{ nopea ja kevyt sporttimeikki }

04.4.2013

Pieni meikkipostaus siis, koska sellaisia toivoitte saa ehdottaa -postauksessa. Otsikon mukaan kyseessä on sporttimeikki, mutta sama pieni ehostus riittää myös ihan tavalliseen kotiäidin arkipäivään.
Meikkaan jossain määrin päivittäin, lähinnä fiilispohjalta, en niinkään menojen mukaan. Toki erityiset riennot vaativat asiaankuuluvat pakkeloinnit, mutta kevyemmälläkin meikillä pärjää jo pitkälle. Täysin ilman ehostusta kuljen aniharvoin, ja yleensä vain päivinä, jolloin ei yksinkertaisesti jaksa tai ehdi meikata. Meikkaaminen on kuitenkin sekin yksi tapa huolehtia itsestään, ja ripsarin laittaminen piristää paitsi ilmettä, myös mieltä.

smeikki2

Hikoillessa meikin pitää kuitenkin olla mahdollisimman kevyt ja hengittävä, jotta naamalla ei roiku hikinen ja öljyinen naamari. Ihon sävyä riittää tasoittamaan sävyttävä päivävoide, joka ei niinkään peitä mitään, mutta tasoittaa suurimmat värivirheet ja punoitukset. Valoa ja virkeyttä kasvoille saa helposti valokynällä, ja silmiin riittää ripsien taivutus ja ripsari. Koska kulmakarvani ovat katkonaiset ja toispuoleiset, laitan yleensä myös niihin kevyesti muotoa.

smeikki1

Tuotteet, jotka ovat miltei päivittäin käytössäni:
Sensai Cellular Performance Hydrachange Tinted Gel Cream -sävyttävä ja kosteuttava geelivoide kasvoille (sävy 1), YSL valokynä (sävy 2), Sensai Mascara 38°C (musta), BareMinerals Eyebrow color -kulmaväri (sävy Pale/Ash Blonde)

meikki!!

Kun tiedossa ei ole hikoiluja, ja kasvoille haluaa lisää ilmettä, voi sävyttävän päivävoiteen korvata meikkivoiteella ja peitevärillä. Luomiväriä ja rajaukset silmiin, varjostukset kasvoihin jne… Poskipunaa en oikein osaa käyttää, mutta kuten kuvasta näkyy, poskeni punottavat miltei aina ihan luonnostaan.

Entä kestääkö meikki urheilun ja hikoilemisen? Makuasia, mutta mielestäni seuraava lause kiteyttää ongelman aikalailla hyvin:
If you still look cute at the end of you workout, you didin’t train hard enough!

Kertokaa ihmeessä omia vinkkejänne nopeasta ja kevyestä meikistä!


22 Responses to “{ nopea ja kevyt sporttimeikki }”

 1. Avatar ulrikah sanoo:

  Ihana! :)

 2. Avatar Anu sanoo:

  Kivat vinkit, kiitos! Mulla ongelmana on nuo kulmakarvat, niitä riittää enkä osaa niitä nyppiä noin kauniiksi kuin sulla on, miten ihmeessä teet sen?

  • Mulla ei kulmakarvat paljoa rehota, nyppiä saa vain muutamaa hajakarvaa. Olen aina haaveillut tuuheammista karvoista, omani ovat jotenkin liian ylhäällä ja toispuoleiset pienen pyörteen vuoksi.
   Nyppiminen kannattaa aloittaa ammattilaisen muotoilulla. Sen jälkeen pärjää kotona hyvin kunnon valon ja suurentavan peilin avulla. Säännöllisesti kun nyppii hajakarvat, muoto pysyy kunnossa!

 3. Avatar Alex sanoo:

  Ha ha ha, so true!
  I`ve just taken a power walk and I look like S**T, that must mean something good than;)

  I love Estée Lauders BB cream, It´s fast and easy to use!
  And I also love Lancomes Hypnose, waterproof mascara and i also color my eyebrows and eyelashes, thats my tips for a fast and easy makeup!
  You look lovely!
  /A

  • I havent use that Estée Lauders BB cream, but I’ve heard a lot of good about it, must try! I’v been used many of EL’s other products, and those has been awesome!

   Waterproof mascara is not my thing. I hate the cleaning process ;)

 4. Avatar anne stenvall sanoo:

  Hei!

  Mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät? Blogisi kuvat ovat tosi kauniita ja tässäkin kivasti liitetty tektiä kuviin. Toivon siis valokuvaus ja kuvankäsittelypostausta kaiken muun ihanan lisäksi joskus…

 5. Avatar Hanna sanoo:

  Hyvät vinkit ! Millä ohjelmalla muuten muokkaat kuvia?

 6. Avatar Jarna sanoo:

  Mä tykkään Estee Lauderin vastaavasta ripsarista ja kulmiin lumenen värillinen geeli/vaha. Ja poskipuna tottakai. :)

  • Vitsi kun osaisin sen poskipunan käytön :)

   Mulle on yleensä kaikki kulmavärit liian tummia. Omat karvat ovat vaaleat ja tosi harvat. Toi baren jauhe on ihan must! :)

   • Avatar Jarna sanoo:

    Pitäs opetella sivellintä käyttämään. Toi sun väri olis mullekin varmaan passeli. Oikaisen sillä värigeelillä, jotta saan kulmat kuriin. En pidä sitä liian tummana vaikka kalpea blondi olenkin. :) Couperosasta kärsivänä saan poskipunalla sen rusotuksen mieluisampaan paikkaan. Ilman en osaa olla. :D

    • Mulla on ollut monesti tarkoitus, että kysyn ammattilaiselta apua oikean poskipunasävyn löytämiseksi (its eolen ihan hukassa!) ja pyydän neuvoja myös levitykseen. Sitten aina kauppareissulla on muka niin kova hoppu, tai meikki jotenkin muuten sotkussa, ettei viitsi vaivautua. Jospas sun innoittamana ottais nyt oikein asiakseen :)

 7. Avatar Harmaafuksia sanoo:

  Kaunis meikki! Itse tykkään urheilla ilman meikkiä. Täytyy saada hieroa silmiä yms. Hiki lentää :)

  • Joo onhan se urheillessa kiva. Usein vaan pitää hoidella aika monta juttua, ennen kuin pääsee itse salille asti, joten pieni ehostus on silloin ihan kiva :)

 8. Kuinka kiva postaus! Itse olen koukuttunut BB-voiteisiin; pikainen ihon kaunistus ja tasoitus! Lisäksi kyllä valokynä on minunkin pelastukseni :)

 9. Avatar liza sanoo:

  paljon ja kovaa treenaavana voin vannoa tuon sensai-ripsarin nimeen!!! ei rapise tai leviä, vaikka hiki lentää! :) en vaihtaisi!

  • Vuosien käytön jälkeen olen itsekin täysin koukussa tähän. Ei rapise, eikä valu. Ja kuitenkin puhdistaminen on helppoa!