laskiaistiistai, helppo laskiaispulla ja supernopea hernekeittio

13.2.2018

Hello!

Siitäkin huolimatta, että huomenna ei ole tarkoitus aloittaa 40 päivää kestävää paastoa, päätin, että tänään herkutellaan oikein kunnolla. Ja mikäs sen parempi laskiaisherkku, kuin laskiaispulla! Kuten olen ennenkin kertonut, meillä ei tuskailla hillon ja mantelimassan välillä, vaan pullaan laitetaan ainostaan kermavaahtoa. Tämä siitä johtuen, että sekä leipuri, että lapset, syövät pullansa mieluiten ilman ylimääräistä lisuketta. Eikä miehenikään ole koskaan lisätäytteiden perään kysellyt. :)

En ollut itsekään laspena mikään makeiden leivonnaisten palvoja. Silloin joskus kun kauppassa oli leipomotuotteita myyvä konsulentti, valitsin mieluiten sämpylän – tai korkeintaan voipullan. Ja kuten omat lapseni, söin itsekin ihan maksimissaan rinkilämunkkia (ei hilloa!) ja korvapuusteja. Viinereitä en ole oppinut syömään vieläkään, ja hilloakin kartan aika lapsekkaaseen tapaan. Kermavaahdon makuun sen sijaan pääsin aikuisuuden kynnyksellä, ja siihen olen myös omia lapsiani pikkuhiljaa totuttanut. Ja hei, vehnäpulla sokerilla ja kermavaahdolla riittää kyllä!

Jos näin arkipäivänä ei aika tunnu riittävän pullataikinan alustamiseen, helppo tapa taikoa (ainakin puoliksi) itse tehdyt laskiaispullat, on ostaa paistovalmiita pullia kaupan pakastealtaasta. Pullat uuniin ja kerma vaahdoksi. Sitten vain hattu pois pullasta (itse otin ihan ohuelti ja leikkasin pienellä piparimuotilla sydämeksi) ja aimo annos kermavaahtoa pullan ja lakin väliin. Päälle ripaus tomusokeria ja sitten voikin jo taputella itseään tyytyväisenä harteille! Jos laskiaistiistai kaipaa nopeaa oikaisua myös ruokapuolella, suosittelen tätä keväisen vihreää hernekeittoa, joka syntyy pikavauhdilla ennen harrastuksiin juoksemista.

Iso tähtityllani taitaa olla mennyttä kalua, sillä sitä ei löytynyt mistään. Pahoin pelkään, että joku innokas on heittänyt sen roskikseen pursotinpussin seurana. Näistä pullista jäi siis skarpit pursotukset pois, vaikka eihän se tietenkään makuun vaikuta. Ymmärrän sinänsä oikein hyvin, että joillakin pro-tason ruokabloggaajilla on ihan erillinen studiokeittiö työtouhuja varten. Vaarana kun kuitenkin on, että kotona menee omat ja firman kapustat sekaisin. :D

Oikein mukavaa tiistaita! Nyt vain toivotaan, ettäivät lumet muutu vedeksi!

 


6 Responses to “laskiaistiistai, helppo laskiaispulla ja supernopea hernekeittio”

 1. Apua miten herkullisen näköisiä laskiaispullia! Tosin mun täytyis kyllä saada väliin myös vadelmahilloa ☺️

  Oiskin pitänyt lapsille leipoa kunnon laskiaispullia, mutta täällä vietetään tänään Pancake Tuesdayta samasta paaston alkamisen syystä. Lapset olivat kouluissansa tehneet lettuja eli en nyt sitten niitäkään vissin valmista

 2. Hanna sanoo:

  Onpa kauniita! Itsellä jäi pullat väliin. Kauhee flunssa.

  • Oi ei! Sitten pitää syödä laskiaispullat taannehtivasti! Eihän se niin tarkkaa ole! :)

   Pikaista paranemista ja mukavaa viikonloppua! ♡

 3. Kaurs sanoo:

  Hyvää Ystävänpäivää. Ihanat pullat!