Melkein puutarhabileet

28.6.2015

Valoisat kesäyöt, hyvä viini, loistava seura ja puutarhabileet. Kukapa ei tykkäisi. Indiedaysin ja Atlântico-viinin yhteistyökamppis tarjosi juomat, ja meille ei jäänyt kuin kesäyön ottaminen haltuun. Voitte kuvitella, että ajatukseni oli istua iltaa suuren kaapelikelan ympärillä koristevalojen luodessa tunnelmaa puun oksilta. Vaan säihin kun ei voi vaikuttaa, pitää olla luova. Puutarhabileet vesisateessa ja kylmässä yössä? Melkein, mutta onneksi on kuisti!

Voihan sitä kesäsäätä jäädä paikalleen parkumaan, mutta mihinkäs se siitä muuttuu. Ystävät kasaan, herkkuja pöytään, viiniä lasiin ja La Isla Bonita soimaan! ”Melkein puutarhabileitä” ei sadekaan lannista!

Illan menu lyhykäisyydessään:

Broilerin koipia kera tomaatin ja rosmariinin
Pestoleipärullia
Pastasalaatti oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla ja fetalla
Kevyesti grillattuja nektariineja mozzarellan ja balsamicokastikkeen kera,
sekä valkosipulilla ja yrteillä maustettuja ruisnachoja

Me punaviinin ystävät emme suinkaan hylkää tummaa ystäväämme kesän ajaksi. Tämän kesän uutuus Alkon hyllyllä on ekologinen Portugalilainen Atlântico-viini, joka hurmaa paitsi maullaan, myös loistavalla hintalaatusuhteella. Litran pullo maksaa nimittäin vain alle 10 euroa! 

Atlântico-viinissä kesä on ajateltu niinkin pitkälle, että viini on pakattu kestävään ja kevyeen muovipulloon, jonka kierrekorkki mahdollistaa niin paikanvaihdokset, kuin piknikkorin heilautuksetkin. Kukapa tahtoisi jättää jälkeensä mahdollisia lasinsiruja, tai pakata laukkuun puolikkaan pullon punaviiniä peläten sen vuotavan kassin pohjalle. Ympäristöystävällinen pullo on korkkia ja etikettiä myöden muovia ja 100% kierrätettävä.

Rento ja yksinkertainen ruoka sopii hyvin hauskaan illanviettoon. Hyvässä seurassa on kiva syödä sormin ja napostella pitkin yötä. Liian tuhtia ateriaa ei kannata ilta myöhään syödä, sillä täysinäinen vatsa laittaa äkkiä väsyttämään. Parempi onkin napostella hyvää ruokaa pitkin iltaa. Vähän kerrallaan ja tunnelmasta nauttien!

Omaan suuhuni keskitäyteläinen Atlântico on sopivan marjaisa. Ehdottomasti kesäinen punaviini, mutta juuri sitä lajia, jota minä nautin mieluiten ympäri vuoden. Kutsun tälläisiä viinejä seurusteluviineiksi. Ne sopivat ruuan kylkeen, mutta viiniä sopii siemailla ihan sellaisenaankin.

Kuisti on siitä passeli paikka istua iltaa, että ohjelmaan voi helposti mahduttaa myös kesäisiä ulkopelejä. Kyllä, vaikka vähän sataisikin. Petanquen heittäminen käy nopeasti sorapihalla, eikä ulkona tarvitse värjötellä omaa vuoroaan pidempään. Välillä voi tankata ja istua rauhassa rupattelemaan päivän polttavimmat.

”Onneksi oli muovipullo!” Tämä tuli todettua metallikuulan osuessa pulloon. Kun vaan olisi ollut se korkkikin paikallaan! :)

Mutta hei, olisi kiva kuulla, että mitenkä te muut olette piristäneet sateista ja kylmää alkukesäänne? Suotavaahan olisi, että ilmat lämpenisivät, ja ne ihan kokonaan puutarhassa vietettävät bileetkin saisi järkättyä, mutta siihen asti turvaudutaan muihin keinoihin. Kesä on ihan liian lyhyt säiden sättimiseen.

Tänään on ollut eka oikein kunnollinen kesäpäivä näillä kulmilla. Fudiskentän laidallakin tuli oikein kuuma. Että, ehkä tässä päästään puutarhabilettämäänkin vielä!

Ihanaa sunnuntain jatkoa. Me täällä ihastellaan edelleen Kylliä!

Tallenna


6 Responses to “Melkein puutarhabileet”

 1. Ihanan näköiset pirskeet! <3

  Silmiin osui tietysti myös noi ihanat tunnelmavalot, siis nuo paprupallot. Oletko mistä löytänyt? Meillä on suunnitteilla myös puutarhabileet (jospa elokuussa jo tarkenis? ;)) ja mulla on etsinnässä ton tyyppisiä valosarjoja myös. :)

  //Päivi

  • Oi, toivottavasti olisi paremmat ilmat.
   Halusin aurinkokennolla toimivat valot, ettei tarvitse vetää jatkojohtoja, ja ajatus oli ostaa ne ikeasta, joka myy niitä tosi halvalla. No niin halvalla, ettei niitä sitten enää ollutkaan. Ostin sitten airamin pallovalosarjat, joissa on se aurinkokenno ja pienet ledit.
   Kuistilla mulla on samaan tapaan toimivia isoja yksittäisiä palloja ja ne on sitten taas clas ohlsonilta. :)

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Oi, oi mitkä herkut! Ihan herahti vesi kielelle kuvia katsoessa! Varmasti maukkaita ja kivoja uusia kokeilunarvoisia!

  • Itse tykkään, että himpun rennommissa bileissä myös ruoka saa olla rentoa, käsiä saa käyttää, eikä istua tarvitse niin fiinisti pöydän ympärillä, vaan siellä, missä kivalta sattuu sopimaan.
   Pestoleipä on meillä tämän kesän hitti, ja sopii hyvin tämänkaltaisten ruokien lisukkeeksi. :)

 3. Oi, miten ihana tunnelma! Nuo muoviset ja kierrekorkilliset pullot on kyllä tosi käteviä – erityisesti kesärientoihin, piknikille tai puutarhajuhliin. Täällä on viritelty valosarjat ja istutukset lasitetulle parvekkeelle, sielläkin on kiva nautiskella kesäpäivästä kun sade yllättää, sateen ropina on rauhoittavaa ja kukat ja raikas ilma tuo yllättävästi kesätunnelmaa sateellakin :)

  • Sade on kyllä kesälläkin niin paljon kauniimpaa, kuin pimeinä syyspäivinä. Ja vaikka tässä nyt pieni helleaalto saatiinkin, niin on hyvä omata taito ottaa kesästä ilo irti myös huonommalla säällä. Arvaamaton tämä Suomen suvi kun on! :)