Talven valoa ja muutama toive viikonlopulle

18.1.2019

Heips!

Se olisi perjantai, ja voi miten kivalta tuo just nyt tuntuukin. Viikonloput ovat arjen suola, enkä yhtään ihmettele, että Peppi Pitkätossu halusi kouluun vain saadakseen lomat. Olisin itsekin halunnut. Jos ei ole aikaisia aamuja ja tiukkoja aikatauluja, ei tulisi myöskään sitä ihanaa tunnetta, jonka saa kun jättää vekkarin virittämättä.

Nyt kun maisema on kuin parhaista Suomi-mainoksista ja aurinko paistaa niin, että pää meinaa haljeta, tuli taas se joku alkuvuoden innostus ihan kaikkeen. Oli pakko siivota pois jouluisa juttuja antaa tilaa valolle ja vaaleudelle. Tekee mieli taas laittaa kotia ja nauttia muustakin kuin pelkästä kynttilänvalosta ja hämärän hyssystä. Valkoiset tulppaanit on ikään kuin vertauskuvallinen symboli tälle kaikelle. Ja kyllä ne on merkki myös keväästä ja valosta, mutta en tarkoita sitä sillä, ettenkö nauttisi tästä talvestakin. Nautin kyllä, eikä sillä ole juuri nyt mitään kiirettä väistyä tai poistua. Juuri tällaisia talvien kuuluukin olla! Paljon lunta, pakkasta ja auringonpaistetta. Ja sitten luonnollisena jatkumona kevät, kesä ja syksy – kun niiden aika koittaa.

Liekö johtuvan tuosta auringosta, joka pääsi vihdoin pyryn välistä pilkistämään, mutta nyt mieli huutaa vaaleita utuvärejä. Sellaisia hentoja pastellisävyjä. Sanotaan, että ne kuuluvat vahvasti kevääseen ja kesään, mutta voisko ne sittenkin olla niitä pakkaslumessa välkkyviä värejä?

Meidän viikonloppu ei pidä sisällään mitään kovinkaan ihmeellistä. Toiveissa astetta parempi ja kiiireetön iltapala perjantai-iltaa kruunaamaan. Lauantaiaamuna vielä harrastuksia ja sitten kyläilyä mummulassa. Sunnuntaille toivonkin sitten muuta mukavaa viikonloppupuuhaa ja talvesta ja ulkoilusta nauttimista. Ja jos oikein hyvin käy, sunnuntai voisi olla myös pullapäivä! Ah, edellisestä pullapäivästä onkin jo aikaa! :)

Viikonlopun toivelistalla on luonnollisesti myös lukuhetkiä ja villasukkarentoilua. Mutta nyt niitä kohti!

Ihanaa ja lumista viikonloppua! ♡


2 Responses to “Talven valoa ja muutama toive viikonlopulle”

  1. Suvi sanoo:

    Joulunajasta luopuminen oli mulle jälleen kerran ihan kamalaa. Tuntui, etten ollut saanut jouluhyggeilystä vielä läheskään tarpeekseni. Kaikki puheet keväästä ja tulppaaneista ärsyttivät. Päätinkin, että jatkan nauttimista ja annan joulutähtien olla ikkunoissa juuri niin kauan kuin siltä tuntuu. Tänään illan pimetessä sytytin taas kynttilät ja kuinka ollakaan, ne näyttivät aivan liian jouluisilta! Päädyinkin sitten irrottamaan tähdet ikkunoista ja hain ison kimpun tulppaaneja pöytää koristamaan! Jouluihminen minussa on hellittänyt otteensa, on aika siirtyä eteenpäin :)
    Ihanaa viikonloppua <3

    • Musta tuntui joulun jälkeen ihan samalta. Ja itse asiassa tuntui vuosi sitten myös. Mutta kai se vain jossain kohtaa tulee se tunne, että on valmis luopumaan joulusta. Meillä tosin on edelleen joulukoristeita, koska jotenkin ajattelen, että ne sopii yhtä hyvin myös talveen. Mutta kyllä mulla on silti mielessä jo maljakkoon kerätyt oksat ja niiden pienet vihreät lehdet. Ja sitten on kiva tietty ajatella myös pääsiäistä. Se on jotenkin niin paljon joulua rennompi juhla, että olen alkanut vuosi vuodelta tykkäämään siitä yhä enemmän. :)

      Ihanaa uutta viikkoa sinne! Pysykäähän lämpiminä! ❤️