{ La Roche-Posay ja kilpailu }

26.11.2014

Jos jotakin hyvää pitää keksiä näistä ”ei niin talvisista” keleistä ja lämpötiloista, tulee mieleeni yksi juttu koskien kuivaa ja herkkää ihoa. Nimittäin tässä kohtaa vuotta yleensä käteni ovat kuivat kuin korput, ja rystyset halkeilevat haavoille päivittäin. Ihoa kuivattaa paitsi kuiva pakkasilma, myös lämpötilan vaihtelut. Kun tulisijoihin lykkii lisää pökköä, kädet joutuvat kuuman tulen läheisyydessä yhtä koville kuin pakkasessa, eikä kierteestä yleensä pääse eroon ennen kevään saapumista.
Vaikka kasvojeni kohdalla olenkin kärsinyt pahat aknet ja epäpuhtaudet, on ihoni noin muuten kuiva ja herkkä kuin mikä. Nappaapa housut pois, ja edessäsi on hilseilevän ihon muodostama pölypilvi. Valitettavasti samanlaisen ihonkuivuuden kanssa kamppailemme myös Klaaran kohdalla.
Finneistä ja epäpuhtauksista huolimatta, myös kasvojeni iho on viimeisen vuoden aikana muuttunut kovasti. Ihostani on nimittäin tullut päästä varpaisiin kuiva ja arka, eikä enää tulisi mieleenikään pärjätä pelkillä seerumeilla tai tehokaunistajilla. Puhumattakaan yleisesti epäpuhtaalle iholle tarkoitetuista tuotteista. Kasvot huutavat kosteutta ja hoivaa, ja niitä sille on annettava.

Apteekkisarja La Roche-Posay -tuotteet ovat vilahdelleet beauty tägin alla jo viimeisen vuoden, ja nyt Indiedaysin ja La Roche-Posayn kampiksen myötä, pääsin testaamaan tuotesarjaa vähän perusteellisemmin.
Aikaisemmin jo omiksi luottotuoteikseni on valikoitunut sarjan supertehokas kosteusvoide, jota käytän nykyisin niin päivin kuin öinkin. Toleriane Rich hoitovoide on paitsi kosteuttava, myös rauhoittava, ja vie hetkessä naamalta niin kiristävän tunteen kuin punoituksetkin. Konstiton sinivalkoinen rasvatuubi kylppärin kaapissa on ulkonäöltään niin simppeli, että sitä uskaltaa käyttää miehenikin, joka vanhanaikaisuutensa vuoksi karttaa ”kosmetiikkaa” kaikin keinoin. :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koska punoitus on viime vuosina vain lisääntynyt kasvoillani, ja johtanut aika pahaankin kirjavuuteen, löysin toisen huippuavun La Roche-Posayn valikoimista vajaa vuosi sitten. Rosaliac CC-voide kuuluu jokapäiväiseen meikkaukseeni ja kulkee mukana kaikkialla. Ainakin te kohtalotoverini, jotka kärsitte punoittavista aknearvista, tiedätte mitä tarkoitan, kun kerron,  että punaisuus ja arvet alkavat päivän mittaan tunkea läpi peittävänkin meikin alta. No, tämä CC-voide on ollut tähän ongelmaan lyömätön apu. Rennompina päivinä se riittää pelkästään korjaamaan ihon sävyä, ja välillä peitän pahimmat ongelmat lisäksi peitevoiteella. Mutta, vaikka kasvoille olisi tulossa peittävä ja vimpanpäälle hiottu juhlameikki, laitan tätä Rosaliac CC-voidetta kuitenkin kaiken alle. Näin ne punaisuudet eivät hyökkää meikin läpi, vaikka tiedossa olisi lämpötilan vaihteluja tai muuta ihoa punastuttavaa ohjelmaa.

