{ mikä on sun turvaväri? }

08.4.2014

Sanotaan, että sininen on järjen väri. Sen pitäisi huokua luottamusta, rehellisyyttä, rauhaa ja järjestystä. Tumman laivastonsinisen pitäisi olla jopa auktoriteettinen, onhan se useiden uniformujenkin väri. Tiedä näistä, mutta mulle sininen on ollut jo vuosia sellainen turvaväri. Samaan tapaan, kuin aika monelle on musta. Sehän mätsää kaiken kanssa, ja toimii vuodesta toiseen.

Löysin Hesarin sivuilta hauskan värioppaan, ja täytyy sanoa, että vaikka tämä sinisen merkitys on aika tuttu jo, en esimerkiksi tiennyt että paljon suosimani beige, on ystävällinen ja helposti lähestyttävä! Oikeastaan en ole koskaan miettnyt värien merkitystä sen suuremmin. Mä en muuten edes tiedä, mikä mä olen vuodenajaltani, tai mitkä värit mulle sopii. Jotenkin pelkään, että jos joku pukeutumisneuvoja joskus ottais mut käsittelyynsä, menisi koko vaatekaappi uusiksi! Siksi skippaan aina nämä jutut naistenlehdistäkin.

navy 2

Itse ajattelen sinisen ja beigen liittoa lähinnä helpoksi ja käteväksi. Se on myös arkinen ja neutraali, sellainen, joka sopii äidille; Arkeen, ja lasten kanssa liikkumiseen. Ihan kuten tässä tänään. Samaan aikaan huomaan, että esimerkiksi juhlavaatteissa sininen ei ole koskaan ollut suosikkini, enkä todellakaan edes tiedä miksi.

navy 1

Musta olis kiva kuulla, miten te päädytte väreihin, joihin pukeudutte. Onko se vain fiilis, ja kenties vuodenaika ja trendit, vai onko takana tarkempi analyysi? Ja, mikäli joukossamme on joku enemmän aiheeseen perehtynyt, niin nyt saisi valistaa myös meitä muita, tai antaa yleistä analyysia suomalaistn värienkäytöstä! Ja toki mua ja sinistäkin saa analysoida, mutta mitään muutosta en lupaa! 🙂

navy 3

Toisaalta olis tosi hieno kuulla, jos joku kokee esimerkiksi keltaisen, oranssin tai pinkin turvavärikseen! Nämä kun on niitä sävyjä, joilla itse korkeintaan asusteissa ja pieninä hippuina piristän vaatetustani.

Jees, mutta tässä tavisasussa tosi tavispäivää eletään. Viikon taukoilun jälkeen tänään alkaa harrastukset ja muu viikko-ohjema pyöriä taas normaalisti. Ja, jos ihan totta puhutaan, mä kaipaan jo sitä tavallista arkea ja kellottamista!

Seuraavaksi vuorossa tiskikoneen tyhjennys, ja kasa silitettävää.
Kivaa ja värikästä arkipäivää myös teille!

housut|Please
takki|H&M
neule|Mads Nørgaard
huivi|Becksöndergaard|saatu
kengät|Converse
rillit|Lexington|saatu/Instrumentarium
laukku|Longchamp


38 Responses to “{ mikä on sun turvaväri? }”

  1. hietzu says:

    Täytyy sanoa että sen mustan ohella ruskea on turvaväri. Neutraali mutta ei kuitenkaan ihan “väritön”. Ruskea on myös pehmeämpi kuin kova musta, jota saa kivasti piristettyä kirkkaammilla väreillä. Keltaista en puolestani osaa ajatella itselleni ollenkaan. Olisi kuitenkin hauska käydä jossain värianalyysissä tsekkaamassa että mikäs väri se saisi vaikka väsyneet kasvot hehkumaan ;P

    • Mulla oli myös joskus ruskea kausi. Se meni ohi, mutta ruskea on jäänyt mulle asusteväriksi. Tykkään ruskeasta nahasta ja se on vähemmän fiini, kuin musta. Jotenkin luonnollinen.

