Joulu on lasten juhlaa

30.11.2015

Jaahas. Huomenna ollaan sitten jo joulukuussa, mikä tarkoittaa, että kaikki joulukalenterit nostellaan tänään esiin, tontun taskuihin pitäisi jossain lasten nukkumaanmenon ja heräämisen välissä ilmestyä yllätyksiä, ja ihan oikeasti pitäisi jo alkaa uhraamaan muutama ajatus joulun valmisteluille, kuten leipoa limppuja ja piparkakkuja, tehdä joululaatikot paistovalmiiksi ja tilata kinkku. Ennen varsinaista joulun juhlintaa pitäisi myös järjestellä pari kertaa synttärit omalle 7-vuotiaalle joulutontulle, ja tietenkin hankkia joululahjat ja -muistamiset.

lasten joulu 1

Kun tuohon kaikkeen yhdistää vielä erilaiset pikkujoulut ja muut kokoontumiset, loppuvuodeksi muodostuu aina oikea juhlasuma, ja tässä joulukuun alussa kulkee kropan läpi pikkuinen stressin väristys.

En tiedä johtuuko se sietokyvyn kasvamisesta, vai loppuvuoden juhlasumaan tottumisesta, mutta tuo stressinväristys tuntuu pienenevän joka vuosi. Kenties siihen auttaa myös oman suhtautumisen muuttuminen. Kaiken kun ei sitten ehkä tarvitsekaan olla niin vimpanpäälle, sillä kuten synttärit, myös joulu on lasten juhlaa. Toki meille aikuisille joulu on vapaata yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja rentoutumista, mutta kaiken sen hössöttämisen keskellä on kai ihan hyvä muistaa myös se oma rentoutuminen ja se, että jouluista jää kaikkine valmisteluineen myös mukava muisto lapsille.

lasten joulu 2lasten joulu 4

Kalenteritontut on viritelty paikoilleen, ja tonttuperheellekin pitäisi hommata se pikkuinen tyttövahvistus. Tänään pääsevät vielä possutkin paikoilleen ja kenties ensimmäiset piparit paistuvat myös. Lapsuuden jouluja ei voi elää uudelleen, mutta omien lasten kautta samaan fiilikseen pääsee kyllä mukaan. Tärkeintä ei ole trendikkäät joulukoristeet, vaan se kutkuttavan ihana tunne, joka lasten joulunodotukseen liittyy aina.

lasten joulu 3

Ja mikään kun ei piristä synkkää ja sateista marraskuunloppua niin hyvin, kuin hymysuiset tontut ja lapset.

Pelkästään jo sekin, että marraskuu lopulta päättyy, antaa toivoa lumisesta talvesta ja talven ihmemaasta. Joten mukavaa alkavaa joulukuuta teille kaikille!

PS. Beach Housen tyynynpäällisen arvonta on meneillään Instagramissa. Jos et vielä instaile, niin nyt on hyvä syy hankkia tunnarit!


2 Responses to “Joulu on lasten juhlaa”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Kyllä joulu on vaan niin paikallaan oleva juhla tässä pimeydessä, kuinka sitä jaksaisikaan pitkää talvea jollei joulu olisi välissä. Meillä on joulun merkitys vuosien varrella muuttunut kun lapsia ei ole ja ollaan kaikki aikuisia. Keskitytään tunnelmaan ja ruokiin. Ruuatkin vaihtelee vähän joka vuosi, ollaanpa vietetty joulua myös simpukoita syöden. Pienintäkään stressiä jouluvalmisteluista ei ole ja lahjoja ei ostella joten sitäkään ei tarvitse miettiä. Pääasia että saa nauttia joulusaunasta, kynttilöistä, hyvästä ruuasta, juomasta ja seurasta. Itsellä tosin vuorotyö sairaalassa sotkee kuvioita, edellisenä vuonna vietettiin joulu edeltävänä viikonloppuna koska olin joulun yövuoroissa, ei hassumpaa sekään. Tänä vuonna olen aattona töissä mutta Ehtiihän sitä joulua senkin jälkeen viettää. Ihanaa joulunodotusta teille!

  • Parastahan joulussa on juuri se, että jokainen voi muokata siitä itsensä näköisen, ja joulun traditiot saavat elää ja muuttua elämäntilanteen mukaan.
   Meilläkin miehen työ ottaa jokaisesta joulusta osan, ihan kaikkia päiviä ei vain voida olla kotona yhdessä. Toisaalta siihen on jo tottunut, eikä tuo tule yllätyksenä. Nykyisin kuitenkin pyritään aatto viettämään yhdessä. Juhannus meillä juhlitaan aina jälkikäteen, ihan samaisesta syystä.
   Ja, kyllä se sinun työsi siellä sairaalassa on joulunakin niin äärimmäisen tärkeää, että hatunnosto asenteestasi. Yhden joulun kun on viettänyt sairaalassa potilaana, niin arvostaa hurjasti sitä, hoitajienkin asennetta. Ei jäänyt ollenkaan sellainen fiilis, että olisivat halunneet olla jossain muualla.

   Ihanaa joulun odotusta myös sinne! ♡