taistelu tasaisemman ihon puolesta

28.2.2019


Kaupallinen yhteistyöEstée Lauder


Heippa kaunokaiset!

Pari viikkoa sitten ystäväni läpsytteli kaulaansa ja totesi, että tähän se keski-ikä nyt sitten ensimmäisenä iski. Myös oma käteni hapuili kaulaani. Vaikka periaatteessa matkaa keski-ikään on vielä jokunen vuosi, koen jossain määrin eläväni sitä jo nyt. Paitsi henkinen keski-ikäisyyteni, minut on valitettavasti siunattu myös geeneillä, joista syytän ohutta ja herkkää ihoani, jossa omasta mielestäni ikääntymisen merkit näkyvät kohtuuttoman aikaisin.

Ihoasiat ovat aina olleet itselleni kipeä kohta. Vuosi kausia jatkunut akne söi itsetuntoa ja elämässäni on ollut aikoja, kun olisin voinut antaa lähes mitä vain saadakseni paremman ihon. Klaaraa odottaessani kasvoni tulehtuivat aluksi niin pahasti, että väänsin itkua ihotautilääkärin vastaanotolla. Itkin paitsi kipeää tekeviä paiseita, myös sitä, miten jokainen paise jätti jälkensä ihooni. Tuolloin ihotautilääkärin vakuuttelut siitä, että tilanne tasoittuu ajanmyötä ja arvetkin haalistuvat, tuntui äärimmäisen kaukaiselta. Siitä huolimatta, että sileäihoinen naislääkäri vakuutti käyneensä läpi saman kohtalon. Sain neuvon satsata hyvään seerumiin ja valoa heijastavaan meikkiin.

Nohin aikoihin jatkoin taas Estée Lauderin Advanced Night Repair Seerumin (Sokos ja Stockmann) käyttöä parin vuoden tauon jälkeen, ja tänään kaupallisessa yhteistyössä Estée Lauderin kanssa vähän enemmän tästä kulttiseerumista, jonka monet tunnustavat luottotuotteekseen.

Yli 30 vuotta markkinoilla ollut seerumi on toki päivittynyt vuosien saatossa, mutta sen perusta on kuitenkin edelleen sama. Yli 25 patenttia kertoo siitä, että vastaava tuotetta on mahdotonta löytää. Nyt kun akne on rauhoittunut huomioni on kiinnittynyt erityisesti ihon epätasaisuuteen ja värivirheisiin, ja niihin molempiin ihmeseerumi lupaakin apua. Niin ja tietenkin niihin ikääntymisen merkkeihin korjaamalla ihon ikääntymiseen  johtavia DNA-vaurioita. Silti Advanced Night Repair Seerumi on kaikkien ikäryhmien ja ihotyyppien tuote, sillä se sitoo itseensä valtavan määrän kosteutta ja hoitamisen lisäksi ennaltaehkäisee monia iho-ongelmia. Kosteuden sitomista voi esimerkiksi havainnollistaa pirskottamalla vettä seruumilla voideltuun iholle. Valumisen sijaan, vesi nimittäin kiinnittyy ja imeytyy ihon pinnalle. Varsinkin suomalaiselle iholla tuo kosteutta sitova koostumus on erityisen tärkeä.