      Joo, ja tollanen kasvojen hehkuminen, se kiinnostais muakin. Esimerkiksi joku meikkivärejen opastus olis tervetullut! 🙂

  2. Tanja says:

    Mulla se on ehdottomasti se musta, senkin uhalla että mies heittää mulle samaa kuivaa gootti-läppää aina vaan. Valkoseen tekee mieli pukeutua keväällä ja kesällä, mutta viimiset vuodet se on ollu jotenkin niin työlästä pitää sitten noi murut tarpeeks kaukana, että valkonen pysys valkosena. 😉 Ja nyt kun luin tuon Hesarin jutun niin aloin miettii, et mitähän luurankoja tässä piilotellaan.. Ehkä vaan ylimääräsiä kiloja kuiten. Sulle sopii tosi hyvin tuo sininen, itekki oon kokeillu pikkuhiljaa ottaa sitä myös käyttöön.

    • Mä san kans joskus samaa läppää, kun pukeuduin mustaan. Mutta kai se oli jotenkin vierasta… 🙂
      Juu, ja ihan joka luurankoon on turha tarttua. En mäkään ihan noin tarkkaan kyllä ajatellut tota juttua niellä! 😉

  3. Mun syväanalyysini kertoo, että kylläpäs sä näytät hyvälle. Ihan sama, mitä päällesi laitat!:)

  4. AnnaW says:

    Mun turvavärit on siniset, lilat ja harmaat. Värianalyysissä en ole koskaan käynyt mutta kiinnostusta sellaiselle kyllä olisi! Olisi kiva nähdä, mitä joku muu mulle pukisi 🙂 Ja musta on se viimeinen väri, joka mulle sopii! Ei siis turvaväri lainkaan.

    Kivaa viikkoa!

    • En muuten osaa yhtään kans ajatella sulle mustaa! Sä oot sellainen keijukainen, että mustassa näyttäisit ihan omituiselta!
      Olishan se kiva kuulla ne omatkin värit, mut entä jos se tulos ei miellytäkään!? Sit iskis vaan turha paniikki! 😀

  5. mari says:

    Luottovärini on luumu, tumma violetti ja musta. Nyt kun hiukset ovat vaalentuneet reilusti, niin en enää koe violetin sopivan itselleni yhtään. Vaatekaappiini on alkanut ilmestyä keltaista. Keltaiseen minulla on ollut aina viha-rakkaussuhde. Kaunis väri, mutta ei vaatteissa ja nyt se valtaa vaatekaappistani tilaa 😮

    • Hassu tunne varmaan! 🙂 Joo, keltainen jakaa aina mielipiteitä. Mutta kun siinäkin on niin monia sävyjä, eli kun löytää ne omansa, niin varmaan viihtyy.
      Mä olen aina pitänyt violetistä ja lilasta. Mutat ei ne oikein mun päälle kyllä istu…

  6. lukija says:

    Turvavärini on luonnonvalkoinen. Se valaisee kasvot, sopii kaiken kanssa, sekä yksin ja yhdisteltynä. Puhdas valkoinen ei oo mun väri, eikä musta… Toinen turvaväri voisi olla sininen tai vaaleanharmaa.

    • Luonnonvalkoinen on kaunis. Pidän siitä myös. Kova puhdas valkoinen saa kasvojeni ihon näyttämään epäpuhtaalta ja tunnen olevani jotenkin nuhruinen värin rinnalla.
      Hassu juttu, enpä ollut tullut ajatelleeksi! 🙂

  7. lasikyynel says:

    Mulle turvavärinä on aina ollut musta, mutta tänä talvena siihen rinnalle on kyllä noussut juurikin tuo tummansininen. Tykkään perusväreistä: mustasta, valkoisesti, harmaasta. Punainenkin on itselleni oma väri. Hassua, miten sitä on huomannut käyttävänsä nimenomaan tämmöisiin perusväreihin nojaavia vaatteita – en voisi kuvitella päälleni vaikkapa korallia tai neonvärejä. Luokallani yliopistossa on nainen, jolla on joka päivä jotain pinkkiä päällä. Se lienee hänen turvavärinsä. Loppujen lopuksi on pakko sanoa, että näytät upealta ja asusi on tosi kiva! Inspiroi itseänikin, johtuneeko sitten yhteisistä turvaväreistä, hahah!

    • Mutta ne perusvärithän on tosi kivoja, koska niitä voi yhdistellä mielinmäärin!
      Mä tunnen myös joitakin pinkkejä tyyppejä. Ja täytyy sanoa, että joillekin se vain sopii, ei ehkä mulle.
      Kiitos, turvavärikaima! ❤

  8. Heidi Pii says:

    Kirjoittelin ja pohdin samaa aihetta viime kesänä, kun värien sijaan olin yhtäkkiä alkanut pitäytyä pelkässä mustavalkoisessa. Olokin oli sellainen. Musta, tai valkoinen, tai mustavalkoinen. Hyvässä ja huonossa mielessä. 🙂

    Nyt on hiljalleen värit alkaneet palata kuvioihin, tosin itselleni ihan uusien värien muodossa: tumman sininen, viininpunainen jne… Edelleen koen värivalinnat hyvin kuvainnollisiksi, kuten tässä blogikirjoituksessani aikanaan kerroin.

