{ meidän safkaa }

19.1.2014

Olette varmaan jo huomanneet, että Indiedays tekee yhteistyötä uuden, huomenna maanantaina Avalla starttaavan, Meidän safkaa -ohjelman kanssa. Yhteistyön tiimoilta myös minä ajattelin avata ajatuksiani otsikon mukaisesti.

Eletään aikoja, joina kokkaaminen on trendikästä ja suositumpaa kuin koskaan. Ruuanlaitto on nykyään myös nuorten suosiossa, ja vanhat kankeat mielikuvat naisesta hellanääressä ovat saaneet väistyä, kun myös miehet ovat valloittaneet keittiöitä. Ja hyvä niin, mikäs sen mukavampaa kuin kokkailla yhdessä, tai näin naisena, istua valmiiseen pöytään!

meidän safkaa- 2

Meidän safkaa

alkaa AVAlla ma 21.00

Toki meilläkin lapsiperheenä, arkiruoka helposti kallistuu niihin samoihin, varmoiksi koettuihin resepteihin, ruokalajeihin joiden syntymiseen ei ole järin mielikuvitusta käytetty, ja jotka valmistuvat samalla kaavalla vuodesta toiseen. Mutta keittiö on myös kokeilemista varten, uusien makujen etsimiseen, onnitumiseen (ja joskus epäonnistumiseenkin) tarkoitettu paikka.
Itselleni kokkailu on arjen luksusta. Jos lasten nirsoiluja ei tarvitsisi huomioida, voisin suoraan sanottuna sanoa nauttivani ruuanlaitosta. Ja toki aika usein nautinkin, nirsoilut käsitellään usein vasta pöydässä. Rehti ruoka, hyvät ja tuoreet raaka-aineet, sekä aidot maut, ovat asioita jotka laitan ruuassa etusijalle. Koko paketin kuitenkin kruunaa rento ote niin ruokaa tehdessä, kuin siitä nauttiessakin.
Reseptien lukijana myönnän olevani laiska. Katson mielummin, miten asiat tehdään ja teen perässä. Se sopii luonteelleni huomattavasti kirjallisia ohjeita paremmin, kun taas mieheni koluaa innolla ruokablogeja ja selailee reseptejä. Parisuhde paremmaksi: Meillä on mieheni kanssa sovittuna tuleviin maanantai-iltoihin telkkaritreffit. Inspiroidutaan yhdessä,  tehdään yhdessä ja syödään yhdessä!

meidän safkaa-

Meidän safkaa

alkaa AVAlla ma 21.00

Huomenna, maanantaina 20.1. klo 21 Avalla, starttaava Meidän safkaa on toivottavasti uusi innoittava kipinä keittiöömme ja uusien juttujen kokeilemiseen. Ohjelman tähdet, pariskunta Gullichsen, loivat valtavaksi someilmiöksi muodostuneen avokadopastan, mutta nyt on aika kokeilla jo jotakin uutta! Kausiherkkuihin painottuva ruokaohjelma saattaa siis, mitä todennäköisemmin, piristää kotimme keittiötä niin kevään kuin kesänkin aikana!

meidän safkaa- 4

Meidän safkaa

alkaa AVAlla ma 21.00

Lisää tietoa, sekä jaksoesittelyt, löydät Meidän safkaa -ohjelman sivuilta.
Alla vielä pieni mainospätkä ohjelmasta. Itselläni ainakin nuo Hannan sanat ”tää on aika iisiä ollakseen näin fiiniä” tekivät sen suurimman vaikutuksen. Ehkä kokkailua ei todellakaan kannata pitää rakettitieteenä!

Meidän safkaa starttaa huomenna maanantaina Avalla klo 21!
Aiotteko katsoa?


14 Responses to “{ meidän safkaa }”

 1. Aion ehdottomasti katsoa!
  Tuon mainoksissa näkyvän tuoretomaattipastankin jo ehdin testata:)

 2. Hanna sanoo:

  Minä odotan innolla myös ohjelmaa ja aioin saada miehen katsomaan sitä kanssani :)

  • Täähän on oikein hyvää parisuhteen laatutekemistä! Meillä ainakin ruoka on se yhdistävä tekijä – aina! Rakastetaan molemmat ruokaa -ja syömistä! :)

 3. Heidi S. sanoo:

  Tätä ohjelmaa odotan todella paljon. Ehdottomasti tulen seuraamaan :)Kiitos muistutuksesta!

