kukkia, kesämekkoja ja lumisadetta

22.5.2019

Huhhuh, haavan siemeniä leijuu ilmassa kuin puuterilunta. Kasvihuoneen lattialla on valkoinen nöyhtäkerros ja aurinkolasit ovat tarpeen paitsi auringon, tuon pumpulisateen vuoksi. Mutta hei, on muutakin kuin tekolunta. Nimittäin kukkia! Pääsin jo sanomaan, että kaikki tulppaanit ovat mennyttä, mutta niin vain löysin varjopaikalta vielä muutaman. Oikeastaan silmäni havaitsivat oranssin tulppaanin, mutta lähempi tarkastelu tuotti iloa myös tummien kukkien muodossa. Ja kun oikein etsimään ryhdyin, niin löysin myös yhä kukassa olevia punaisia tulppaaneja. Tervetuloa värisokean maailmaan. :D

Meidän raparperi on vielä kovin pieni, koska se ei saa kuin ilta-aurinkoa. Mutta juuri nuo nuoret oksat ovat niitä parhaita ja juuri niistä pitää leipoa raparperipiirakka. Ensin tavallinen, mutta sitten pitää testata ystävän suosittelemaa valkosuklaaversiota.

Olen hurahtanut helteiden tultua taas mekkoihin, kuten olette ehkä huomanneet. Tämä ihanan väljä pellavakietaisumekko on Niinmun -merkiltä ja sen nimi on Seili. Sain mekon blogin kautta, rakastuin heti. Ihana Suomessa valmistettu vaate, joka kestää aikaa. Ja hei, plussaa helman pituudesta ja varsinkin takaosan pidemmästä helmasta. Ei tarvitse pelätä kyykkimistä, ja polvitaipeetkin pysyvät pois näkyvistä. Niin ja taskut! Ai että mutta rakastan sitä, kun mekoissa on taskut! Mekkoa on myös tummansinisenä.

Perjantaina sain ystäviltä valkoisen miljoonakellon. Se on mielestäni juurikin se kukka, joka sopii roikkumaan piharakennuksen seinään. Punainen seinä ja valkoinen kukka. Kaunista. Eikä jää itseltänikään huomaamatta.

myös purppuraomenapuu on kukassa. Itse en tosin sitäkään näistä kuvista näe, mutta huomasin kukat perennapenkkiä peratessani. