{ iltapuhteita }

24.7.2014

Tai aamupuhteita. Tai vaikka päivä… Kastella saa jatkuvasti. Kasvimaa tulee toimeen vähemmällä, perennapenkit ovat kiitollisia satunnaisista sateista, mutta ruukut! Niitä saakin sitten kastella kaiken muun edestä. Yrtit lotkistavat vartensa heti, kun ruukun multa alkaa kuivua ja pienet ruukuthan kuivuvat näillä keleillä jatkuvasti. Tarkoitus oli ripotella ruukkuistutuksia pitkin pihaa, mutta olen katsonut käytännöllisemmäksi pitää janoiset kasvit yhdenkohden. Tai ainakin kahdenkohden.

kastelua4

Betonilaatoitettu alua kaipaa ruukkuja ihan vain näyttääkseen kutsuvammalta, mutta muuten kasviarsenaali on kasattuna lastauslaiturille saunan rappusilla olevaa pelargoniaa lukuunottamatta. Joka vuosi lupaan itselleni, että ensi kesänä en istuta janoisia ruukkukasveja niin paljon. Ja pöh! Tänään juuri totesin myös ääneen, että tuoksuhernettä laitan ensi keväänä vielä enemmän.

Tänään iltapuhteina olisi myös pienet klapitalkoot. Siinä missä kuivuu kukat ja nurmikotkin, kuivuvat myös polttopuut. Ei muuta, kuin kärräämään! Hyötyliikuntaa sekin!

kastelua kastelua2 kastelua3

Lämmintä kesäiltaa!


2 Responses to “{ iltapuhteita }”

  1. Marielisa says:

    Tuoksuherneet on kyllä ihan must! Ja yrtit ja ne muutamat “pakolliset” ruukkukukat tietenkin, sillä noilla ruukuilla todellakin saa kivasti ilmettä just kivetyksille tai portaille…Monivuotisten penkissä kasvavien kukkien lisäksi tietty.

    • Tuoksuherneet on ihan hitti. Pikkutyttönä ne oli mun lemppareita, ja aina kylvin niitä kiipeämään leikkimökin kuistille. Voi mitä muistoja!

      Mutta totta, kyllä ruukuilla vain saa tunnelmaa, ja vaikka niistä on vaivansa, niin kyllä ne kesän tuovat! 🙂

Kommentoi