{ uuden alku }

01.1.2015

Hei hei vanha vuosi, tervetuloa uusi!
Tästä se lähtee, ja siitä tehdään hyvä! Eikö niin!?

Meillä on yhä joulukuusi paikallaan, ja tontutkin siellä, minne ne marraskuun lopulla aseteltiin. Ajattelin ottaa joulun riisumisen vuoden ensimmäisen päivän tehtäväksi. Tilaa uudelle, koen sen jotenkin niin.

Eilen illalla oli hyvää aikaa miettiä tulevaa ja punnita mennyttä. Musta on ihanaa, että nykyään uudenvuodenlupausten sijaan puhutaan tavoitteista. Se kuulostaakin järkevämmältä. Mietin omia henkilökohtaisia tavoitteitani, ja listasin niitä tärkeysjärjestykseen. Jokaisen tavoitteen kohdalla kuitenkin oma hyvä olo nousi kärkeen. Olla parempi äiti, huoltaa parisuhdetta, nauttia arjesta, ja opetella rentoutumaan. Hyvä olo on aivain näihin kaikkiin. Päätin, että päätavoitteeni on saada se hymyilevä ja naurava Emilia sieltä jostakin takaisin, ja sen myötä onnistua myös muissakin tavoitteissani mahdollisimman hyvin.

hydrangea-3

Tavoitteiden suhteen pohdin myös sitä, mitä tavoite ylipäätään tarkoittaa. Hetkellistä hyvää oloa, kuukauden päähän asetettua, konkreettisesti mitattavaa muutosta vai pitkäjänteisempää ja kestävää elämänlaadun paranemista. Tässä kohtaa totesin, että nopeiden, ja hetkellisesti ehkä hyvää oloa tuottavien, ratkaisujen sijaan, pyrin tänä vuonna katsomaan asioita hiukan pidemmälle. Ovatko valintani pitkällä tähtäimellä kannattavia. Kantaako toimintamallini vuoden loppuun asti, vai onko riskinä palaa loppuun jo vuoden puolivälissä?

Oli ne tavoitteet sitten työhön ja menestykseen liittyviä, remontointia, opiskelua tai painonpudotusta koskevia suunnanmuutoksia, järkevämpää on katsoa pidemmälle. Turha painaa sata lasissa pari viikkoa tai kuukausi. Järkevämpää on tavoitella tuloksia pidemmälle ajanjaksolle, eikä polttaa itseään loppuun salamatavoitteissa.

hay-hand

Voida hyvin ja olla onnellinen. Onhan sitä siinä. Mutta, mitään deadlinea tälle tavoitteelle tuskin kannattaa asettaa. Elämä on matka, ja matkasta tulisi nauttia!

365 päivää ja 365 mahdollisuutta. Tästä se alkaa!

Hyvää vuotta 2015!


6 Responses to “{ uuden alku }”

  1. LeAnn says:

    Olipas niin hyvä ja todellakin osuva kirjoitus. Tuo oma hyvä olo pitäisi todellakin aina muistaa ykkösenä, koska se vaikuttaa sitten siihen kaikkeen muuhun. Oli sitten todellakin kyse lapsista, puolisot, töistä… Itse asetin tuon saman tavoitteen eli oma hyvä olo.

    • Pitäkin muistaa, että vuoden mittaan nostetaan tämä kissa useamminkin pöydälle! Muistutellaan ihan siltä varalta, että ote löystyy! 🙂

      Pidetään huoli itsestämme, se on arvokasta niin monelle! ❤︎

  2. lingon says:

    Hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi <3 🙂

  3. Kaisa says:

    Kaikkea hyvää uuteen vuoteen sinulle ja perheellesi!

Kommentoi