tabula rasa – edullista sisustamista

22.1.2019

Heippa ihanat ja kivaa tiistaita!

On kyllä ollut melkoisia talvikelejä, mutta kyllä sen huomaa, miten suuri vaikutus tuolla kivijalkaan kasatulla lumella on. Meillä on olohuoneen kohdalla sellainen iso aukko kivijalassa, eikä sitä ole joka vuosi saatu kunnolla lumella peittoon. Nyt kun eristysmateriaalista ei ole pula, pysyy lattiatkin lämpöisempinä. Vaikka tosin meillä on kääntynyt asetelma vähän päälaelleen, kun huomaan, etten enää suinkaan ole meistä aikuisista se viluisempi. Eilen kun mittari näytti ulkona jo kunnolla päälle parinkymmenen totesin, etten ole vieläkään vaihtanut toppatakkiin. Liekö jotain aikaista vaihdevuotta, mutta pelkällä kuoritakillakin on tarjentunut.

Viluisia tai ei, niin ainakin kovin yksioikoisia nuo miehet ainakin on. Menin nimittäin sanomaan ääneen, että olen vähän kyllästynyt niihin keittiön mustiin tarjotintauluihin ja vastaus oli, että “ota ne sitten pois”. Kuinka yksinkertaista! Itse olen miettinyt asiaa jo pitkään ja punninnut, että mitä niiden kanssa pitäisi tehdä. 😀 Olen kyllä joissakin asioissa niin jahkaajatyyppiä, että välillä naurattaa ihan itseänikin. Mutta hyvä se on, että sisustusapua on kuitenkin ihan perhepiirissä tarjolla, eikä tarvinnut tästäkään suunnitteluavusta maksaa ulkopuoliselle.

Niin että nappasin sitten ne mustat pyörylät pois seinästä. Pikkuisen tyhjältä tuntuu, mutta saahan ne takaisin, jos tulen katumapäälle. Vajaan minuutin homma. Ja kun sitten oikein pohdin tuota jahkailuani, totesin että mulla on tapana pitää kaikki tavaratkin aina samoilla paikoilla. Niinpä ylitin itseni ja tyhjensin keittiön tasoja ja avohyllyjä, ja vaihdoin hieman esineiden ja astioiden paikkoja. Hirvittävän helppoa ja edullista sisustamista! Ja mitä yksinkertaisin metodi: Jos ei miellytä, ota pois!

Jonkun silmään muutos ei ehkä ole kovinkaan suuri, mutta itselläni tämäkin pieni asia ottaa aikansa totutella. Toisaalta päätin jatkaa tätä kodin riisumista ja tavaroiden siirtelyä ihan järjestelmällisesti jokaisessa huoneessa. Uuden hankkimisen sijaan sellainen tyhjä taulu -ajattelu voi joskus olla ihan päteväkin ratkaisu.

 

En tiedä, onko tämä sitä tammikuun suurta sisustusinnostusta, mutta vaihtelu ainakin virkistää. Ja nyt ripustamaan pyykkejä kuivumaan. Kuivausrumpu nimittäin hajosi sunnuntain pyykkipäivän kunniaksi ja uusi osa saadaan aikaisintaan perjantaita. Hieno siinä kohtaa kun kaikki petivaatteet ja viikon pyykit on pyykkikorissa ja pesukone täynnä märkää tavaraa. Himputti! No, kaikki ei voi aina mennä ihan putkeen.

Kivaa iltaa kuitenkin!


4 Responses to “tabula rasa – edullista sisustamista”

  1. Elisa says:

    Oi miten kivalta näyttää tuo pieni muutos! Mielestäni kuvista välittyy nyt jotenkin raikkaampi ja lempeämpi ilme keittiössä, kun seinällä ei ole niitä tarjotintauluja. Mä ainakin tykkään! 😊 Ihanaa, kirpsakkaa ja kaunista viikonjatkoa!

    • Minustakin keittiön fiilis keveni ihan kertaheitolla. Toki mustat pyörylät toivat myös ryhtiä, mutta just nyt tämä vaaleampi ilme tuntuu minusta paremmalta. 🙂

      Ihania talvipäiviä sinne! 🙂

  2. Idahhh says:

    Kivalta näyttää ilman tarjottimia, oikein raikkaalta! Minä olen ihan samanlainen, jotenkin jämähdän niiden tavaroiden kanssa paikalleen. Joskus jotain yritän karsia tai muuttaa niin seuraavalla viikolla ne on takaisin haha 😀 mutta ehkä pitäisi juuri karsia ensin kaikki ja sitten miettiä ihan uudestaan pikku hiljaa ja ehkä muuttaa paikkoja ja huoneita. Piristäisi varmasti tunnelmaa.

    • Piristää ihan varmasti! Omaa kotia kun osaa harvoin katsoa ihan uusin silmin, niin joskus on hyvä tehdä vähän radikaalimpia kokeita. Mä itse ajattelin, että kesään mennessä olen tällä metodilla sisustanut kodin ihan uudelleen. Ja jouluun menessä moni tavara on varmaan palautunut takaisin vanhalle paikalleen. 😀 Mutta hei, onko sen niin väljä!

      Kivaa päivää sinne!

Kommentoi