    Hyvin muuten sopivat nuo Hesarin värikuvaukset siihen, millaisen vaikutelman olen blogin kautta sinusta saanut. 🙂

    • Huomaan itsekin, että joskus tiedostamattaan värivalinnoilla antaa palan itsestään. Tai fiiliksistään. Viime syksynä esimerkiksi mulla oli tosi tummia vaatteita ja kai se jotenkin kieli omasta väsymyksestäkin ja tummasta olosta.

      Ihana jos minusta saa tuollaisen vaikutelman. Olen kyllä helposti lähestyttävä, sen tiedän itsekin. Musta on ollut kiva kuulla lukijoitani, jotka olen tavannut lienä, että on ihana huomata mun olevan ihan tavallinen. No sellainenhan mä oon! 🙂

  9. Pieni Lintu says:

    Kyllä se musta on, hupsis. 😀

  10. LeAnn says:

    Mä niin tykkään näistä sun kuvista! 🙂 Ja asu on niin sun näköinen. 😉
    Minun turvavärini on vaaleanpunainen. Koko vaatehuone on täynnä sitä. Alaosia on tietysti myös eri väreissä, mutta yläosat ovat kyllä samaa väriä, vaikkakin erisävyisiä. 🙂 Olen yrittänyt ostaa eri värisiäkin yläosia, mutta se on vain rahan tuhlausta… Minulla on oma “hovivaatettaja” yhdessä vaatekaupassa. Hän tuntee tyylini ja osaa aina neuvoa sekä tietysti sisäänostaa vaatetta, josta uskoo minun pitävän. 🙂 Värivalikoima ei kovin laaja ole… 😉

    • Noniin! Nyt löytyi se vaaleanpunainen! Eli olet empaattinen luonne. Toisaalta, kirjoitat aina niin kauniisti, että olishan se pitänyt tietää! ❤

      Voi, sä oot kuul eniin onnellisessa asemassa! Putiikki omille tarpeille: Joka tytön unelma! 😀

  11. Mar3ngi says:

    Minun turvaväri on musta ja harmaan eri sävyt. Niissä vain tunnen itseni kotoisaksi.
    Kesällä lisään vähän väriä eli silloin tulee sini-valko raidallista ja nyt on jopa yksi vaaleanpunainen paitakin. Kesällä käytän myös paljon valkoista että ehkä talvella turvaväri on musta ja harmaa, kesällä valkoinen.

    • Simppelit värit, joita on helppo yhdistää!
      Mitenkä se sinivalkoinen raita muuten kuuluukin kesään!? Joku pinttynyt merimies fiksaatio. Ainakin mulla! Kesä ei tuu ilman seiloriraitaa! 😀

  12. Martta says:

    Tummansininen toimii aina! Samoin harmaan ja jotkut violetin sävt koen ihan kotoisiksi. Kirkkaammista väreistä vadelmanpunainen menee, mutta esim. keltaista en osaisi ikinä pistää päälleni. Joidenkin päällä värikkäät asut näyttävät kyllä hyviltä, kai se on niin paljon kiinni siitä persoonastakin vaatteiden takana.

    • Niinhän se taitaa olla! Muistan kun näin joskus Benettonilla ihanan kirkkaan vihreän villakangas duffelin. Se oli ihana ja vedin sen päälleni. Samaan aikaan lakkasin olemasta. Se olisi sopinut aivan loistavasti tummapiirteiselle (talvi) tyypille tai sitten oikein sähäkälle punapäälle. Mutta ei todellakaan mulle! 😀

  13. Liina says:

    Ennen omat turvavärit oli vaaleanpunainen ja tummanruskea. Näitä kahta väriä oli päällä joka ikinen päivä! Tämä oli silloin kun vaatetyylini oli maalaisromanttinen ja hiukset lähes mustat. Nykyään hiukset on vaaleemmat ja vaatetyyli on aika klassisen simppeli. Lemppari värit vaatetuksessa on nykyään valkonen, beige, harmaat ja tummansininen. Ruskea tuntuu nykyisin liian tunkkaselta.