Kerroinkin teille jo, kuinka joulun välipäivinä kävin Estée Lauderin Stockmannin myyntipisteellä ja sain ihokonsultaation lisäksi meikin oopperailtaan. Tuolla käynnillä Estée Lauderin työntekijän kanssa käsittelimme paitsi ihoni kuntoa, myös sen erityistarpeita. Tavalliseen tapaani istuin alas, ja aloitin pahoittelevat rimpsut siitä, miten huono ihoni on. Tuntui hyvältä, kun asiantuntija totesi, että ihoni on oikeasti hyvässä kunnossa, mutta huono itsetunto on jäänyt vahvasti korvien väliin. Silti niitä erityistarpeitakin löytyy. Kuiva ja herkkä iho vaatii hellävaraisen puhdistuksen ja ihoa rauhoittavat tuotteet. Samalla värivirheitä ja ikääntymisen merkkejä pitää korjata, eikä kuulemma ole mahdotonta tai liian myöhäistä vaalentaa myös maksaläiskää, joka esikoista odottaessani syntyi kasvojeni ulkosyrjään.
Vaikka Advanced Night Repair viittaakin nimeltään yöhön, tuotetta suositellaan käytettäväksi aamuin illoin. Ihon uusiutuminen on toki yöaikaan ja nukkuessa voimakkaampaa, mutta kosteutta iho tarvitsee kuitenkin ympäri vuorokauden. Samaisen seerumin tehoon perustuu myös Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Synchronized Complex II silmänympärysvoide. Itse levitän seerumin kauttaaltaan kasvojen ja kaulan iholle, ja lisään vielä silmänympärysvoiteen. Hiukan geelimäinen voide sopii niin ylä- kuin alaluomellekin ja sitoo herkälle iholle kosteutta kuitenkin siten, että myös silmämeikki pysyy kauniisti paikallaan. Päivävoiteeksi valitsimme Estée Lauderin Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging Cell Power Creme -voiteen, joka on erityisesti ikääntyvälle iholle suunniteltu ja kaikille ihotyypeille sopiva.

Parin kuukauden tehohoidon jälkeen tykkään ihostani enemmän. Tehohoidon aikana olen toki yrittänyt hoitaa ihoani yhä myös sisäisesti. Valkoisen sokerin kohtuukäyttö, riittävä ihoa uudistava yöuni ja säännöllinen veden juonti. Niitä ei kannatta unohtaa! Mutta voiko koskaan olla täysin tyytyväinen, sitäkin olen joutunut pohtimaan. Nimittäin ihon paranemisen myötä huomaan murehtivani enemmän olemattomia kulmakarvojani ja kasvojeni epäsymmetriaa korostavia eriparisilmiä. Ja toki on sitten ne tilanteet kun oman ihon kohtaaminen tuottaa miltei tuskaa. Pahin paikka on kampaajan tuoli, ja suoraan yläpuolelta lankeava suora valo.

Olen aina ajatellut, että sen minkä panostan hoitotuotteisiin, pihistän värikosmettiikassa. Ongelmani on kuitenkin aina ollut se, että pitkien matkojen jälkeen ja iltapäivästä tunnen olemukseni nuhruiseksi ja hompsuiseksi, vaikka meikki vielä aamulla vaikuttikin onnistuneelta. Laadukkaita tuotteita testattuani olen kuitenkin joutunut illalla harmittelemaan, kun hieno meikki pitää puhdistaa pois iholta. Sain myös hyvät neuvot siihen, miten kulmakarvojeni aukkokohdat meikataan peittoon luonnollista karvoitusta mukaillen ja opin kädestä pitäen levittämään poskipunan, joka ei todellakaan ole kuulunut perusmeikkiini. Mutta tästä luonnollisesta meikistä (johon kuuluu muuten nykyisin myös luomiväri!) ja Double wear stay-in-place -meikkivoiteesta voisin kirjoittaa teille enemmän joku toinen kerta.

En haaveile ikuisesta nuoruudesta tai täydellisestä ihosta, jota ei ole olemassakaan. Rehellisesti sanottuna en missään nimessä vaihtaisi nykyistä ihoani 16-vuotiaan Emilian ihoon. Mutta kuten varmasti kuka tahansa nainen, haaveilen kauniisti ikääntyvästä ja tasaisen värisestä ihosta, joka ei vaadi paksuja meikkikerroksia ollakseen kaunis.

Estée Lauderin Advanced Night Repair Seerumi on saatavilla Sokoksella, Stockmannilla ja Kicksissä.


7 Responses to “taistelu tasaisemman ihon puolesta”

 1. Avatar Kaisa sanoo:

  Tykkään E L tuotteista,tuota seerumia on nyt mainostettu monessa paikkaa. Itse olen nyt innostunut Mossan tuotteista :)
  Katsoin lähikuvaa,onko sinulla eri väriset silmät? Toinen näyttää ruskealta,vai johtuuko valotuksesta sitten.Tyttärelläni on toinen silmä puolittain ruskea,minusta niin kaunis (sitä myös on tutkittu erikoisuutensa vuoksi).

  • Joo, mulla on eriväriset silmät. Ei sitä aina huomaa, jos ei osaa katsoa, mutta se aiheuttaa kuitenkin sellaisen epäsymmetrian, koska ruskea on vihreää selkeästi tummempi. Mutta onhan tällaiset aina persoonallisia juttuja. :)

 2. Avatar Cilla sanoo:

  Mitkä asiat vaikuttivat sinulla ihosi paranemiseen ja aknen rauhoittumiseen lopullisesti? Muistelen, et olet syönyt roaccutan-kuurejakin? Olen 34-vuotias ja kärsinyt ajoittain huononevasta ihosta (usein talviaikaan), olen syönyt kaksi pitkää ja yhden lyhyen roaccutanin ja nytkin jouduin turvautumaan antibioottikuuriin ihon huonontuessa niin paljon :(. Tuntuu, että ihon kunto ja siinä tapahtuvat muutokset ovat lähes henkimaailman asioita, niin paljon siihen vaikuttavat eri asiat, olosuhteet ym. Oma ihoni on parhaimmillaan terveenä ollessaan ihan tasainen ja onneksi arvilta säästynyt, mutta näin huonona varsinkin suun ympäristö ja leuka ongelma-aluetta. Onneksi sä olet selättänyt aknen, sitä toivon itsekin :)

  • Moikka!
   Joo, tosiaan noita roa-kuureja meni mullakin kolme. Yksi lyhyempi ja kaksi pitkää. Ja sitten viimeisen jälkeen aloin odottamaan Klaaraa ja ihoni tosiaan tulehtui todella pahasti ja vaati antibiootteja. Mutta ihotautilääkäri (samainen nainen, joka tsemppasi omalla kokemuksellaan) ehdotti synnytyksen jälkeen, että kokeilisimme ainostaan e-pillereillä aknen hoitoa ja sllä onkin sitten menty nämä vuodet. Eli oma akneni oli vahvasti hormonaalista. No joo, nytkin alahuulen alla komeilee kiva paise, mutta ne näpyt on satunnaisia ja liittyvät mielestäni aika vahvasti taukoviikkoihin.
   Mulle e-pilleri on ollut sopivin hoito. Tiedän, ettei sovi kaikille, mutta itse en haluaisi luopua. Pelkään, että jos lopetan pillerit, asiat kääntyvät nopeasti huonompaan.
   Mulle on jäänyt arpia, mutta toki ne on ajan mittaan tasoittunut. Silti eivät hävinneet. Nykyisin arvet eivät muodostu yhtä herkästi. Jotakin on ihon kunnossa siis vahvistunut.

   Tuo suunympäristö ja leuka viittaavat vissiin vahvasti juurikin siihen hormonaaliseen akneen. Nuorempana mulla oli posket kirjavana näppyä, mutta nykyisin ne harvat mitä tulee, on juurikin taukoviikon aikana ja sen jälkeen ja juurikin leukaan.

   Toivottavasti saat näppylät jotenkin kuriin. Itse en roa-kuuriin kauheasti enää usko. Jopa ajattelen, että sen aikana syöty e-pilleri on ollut suuremmassa osassa. Mutta mene ja tiedä.

