{ texmex-piirakka }

03.10.2014

Pyytelitte edellisessä postauksessa texmex-piirakan ohjetta, joten laitan senkin nyt tänne blogiin. Joskus instaan taisinkin tämän kohdalla kirjoittaa, että piirakka on hirmuisen kasaria, mutta samaan aikaan hirmuisen hyvää. Voisi kai laskea samaan sarjaan lämpimien voileipien, katkarapuleipien ja “suomalaisen pitsan kanssa”. Silti kaikki nämä edellämainitut ovat hyviä syötäviä, vaikkeivat nyt ihan päivän viimeisintä trendiä olekaan. Tämä piirakka on aikuiseen makuun sopivan tulinen, ja sopii tarjottavaksi moneen paikaan. Kivan “ateriankin” tästä saa, kun tekee kylkeen raikkaan salaatin!

Piirakan pohjan tein perus suolaisen piirakan ohjeella, johon tulee juustoa. Halutessaan osan jauhoista voi korvata hienonnetuilla maissilastuilla. Tämä ohje on todella hyvä hiukan korkeampaan piirakkavuokaan. Kun pohjataikinan levittää ylös asti, pohjasta tulee sopivan ohut, ja vuokaan mahtuu kunnolla täytettä! Täyteen suhteen taivas on rajana, laitan tähän nyt kuitenkin ne, mitä itse tänään käytin.

Ruokaisa texmex-piirakka:

Pohja/ Suolainen piirakkapohja
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl juustoraastetta (emmental)
150 g margariinia tai voita
0,5 dl vettä

Nypi takina tasaiseksi, ja painele korkeareunaiseen piirakkavuokaan. Esipaista taikina 225°C n. 10min. Jos taikina on valahtanut uunissa alas, painele sitä uudelleen reunoja pitkin esim. lusikalla.

Täyte:
600g naudan paistijauhelihaa
300g paprikasuikaleita (pakaste, esim.Pirkka)
pussillinen Taco-mausteseosta (esim. Santa Maria)
2 purkkia ananaspaloja liemineen
1/3-1/2 purkillinen jalopenoviipaleita hienonnettuna
1 sipuli

Paista jauheliha, ja lisää hienonnettu sipuli ja paprikat pannulle. Lisää mausteseos ja ananas liemineen (mausteseoksessa käsketään lisäämään vettä, ananasmehu korvaa sen). Lisää joukkoon myös jalopenot. Jos et ole varma määrästä, lisää vähitellen, ja maista välillä. Huomaa kuitenkin, että pohja ja kermapäälinen miedontavat makua. Täytteessä saa siis olla potkua! Jos täyte on kovin vetinen, keitä hetki kasaan, ennen kuin kippaat pohjan päälle. Täyte on siis jonkinlaista jauhelihamössöä. 🙂

Päälle:
2,5dl ruokakermaa (esim. Valio Crea Kolme juustoa tai Mustapekka)
250g juustoraastetta

Sekoita juustoraaste ja kerma tahnaksi, ja levitä piirakan päälle.
Laitoin tänään itse n. 4dl ruokakermaa, kun sattui olemaan. Yksi purkki Kolmea juustoa ja puolikas Mustaapekkaa. Laitoin myös juustoa melkein kaksin verroin. 🙂

Paista taas uunin alatasolla n. 15 min, tai kunnes juusto on saanut kauniin värin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maistuu punkun tai oluen kanssa, itse suosin Colaa. Piirakka on hyvää juuri uunista tullessaan, mutta lämmitettynä se maistuu seuraavanakin päivänä, eli voit tehdä sen vaikka ennakkoon. Hyvä tarjottava aikuisten “kahvipöytään” tai vaikka poikien illanviettoon. Jauhelihan voi vaihtaa broileriin, paprikat maissiin jne.

Että sellainen piirakkaperjantai!

Herkutellaan!

Pus!


4 Responses to “{ texmex-piirakka }”

  1. Elina says:

    Tätä pitää testata, kuulostaa herkulta! Kivaa viikonloppua!

  2. Katja says:

    Onpa hyvän kuuloista, josko tästä tekisi lauantai-iltaan piirakan! Kiitos! 🙂

    Katja
    http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

Kommentoi