{ liikuntarutiinit }

25.7.2014

En tiedä teistä, mutta ainakin mun liikuntarutiinit on heittäneet ihan häränpyllyä viimeaikoina. Tai voisi melkein todeta, että niitä rutiineja ei edes ole. Suurin syy on kuntosalissa, siellä kun ei ole ilmastointia. Jo kevään lämpiminä päivinä treenaaminen oli tukalaa, ja jos paikalla oli enemmän väkeä, jopa epämukavaa. Happihan sieltä meinasi loppua.
Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, tavallaan odotan jo syksyä. Liikuntarutiinit ja rutiinit ylipäätään on se suurin syy, miksi arjen aloitus (ja pikkuisen viileämpi sääkin) olisi tervetullutta. Toki nautin ja osaan nauttia tästä kesästäkin; Lämmöstä, lomasta, rutiinittomasta elämästä ja löysäilystä, mutta itseäni helpottaa se tieto, että elämä palaa arkiselle uomalleen. Joo, olen kai vähän tyhmä, mutta tykkään siitä aikataulutetusta arjestakin!

hyötyliikuntaa3

Kesän liikkumiset ovat siis olleet vähemmän salipainotteisia ja enemmän ulkoiluun liittyviä. Pyöräilyä, lenkkeilyä ja tietysti pihatöitä. Viime aikoina suurin osa noistakin on tarvinnut ajoittaa aikaisille aamutunneille tai myöhäiseen iltaan.  Toki helteessäkin voi juosta ja urheilla, mutta en mä näe siinä kauheasti järkeä. Siis itse. Pikkupyöräilijän vauhdissa toki pysyy tajuissaan myös päiväsaikaan, mutta isommalle hikilenkille ei tee kyllä edes mieli.

hyötyliikuntaa 2

Koska pulikointia järvessä ja rikkaruohojen nyppimistä ei oikein voi urheiluksi laskea, täytyy todeta että kesän liikuntasaldo on aika heikko. Ja tiedättekö, sen kyllä huomaa!!! No toki joo, jossain parissa kesäkilossa, mutta olossa sitä enemmänkin. Kroppa tuntuu tukkoiselta,  ja paikkoja särkee. Just nyt tuntuu, että kropassani jok’ikinen solu huutaa kunnon salitreeniä!

hyötyliikuntaa 4

Tässä mä nyt sitten mietin, että  mitä sitä tekisi. Ehkä kuukausikortti toiselle salille (ilmastoidulle) olisi paikallaan. Tai, tosi aikaiset aamusalit vanhassa paikassa… Jotain on tehtävä, tai mä painun kumaraan ja hermostun!

hyötyliikuntaa

Onneksi näitä puuhommia on ihan vaikka joka päivälle. Pari tuntia hujahtaa nopeasti, ja samalla tulee nautittua sitä laadukasta parisuhdeaikaa! :)

hyötyliikuntaa 5

Kuvat eilisillalta. Niin hurja meno, että toppikin näemmä meinasi tippua! :) Hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Tai en mä tässäkään lajissa siitä liikunnasta tiedä, mutta hyödyn puiden suhteen huomaa viimeistään sitten kun ne säät kylmenevät!

Pirteää kesäviikonlopun aloitusta kaikille!


6 Responses to “{ liikuntarutiinit }”

 1. Avatar Anua sanoo:

  No just ihan samat fiilikset täälläkin. Tänään en enää kestänyt tukkoista tunnetta vaan menin salille. Tuntuipa ihan hiton pahalta (ei toimi ilmastointi meilläkään päin ;)) ja muutenkin jalat sanoi, että viime kerrasta on aikaa.

  Heti tuli kuitenkin semmoinen olo, että tästähän se lähtee. Minäkin kaipaan niitä rutiineja! :)

  En taida olla muuten paljon aikaisemmin kommentoinut, mutta nyt oli pakko kun niin osui ja upposi. Blogiasi olen kuitenkin jo pitkään seurannut. Kiitos siitä, sinulla on hyviä kuvia. :)

  T. Anu

  • Kiva kun kommentoit, ja kiva, etten ole ihan ainut tuntemusteni kanssa. Rutiinit tekevät arjesta jotenkin helpompaa!

   Olen koittanut nyt kuumassa treenata, mutta ei siitä mitään tule. Koitan siis sinnitellä viileämmille ilmoille kesämoodilla ja aloitan syksyn rutiinit, kun lämpöastee laskevat edes hiukan!

   Liikunta on kyllä niin hyvää lääkettä mielelle, että pakkohan sitä on jossain muodossa harrastaa läpi vuoden! :)

 2. Avatar iisa sanoo:

  Sama täällä! Arki ja viileämmät säät ovat tervetulleita. Kroppa huutaa jo treenejä. Ei näillä keleillä ole mitään järkeä lähteä ulos juoksemaan. Täytyy keksiä muuta :) Klapien mättäminen käy varmasti hyötyliikkunnasta :)

  • Joo, oikein hyvää hyötyliikuntaa! :D

   Varmaan moni pitää mua hulluna, kun toivon arkea ja viileämpää ilmaa, mutta kyllä mun elämä ainakin helpottuu ja tasoittuu kummasti, kun rutiinit saa taas vauhtiin!

   Aurinkoa sinne, ja mukavaa muuta liikuntaa viileämpiä kelejä odotellessa! :)

 3. Tuon sortin hyötyliikuntaa meilläkin on riittänyt, ja riittää puulämmitteisessä talossa säännöllisesti :)

  • Sama juttu. Kun kaikki lämpenee puulla, tekemistä riittää aina! Eipä tarvitse toimettomana istua! :)

   Ihanaa kesänjatkoa sinne! :)