    Otsis sopii sulle kuin nenä päähän ja vaatetyylisi on todella hieno!:)

    • Mulla oli myös se ruskea kausi. Ja tosiaan, tunkkainen on se oikea sana! Sellaiseksi koen ruskean nykyään. Lukuunottamatta tietysti nahkalaukkuja ja -kenkiä!

      Kiitos, otsikseen on kyllä totuttelemista! 🙂

  14. Haisuvanukas says:

    Tällä hetkellä mun luottovaatteita on keltainen neule, keltainen tunika ja keltainen pusero! Ehkä olen onnellinen ja optimisti tajuamatta sitä itse 🙂 Sinisen olen myös teini-iässä saadun ähkyn jälkeen löytämässä uudelleen. Heh, sini-keltainen satakuntalainen…

    • Tietkös, sä oot kyllä niitä harvoja tyyppejä, joille mäkin pukisin keltaista! Ja just sitä Lumoan keltaista, ei mitään neonsävyä! 😀
      Hehee, juu, meillähän ne olis täällä ihan oiekin vaakunassakin noi värit. Mutta ei ehkä sittenkään mun juttu! 😀

  15. Kaisa-Sofia says:

    Sininen, beige, valkoinen, puuteri, harmaa… juuri tehdyn vaatekaappiratsiani perusteella näillä mennään…:) muutama pieni väriläiskä jossain, nyt keväällä keltaista, lilaa, syksyllä tummanpunaista, hieman pinkkiä… turvallista, todellaki ja värianalyyseistä en välitä! Kaunis asu sinulla ja kuvat… niinkuin aina!

    Kaisa-Sofia

    • Kiitos! ❤

      Ja mitä niistä analyyseistä välittämään, jos itse tuntee olonsa mukavaksi! Ja jos vaatekaapissa on noin selkeä linja, en menisi sitä kyllä muuttamaankaan! 😀

  16. Jarna says:

    Mun kaapin sisältö on melko musta. Pukeudun mielelläni kokomustaan. Sinisestäkin tykkään. Beige on mulle pukeutumisessa ehdoton nounou. En omista ainuttakaan beigeä vaatetta tai asustetta. Myöskään vaaleanpunainen tai puuteriset ja pastellit ei oo mun juttu. Voimakkaat värit, harmaa ja musta. Valkoista käytän tosi harvoin. Täytyy käydä lukemassa toi juttu. 🙂

    • Jos nyt yhtään olen perillä näistä “vuodenajoista” veikkaisin, että olet talvi! Tai sitten skandinaavinen kesä! 😀
      Tai sitten menen vaan ihan päin puuta! 🙂

      Ihanaa, kun ihmisillä on näin selkeä linja, ja se oma väri on löytynyt!

      • Jarna says:

        Pikaisen petehtymisen perusteella juurikin se kesä. Viileä ja vaalea 🙂 Valkoisista mulle käy parhaiten ihan puhtaan valkoinen. Petrooli/turkoosi saa silmät ja kasvot loistamaan.
        Pitää ehkä kokeilla noita värejä, joita kesätyypille sanottiin sopivan. Ja sen hesarin jutun mukaan olen sitten sulkeutunut ja mielikuvitukseton salailija. Terv. Luovan alan ammattilainen 😀

        • Hih, no mun tuli kyllä jo siitä ekasta kommentistasi mieleen joku tosi tyylikäs AD! 😀 Et unohdetaan noi analyysit ja mennään niillä, mitkä tuntuu omilta!
          Mutta kyllä munkin pitää nyt noi kirkastavat värit katsoa… Olisinkohan mä kevät, vai syksy… No, pitää perehtyä! 😀

  17. Mirka says:

    Mun ihan ehdoton lemppari on vaaleanpunainen, jostain syystä kaupas ne kaikki vaaleanpunaiset jutut vaan pomppaa mun silmiin ja muita ei edes oo 😉 Sama väri näkyy myös sisustuksessa, ylläri 😀

    • Ihana!!! Just tätä. Musta on ihana kun ihmisillä on se joku oma juttu, ja lemppari. Olen huomannut, että vaaleanpunaista suosivat suosivat sitä yleensä oikein kunnolla! Sä olet kans siis empaattinen ja hellä luonne! 🙂

  18. Jemina says:

    Omat lemppari- (ja turva-)värini ovat myös tumsininen ja beige. Tykkään asukuvistasi todella paljon, sillä ne osuvat niin lähelle omaa makuani! Konjakki asusteissa on myös suosikki!

Kommentoi