   • Avatar Cilla sanoo:

    Kiitos ihan hirvittävän paljon kun vastasit<3. Jep, minullakin lienee ehdottoman hormonaalista tämä näppyily ja on juurikin ollut varsinkin alkuraskauksissa aktiivinen. Cypretylit auttoivat mulla myös, mutten migreenin vuoksi niitä enää voi syödä. Nyt menossa kuparikierukka, joka on ollut maineestaan huolimatta ihan loistava mulle. Toki pettymys oman hormonitoiminnan ”viallisuudesta” ihon kannalta on surullista. Olen kyllä miettinyt stressinkin mahdollisuutta iho-ongelmissa, mutta sitä onkin vaikeampi todeta ja kuitenkin koen, et elämä on tasapainoista ja hyvää, vaikka työ kuormittaakin ajoittain hurjan paljon (ja on kuitenkin mielekästä monin osin). Mulla taas jää usein finneistä punainen jälki, jotka kyllä haalistuvat ajan kanssa. Kuoppa-arpia ei ole onneksi jäänyt. Mene ja tiedä, mikä olisi paras hoito ja ratkaisu. Spirolactonia (spiresis) voisi olla itselkeni yksi vaihtoehto, mutten tiedä haluanko mitään niin ”rajua” ja pitkäaikaista hoitoa itselleni enkä tiedä määräisikö ihotautilääkäri sitä tällä hetkellä mulle edes kun iho on kuitenkin ihan ok kunnossa. Toivotaan suotuisia tuulia ihoillemme, ihanaa kevään jatkoa :)

    • Mulla jää myös ne punaiset (ajan myötä haalistuvat) arvet, mutta ei enää niitä kuoppia, jotka koen kaikkein pahimmaksi.

     Kärsin myös välillä migreenistä, mutta nykyisin harvemmin. Parilla edellisellä taukoviikolla olen herännyt yöllä aivan läpimärkänä hiestä tai kamalaan päänsärkyyn. En tiedä olenko kamalan pinnallinen, mutta haluan kestää nuo vaivat, kun en halua luopua pillereistä. Vielä. Jossain kohtaahan se on pakko tehdä, ja sitä pelätessä. Mutta toistaiseksi näin.

     Mulle ihan vieras tuo spiresis. Pitääkin tutkia!

     Mutta ihanaa uutta päivää joka tapauksessa ja kaunista kevään odotusta. Ja niitä suotuisia tuulia! ❤️

     • Avatar Cilla sanoo:

      Hei, pakko vielä kommentoida noista päänsäryistä. Mun päänsäryt alkoivat / pahentuivat cypretyl/diane novan käytön aikana hiljalleen ja sainkin lopulta aurallisia migreenikohtauksia useampia. Lääkäri ei suostunut enää kirjoittamaan reseptiä pillereihin, koska riskit ovat niin suuret vakaviin seurauksiin. Yllättävää olikin se, etten ole saanut enää ikinä noiden pillereiden jälkeen migreenikohtausta ja päänsäryt vähenivät merkittävästi (aikaa tästä jo siis muutama vuosi). Tämä paransi elämänlaatua hurjasti ja olihan päänsäryt (aurallisine oireineen) myös vähän pelottavia. Kirjoitin tästä siksi, koska pillerit voivat joskus aiheuttaa tai ainakin pahentaa päänsärkyjä ja migreeniäkin.
      Toisaalta jos pillerit sopivat hyvin ja pitävät ihon kunnossa niin silloinhan tilanne on aika hyvä ja käyttöaikaa on kaiketi vielä vuosia eteenpäin :). Olen ymmärtänyt, et joskus näissä ihoasioissa pitää valita ei niin hyvistä vaihtoehdoista se vähiten huono ja punnita hyötyjä ja haittoja tarkkaan (kuten mulla nyt ab-kuuri; pelkään, miten vaikuttaa suolistoon, mutta oli pakko saada jotain apua oman kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin vuoksi ja myös sen takia ettei punaisia arpia jää niin paljon).
      Tosiaan, kaikkea hyvää sinulle<3