää niistä yhteisistä hetkistä ottaa kaikki irti. Ja nämä on juurikin niitä hetkiä, joiden toivon jäävän myös lasten muistoihin.

Me kaivettiin Klaaran kanssa viikonloppuna kaapista paketti askartelumassaa ja päätettiin aloittaa jouluun valmistautuminen pipareiden sijaan koristeiden tekemisellä. Kaapissa kuivahtanut massa ei ollut ihan helpoimmasta päästää työstää ja apuna piti käyttää sekä voimaa, että vettä. Vähän suttuiseksihan se meni, mutta toisaalta puuha oli sen verran hauskaa, että lopputuloskin oli oikeastaan ihan sivuseikka. Pääsin jotenkin samalla myös itse siihen oman lapsuuden tunnelmaan ja askartelemisen ihanuuteen. Joulun tuloa voi fiilistellä niin monella tapaa, mutta lapsille ihan ehdottomasti parasta on se, kun pääsee tekemään luomaan jotakin konkreettista.

Kun päivät lyhenevät lyhenemistään on helppo heittäytyä negatiiviseksi pessimistiksi ja jouduttaa omaa ahdistustaan. Toisaalta ei se positiivisten asioiden löytäminen ole niin kauhean vaikeaa, kunhan vain jaksaa nähdä vähän vaivaa. Silloinkin kun kaikkein mieluiten rojahtaisi vain sohvalle ja vetäisi peiton korviinsa, pieni vaiva oikean tunnelman luomiseksi voisi pelastaa illan. Kynttilän sytyttäminen, villasukkien jalkaan vetäminen ja vaikka sen pannarin paistaminen voivat lopulta antaa huomattavsti enemmän energiaa. Kun pöydän vielä kattaa kauniisti ja viettää aikaa hyvässä seurassa marraskuu saa ansaitsemansa vastuksen.

Lotuksen uusi Quick & Chic -talouspaperiarkki on pakattu helposti käytettäväksi. Pakkauksen voi nostaa vaikka keskelle askartelu tai leivontapöytää, ja paperi pysyy pakkauksen suojassa puhtaana ihan viimeiseen arkkiin asti. Yhdellä kädellä nypättävä arkki on myös helppo silloin, kun vapaat kädet ovat kortilla. Vahva paperi imaisee itseensä nopeasti suuren määrän kosteutta, joten jos sattuisikin käymään niin, että pannaritaikina ajautuisi pöydälle tai askartelu muuttuisi sottaiseksi puuhaksi, apu on nopeasti saatavilla.

Quick & Chic talouspaperiarkin lisäksi Lotuksella on toinenkin uutuus. Paksua ja pehmeää Smart wc-paperia on rullassa tuplamäärä tavalliseen verrattuna, eikä rulla sisällä laisinkaan turhaa hylsyä. Vaikka kyseessä on WC-paperi, vahva ja paksu paperi soveltuu oikein hyvin nenäliinaksi ja talouspaperiksi, sillä se ei hajoa helposti, eikä myöskään tunnu ikävältä herkällä tai kuivallakaan iholla.

Lasten into kokkailla, leipoa ja laittaa joulua imaisee mukavasti mukaansa, kun itseltä ei tunnu irtoavan hyggeideoita. Ja lopulta kun löytää itsensä askartelumassan ja iloisen sekasotkun keskeltä, syksyn pimeys on unohtunut ainakin pieneksi hetkeksi.

Suloista keskiviikon jatkoa! ♡


6 Responses to “läpi pimeän marraskuun”

 1. Kaisa sanoo:

  Teillä on ollut ihanaa puhastelua. Itse kuulun kanssasi samaan ryhmään, jouluvalmistelut ovat itse jouluakin ihanampaa. On ihana odottaa joulua ja valmistella kotia, käydä joulukonsertissa ja kaupungilla glögillä. Jouluaatossa on tunnelmaa, mutta loput pyhäpäivät voisin vain olla ja nauttia. :)

  • Just näin!♡ Mulle joulun pyhät ja välipäivät on sitten sitä joulusta toipumista. Koska onhan ne joulun päivät aika raskaatkin, kun kattaa pöytää ja laittaa jatkuvasti ruokaa tarjolle, siivoaa jne. Vaikka tykkäänkin siitä ja tykkään, että meillä on jouluna pöydän ympärillä väkeä, kaipaan vastapainoksi sohvalla löhöilyä ja suklaansyöntiä.
   Ennen joulua tehtävä jouluhöpsötys taasen vaan tuo sitä energiaa ja antaa voimaa syksyn voittamiseen! ♡

   Suloista viikonloppua sinne ja pikkuisen jouluistakin jo! ♡♡♡

 2. Minna sanoo:

  Olen seurannut blogiasi jo vuosia ja tykännyt sen tunnelmasta ja kuvista. Harmittaa vain, että blogisi on nykyisin lähinnä mainoskanava.

  • Hei Minna.
   Kaupallinen blogi on mainoskanava siinä, missä lehti, radio- tai tv-kanava. Tätä on turha kieltää, näin se toimii. Vain Yleisradion toiminta on verovaroin rahoitettua.
   Vaikka ei blogini sen kaupallisemmaksi ole muuttunut kuin mitä se on viime vuosina ollut. Toki joskus kaupalliset yhteistyöt kasaantuvat pieneen väliin, mikä taasen johtuu asiakkaan markkinointiaikataulusta, joka sekin saattaa muuttua siitä, mitä tuotannon alussa on sovittu. Tämä on ikävää, ja vaikka asiaa yritetään välttää, joskus asialle ei voi mitään.

   Lähiaikoina olen myös merkinnyt kaupalliset yhteistyöt yhä näkyvämmin ja selkeämmin, mikä sekin on vähän kaksipiippuinen juttu; Mainoksen kuuluu olla selkeästi mainokseksi havaittava, mikä ärsyttää toisia. Toisaalta taas selkeä viesti siitä, että tämä on mainos, mahdollistaa sen, että bloggaaja voi kuitenkin postauksessa jakaa sitä omaa tunnelmaa ja kuvia, eikä mainos ole postauksen koko sisältö.

   Levollista viikonloppua sinne. ♡

 3. Lukija sanoo:

  Minnan kanssa samoilla fiiliksillä, valitettavasti. :(

  • Hei Lukija! Vastasinkin tuohon Minnalle jo,ja siinä taisi olla se, miten itse pystyn asiaa kiteyttämään.

   Kaunista viikonloppua myös sinne! ♡