Kolmas ennestään tuttu tuote tältä sarjalta on Ciaplast Baume B5 -voide, joka on toiminut meillä ns. vauvavoiteena. Klaaran syntymän jälkeen voidetta on siis tullut käytettyä niin vauvan peppuu kuin äidin rintoihinkin. Vielä edellisen vatsataudin aikanaan tällä voiteella hoidettiin ja suojattiin juurikin sitä kuopuksen peppua, ja viime talvena hieroin voidetta myös niille halkeileville rystysille. Varsinainen tehovoide siis, joka korjaa vaurioita ja rauhoittaa haavautunutta ihoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Näiden vanhojen suosikkieni lisäksi pääsin nyt testailemaan myös muita La Roche-Posay tuotteita. Muutaman päivän aikana ei tietenkään ihan voi jokaisesta tuotteesta vielä mennä vannomaan mielipidettään, mutta kombolla Toleriane puhdistusemulsio, Physiological silmämeikinpuhdistusaine, Effaclar syväpuhdistava kasvovesi ja Hydraphase Eyes silmänymärysvoide, olen nyt pitänyt ihoni kunnossa vajaan viikon. Ei kiristystä, ei punoitusta, ei hilseilyä, eikä näppylöitä. Ainakin puhdistusemulsio ja silmänympärysvoide taitavat jäädä vakkarikäyttöön. Jälkimmäisen aion myös ujuttaa mieheni käyttöön. ;)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitä taas tulee vartalonhoitoon, Klaaran kanssa olemme testailleet nyt Lipikar Syndet suihkuvoidetta ja Lipikar Baume AP+voidetta. Nämä ovat siis atopiaan taipuvan ja erittäin kuivan ihon tuotteita, joilla aiomme nyt tämän talven ajan kukistaa jatkuvaa ihon hilseilyä ja kuivumista. Testiimme pääsi myös Lipikar sarjan Xerand käsivoide, jolla neljän päivän aikana sain Klaaran kämmenselistä suomumaisen rohtuman katoamaan. Voidetta olen levittänyt tytön kämmenselkiin kolmesti päivässä, ja nyt jään odottamaan, olisko tästä voiteesta apua pitkälläkin tähtäimellä, vai johtuuko apu vain tuosta voiteen jättämästä siloittavasta pinnasta. Niin tai näin, olen tätä nyt ahkerasti hieronut omiinkin käsiini, sillä olisihan se tosi hienoa, jos ne rystyset pysyisivät ehjinä tämän talven kokonaan!

Jostain taisin lukea, että tällä hetkellä 26 La Roche-Posayn tuotetta on saanut Allergia- ja Astmaliiton yhteistyötunnuksen. Tuotteet voi tarkistaa tästä linkistä. Tosin en tiedä, miten tarkkaan listaus on ajantasalla. Sen verran myös omana mainintana, että LRP:n tuotteet taitavat olla niitä edullisimpia apteekista löytyviä kosmetiikkoja. Eli ollaan aika lailla siinä markettikosmetiikan hintahaitarissa.

Mutta, sitten siihen otsikon lupaamaan kilpailuun:
Kampanjasivulta löytyy paljon tietoa teemalla ihonhoidon abc. Sieltä löytyy myös kilpailu, jonka palkintona on n. 150 euron arvoinen La Roche-Posay tuotepaketti. Kilpailuaikaa on sunnuntai-iltaan 28.12.2014 asti, joten  jos hyvin käy, uuden vuoden saa aloittaa ihanasti uusilla ihonhoitotuotteilla. Eli käykäähän osallistumassa!

Mukavaa päivänjatkoa!


4 Responses to “{ La Roche-Posay ja kilpailu }”

 1. Vichy sanoo:

  Aiempien postauksiesi ja blogiyhteistyön perusteella oletin sinun suosivan Vichyn tuotteita. Kuinka vertailisit näitä merkkejä ominaisuuksiltaan ja mitkä ovat todelliset suosikkisi?

  • Kuten tuolta aikaisemmista (viime keväältä esim) postauksista voi lukea, olen käyttänyt jo pitkään sekä Vichyn, että LRP:n tuotteita. Esim. Vichyn seerumista en luovu varmaan koskaan, ja samoin tuo LRP:n kosteusvoide on on suosikkini, ja taas talvea kohti mentäessä sen apu on ollut korvaamaton. Kesällä riittää välillä kevyempikin kosteutus.
   Ihoa kun kannattaa hoitaa sen tarpeiden mukaan.
   En siis voi valita vain jompaa kumpaa, vaan molemmilla merkeillä on omat huippunsa. Vichyltä en tosin ole edes vartalon hoitoon tarkoitettuaj tuotteita koittanut, eikä sieltä taida löytyäkään noita hoitovoiteita samoin kuin tästä sarjasta.
   Eli ihan sekakäyttäjä olen kosmetiikan parissa. :)

 2. Iida sanoo:

  Oi, olen juuri löytänyt kyseisen tuotesarjan. Suihkuvoide on tällaisen kuiva ja herkkäihoisen must tuote. Olisi huippua päästä kokeilemaan muitakin sarjan tuotteita! :)

 3. Iida sanoo:

  Oi, tulipa oivaan kohtaan pohtaus ja arvonta. Olen juuri löytänyt kyseisen sarjan, ja erityisesti suihkuvoide on herkkä- ja kuivaihoisen pelastus. Olisi huikeaa päästä kokeilemaan myös tuoteperheen muita tuotteita! :)