Oi kuusipuu!

18.12.2018

Olen aivan lapsellisen innoissani. Nimittäin joulukuusesta! Miten voikin tuollainen asia tehdä ihmisen niin iloiseksi.

Olin ajatellut käyttää eilisen illan joulujuttujen tekemiseen, ja kun Klaara sai leikkikutsun ystävälleen totesin, että parituntinen yksin kotona on mitä parhain hetki kääriä lahjat paketteihin. Siinä tyttöä viedessäni rupateltiin äidit hetken keskenämme ja todettiin, että ei se joulu sentään kaappeihin ja komeroihin tule, joten turha stressata joulusiivouksella. Nolosti myönsin, että meillä on toki muutama komero, johon joku joulujen välinen siivous voisi jonakin vuonna osua, mutta lupasin pohtia tätäkin asiaa sen suuremmin vasta kevätauringon paistaessa. Eli viivana kotiin ja lahjoja paketoimaan!

Kaivoin kaikki lahjat piiloistaan ja jouduin jopa etsimään muutamaa aikaisemmin tehtyä hankintaa. Lopulta keittiön pöydällä oli muutama rulla joulupaperia, nauhoja, pakettikortteja ja askartelukartonkia, teippiä ja tietenkin ne lahjat. Sitten jossain kohtaa siinä hyöriessäni ihmettelin kun sukkani kastui. Tarkemmin asiaa tutkittuani totesin lattialle leviävän maitolammikon olevan peräisin jääkaapista. Ja siellähän se. Vasta avattu maitopurkki kyljellään jääkaapin hyllyllä. Liki tyhjänä, koska kaikki maito oli joko keittiön lattialla, jääkaapin hyllyillä ja seinillä tai ovessa ja juureslaatikoissa. Innokas, ystävälleen lähdössä ollut kuopuksemme, olikin siivonnut ruokailun päätteeksi omatoimisesti myös pöydän, ja koska ilmeistä laskupaikkaa pystyyn asetetulle maitopurkille ei näkynyt, purkki oli laitettu näppärästi kyljelleen.

Siinä se pari tuntia sitte menikin. Jääkaappia, ruokapakkauksia, hedelmiä ja lattiaa pestessä. Ehdin sentään siivota pakettitehtaani pois pöydältä. Hymyilyttää nyt, mutta eilen oli nauru kaukana. Teki lähinnä mieli maata lattialla ja ulvoa. Mutta tulipa siivottua jouluksi ainakin yksi kaappi oikein kunnolla! Mietin tosin, onko hyvä jos jääkaappi tuoksuu kovin vahvasti mäntysuovalle. Mutta hyvä kai se on, että se ainakin jossain tuoksuu!

Puuhommistaan palannut mieheni ymmärsi yskän ja kantoi nopeasti joulukuusen olohuoneeseen. Nimittäin kuin pieni lapsi, niin minäkin toivuin pettymyksestä heti kun sain muuta mukavaa ajateltavaa. Ja kun lapset olivat illalla vihdoin kotona, kieputeltiin kuusen ympärille valot ja tuo herttainen puolisoni jopa pimputti pianolla taustalle joululauluja. Muistuttaen tietenkin jatkuvasti, ettei itse ole jouluihminen ja tekevänsä kaikkensa ihan vain nostattaakseen yleistä joulutunnelmaa.

Ja nyt kun meillä viimein on joulukuusi (kattoon kiinnitettynä ja jonka lapset tosin vielä kunnolla koristelevat), joulun saapuminen, tai saapumatta jääminen, ei huoleta enää ollenkaan. Se on pienestä kiinni tuo joulumieli, ja tällä kertaa pienen kuusen kokoisesta asiasta.
Ulkona on lunta, kaappi täynnä kynttilöitä ja kuistilla hyvä arsenaali hyasintteja. Toki vielä on monta juttua tehtävänä, mutta nyt päästellään vain menemään, niin eiköhän se siitä. :)

Jotakuinkin tältä näyttää joulu 2018 Uudessa Kuussa. Mutta nyt tontun tehtävälistaa lyhentämään.

Ihanaa iltaa! ♡


10 Responses to “Oi kuusipuu!”

 1. Anu sanoo:

  Meillä ei ole mitään joukuvalmisteluita tehty, kaikki on siis aloittamista vaille valmista😉, mutta luotan siihen, että joulu tulee siitä huolimatta ja onhan tässä vielä aikaa. Tai niin tilasinhan minä tuon ihanan kynttilänjalan nyt vihdoinkin meillekin, eli olen sen verran tehnyt. Ihanaa joulun aikaa sinne teille! Kuusi on kaunis!

  • Itseäni auttoi, kun hyväksyin sen että tänä vuonna jää paljon tekemättä. Mutta eiköhän saada silti vatsat täyteen joulunakin ja muutenkin se joulu kyllä tulee. Enempään ei nyt repeä.

   Onpas kiva, kun saat tuon kynttelikön! Se on ihana! 😍

 2. Essi sanoo:

  Voi miten kaunista ja tunnelmallista! Ihan loistaa kilpaa kuusenvalot ja kynttilät, ai että. Omakin joulufiilis tässä kohoaa kattoon. Mitä ihaninta joulunaikaa sinne<3

 3. Hanne sanoo:

  Ihanan jouluista! Kivat nuo kuusen pienet valot 😍
  Meillä vielä perinteiset sähkökynttilät.
  Tuollainen iso kassakaappi on turvallinen säilytyspaikka koton ja vielä niin kauniskin.
  Mukavaa joulunalusaikaa!

  • Meillä ei ole ikinä ollut niitä kynttilöitä kuusessa. Tykkään jotenkin enemmän näin ja jostain syystä tuntunut aina luontevimmalta.
   Kassakaappi on baarikaappi ja kynttiläkätkö, joten ei mitään kovin arvokasta. 😅

   Ihanaa joulunaikaa sinne! ❤️❤️❤️

 4. Marika sanoo:

  Ihanan tunnelmallista ja jouluista :)

  On jonkun aikaa pitänyt kysyä, minkälaiset kynttilät siihen pin-kynttelikköön laitat. Itslläni usein halkeaa Ikean/Clas Ohlsonin kruunukynttilät, ja taisin viimeksi kokeilla Granitin kynttilöytä, ja nekin halkeili. Ja jos liikaa painaa pekään että se ”pin” hajoaa..

  Ihanaa joulunaikaa <3

  • Kiitos, ja anteeksi kun vastaukseni viippyi!

   Mulla on ihan niitä Ikean kruunukynttilöitä. Nyt (lukijan vinkistä) katkaisin kynttilöistä ne kruunukannat pois, ja se neula menee sitten tukevasti sinne kynttilän sydämen paikalle.
   Toivottavasti saat kynttilät turvallisesti paikalleen ja saat nauttia kynttilänjalasta jouluna. ❤️

   Ihanaa joulua! 🎄❤️

 5. Noona S sanoo:

  Kaunista on, ihanan tunnelmalliset kuvat :) Rauhallista joulunaikaa teille!