{ ihoasiaa vielä }

06.10.2014

Syksyn aikana kirjoittamani juttusarja ihonhoidosta päättyy tämän Idiedaysin ja Vichyn yhteistyön osalta tähän. Ajattelin kuitenkin koota kasaan vielä joitakin ajatuksia ihosta, ja varsinkin siitä unelmaihosta.
Blogissani iho ja ihon kunto ovat olleet aika ajoin tapetilla, on puhuttu aknelääkkeistä, ruokavaliosta ja tietenkin kosmetiikasta.
Kerroinkin teille jo aikaisemmin, että kosmetiikan käyttöön liittyvien vinkkejen ja tipsien lisäksi sain Vichyn ammattilaiselta myös ohjeita ruokavaliota ajatellen. Toki tuossa tapaamisessa muistutettiin niistä perusasioista, kuten hygienistä, kasvojen koskettelun välttämisestä ja puhtaasta tyynyliinasta. Ja, vaikka nuokin kaikki tuntuvat ihan perustiedolta, jotka olen oppinut jo nuorena, on välillä ihan hyvä oikeasti tarkastella tapojaan. Tässä koneella itsekin usein nojaan leukani kämmeniini, kun esimerkiksi oikea sana tuntuu olevan hukassa.

Mitä taas tulee ruokavalioon olen todellakin huomannut valkoisten viljojen, sokerin ja vedenjuonnin merkityksen iholleni. Uutena asiana Vichyn puolelta tuli maitotuotteiden välttäminen, jonka suhteen en sitten olekaan päässyt alkua pidemmälle. Myönnän, että tiedosta huolimatta, ruokavalioni on edelleen erittäin riippuvainen maitoproteiinista. No, nämä ovat niitä valintoja, joita jokaisen pitää tehdä. En kuitenkaan ole ihminen, joka voisi orjallisesti luopua vehnästä, sokerista ja maitotuotteista. Siispä tärkeintä on katsoa kokonaiskuvaa; Muistaa kohtuus, sekä jokainen ihon kuntoon vaikuttava osatekijä.

Entä mikä se kokonaiskuva on, ja mitä asioita olen itse oppinut huomioimaan ihonhoidossa?
Suuri merkitys on tietenkin oikeilla tuotteilla. Puhdistus on puoli ruokaa, mutta iho kaipaa myös kosteutusta ja muita hoitoja kunnosta riippuen. Itselleni varmasti suurin oppiminen on tapahtunut juuri tuossa kosteutuksessa. Pitää muistaa, että vaikka iho kiiltää ja puskee näppylää, se kaipaa silti kosteutusta ja hellää hoitoa. Olen oppinut, että ihoni on herkkä ja kuiva, ja olen oppinut, että herkkääkin ihoa kuuluu kevyesti kuoria, jotta iho saa hoitotuotteista mahdollisimman hyvän hyödyn.
Hoitotuotteiden lisäksi iho kaipaa raitista ilmaa, riittävää lepoa, terveellista ja ravintorikasta ruokavaliota, sekä tietysti sisäistä kosteutusta eli vettä. Kyseessä on kehomme suurin elin, joten miksi kohdella sitä yhtään sen huonommin kuin esimerkiksi sydäntään.

vichy 4

Entä, mikä on ihanneihoni, tai unelmaihoni? Sileä kuin vauvan peppu, väriltään tasainen ja virheetön?
Ei, olen oppinut, että sellaista ihostani ei koskaan tule. Välillä on aikoja, kun iho voi paremmin, ja tunnen miltei hehkuvani, välillä hormonit ottavat vallan ja iho on kipeä kuin mikä. Kasvoihini alkaa muodostua ensimmäisiä juonteita, silmäkulmiin syntyy suuret harakanvarpaat hymyillessä. En ole enää teini-ikäinen, ja ihoni on saanut kestää kovia. Elämä jättää jälkensä, eikä kaikkea voi pyyhkiä pois. Silti minun mittakaavassani ihoni on kunnossa, kun se ei liiemmin kuki, eikä hilseile. Ihoon tai kasvoihin ei satu, ja kasvojen sävy on harmaan sijaan heleä ja ainakin kohtalaisen tasainen. Kaikki tämä on realistisesti saavutettavissa, ja merkitsee itselleni juuri sitä ihanneihoa. Silti, juuri nyt istuessani tässä koneen vieressä, tunnen piston rinnassani. Viime päivinä olen tyystin unohtanut saamani ohjeet, ja jättänyt terveydestäni ja ihostani huolehtimisen lähes kokonaan. Petrattavaa siis löytyy!

Jatkossakin blogissa tulee olemaan juttua kosmetiikasta ja puhetta kauneudenhoidosta. Koen, että nämä ovat asioita, joihin me naiset palaamme väkisinkin elämässämme. Ja, on ollut todella ihana kuulla myös teidän kokemuksianne Vichyn tuotteista. Etenkin Pro Serumin osalta olen iloisena lukenut viestejänne siitä, miten näppyläinen iho on rauhoittunut ja ihon sävy parantunut. Seerumi on tosiaankin kokeilemisen arvoinen, ja ollut itselläni käytössä jo pari vuotta.
Muistattehan, että teillä on yhä mahdollisuus voittaa noita kuvissakin näkyviä tuotteita, joista kirjoitin teille lähempänä unelmaihoa -postauksessa. Kilpailuun voit osallistua kampanjasivulla aina 12. 10. saakka. Palkintona on kolme Vichy Idealia tuotepakettia, joitka sisältävät Idealia eyes –silmänympärysvoiteen, Idealia Day Cream –päivävoiteen sekä Idealia Life Serum –seerumin.

Ja, mikäli kaipaatte henkilökohtaista opastusta ja neuvoa paremman ihon ja ihanneihon metsästykseen, kääntykää toki Vichy apteekkien puoleen. Vichy -tuotteilla ja osaavalla henkilökunnalla varustetuja apteekkeja löytyy ympäri Suomen, ja näin pääset varmimmin ammattilasien avustuksella kartoittamaan juuri oman ihosi tarpeet, ja saat ohjeita paremman ihon metsästykseen. Palvelua kannattaa siis ehdottomasti hyödyntää!

Muistakaa olla lempeitä itsellenne ja ihollene!


2 Responses to “{ ihoasiaa vielä }”

 1. Avatar Maria vuollet sanoo:

  Sulla on tosi ihana blogi. Olen koukussa, vaikka vasta löysin tänne. Hmm… Koska en ole ollut pitkään lukijana, voi olla etten vain ole huomannut, mutta millainen setti noita vishyn tuotteita sulla itselläsi on ollut käytössä? Siis mitä puhdistus- ja hoitotuotteita?

  • Voi kiitos! :)
   Tuossa tekstissä on linkki postaukseen jossa kerron enemmän tuotteista. Silmänymärysvoide ja Pro serum ovat ehdottomat! Samoin nuo kosteusvoiteet, joita mulla on kuivalle, sekä normaali/sekaiholle. Käytän hiukan tarpeen mukaan, ja yöllä aina tota tuhdimpaa.
   Putsareista tuo vaaleanpunainen pumppupullo on loistava vesipesuun, mutta käytän silti kasvovettä ja puhdistusemulsiota, joita näissä kuvissa ei ole.