 4. Teija sanoo:

  Amen. AIVan samoilla linjoilla ruoan suhteen täälläkin. Välillä pääsee sellaseen flow-fiilikseen kokatessa, mutta useimmiten se on niin, että pakko laittaa sitä, mikä suurinpiirtein uppoo kaikkiin.

  Ja juu, aion katsoa! Uudet ideat on tervetulleita, ja mainoksista päätellen ohjelma vaikuttaa rennolta ja ”kauniilta”. Sekä että se tulee klo 21, ikiomaa laatuaikaa! :)

  Terkut♥

  • Niinhän se on. Noi lapset pitää ottaa näissä ruokajutuissa huomioon, vaikka tosin meillä on aika usein päivittäin tarjolla useampaakin ruokalajia, ja monesti joku niiden sekoitus uppoaa sitten Niilollekin. :)

   Laatuaikaa tosiaan. Tuossa kohtaa kroppa melkein jo huutaakin päästä sohvalle telkkarin eteen. Meillä kyllä Niilo on hurjan kiinnostunut kaikista ruokaohjelmista, eli saa sit katsoa perästäpäin myös. Jos vaikka vaikuttaisi tohon nirsoiluunkin vähän! :)

   Terkut ♥

 5. Hyvä mainos! Nimittäin muualla en ole tähän alkavan ohjelman mainoksiin törmännytkään! Kaikenmaailman topchefit ja masterchefit jätän suosiolla katsomatta, mutta laadukkaita ja makuhermoja kirvoittavia, oikeita ruokaohjelmia katsoo mielellään! Tämä täytyy testata :)

  • Meillä Niilo rakastaa mastercheffiä. Ja katson itsekin mielelläni, mutta eihän niistä sitä ruokavinkkiä itselle samaan tapaan tule.
   Tältä ohjelmalta odotan jus sitä ideamyrskyä omaan ruuanlaittoon. :)

 6. Essi sanoo:

  Mä niin aion katsoa tätä! :D

 7. Katri sanoo:

  Ihana idea tuo maanantaitreffit!! Pikkuisen olen nyt jäänyt ruokahuollossa yksin, kun olen jättänyt liha- ja broileriruoat lähes kokonaan pois ruokavaliosta, ja mies ei kuulemma kertakaikkiaan keksi, mitä kasvisruokaa voi tehdä! Vaikka toki pystyy kun kaivan reseptin nenän eteen.. Ja voi niitä lasten nirsoiluja – minä aiemmin ajattelin että onneksi E ei juurikaan nirsoile, mutta lähes joka päivä syöminen kotona on närppimistä ja päiväkodissa kuulemma maistuu niin hyvin! Ja jokaisesta ruoasta saan palautetta ”päiväkodissa on parempaa…”! :) Niinpä olenkin saanut aikamoisia pisteitä viime aikoina ihan perus lihamakaroonilaatikosta ym., kun olen alkanut tehdä myös perinteisempiä lihavaihtoehtoja.. :)

  Mutta siis, ehdottomasti tulee katsottua. Heidän kuvansakin ovat niin inspiroivia – samoin kuin yksinkertaiset raaka-aineet. Ihanaa uutta viikkoa!

  • Mä teen suosiolla nykyään makaronilaatikkoa ja kun ei miehen kanssa siitä ihan kauheesti välitetä, pakastan Niilolle annoksia. Ne on tosi hyviä silloin kun ei aina jaksa tehdä pojan mieleen sekä lounasta, että päivällistä.

   Meillä Niilo on tosi huono syömään, niin kotona kuin muuallakin. Tosin pari päiväkotipäivää on ihan huippu just tänkin ongelman vuoksi. Mummuloissa kun ei ihan kauheesti ongelmaan jakseta paneutua, vaan lapselle syötetään just sitä, mitä haluaa. Mutta siis taistelu tän monipuolisen ja terveellisen ruuan kanssa on jatkunut meillä jo vuosia. Välillä oikein itkettää, kun se on aika raskasta.
   Aion antaa Niilonkin katsoa tätä ohjelmaa, mä luulen että siitä voisi olla hyötyä. Poika kun on muutenkin aika innoissaan näistä ruokaohjelmista!

   Vointeja sinne!!!! ♥♥♥♥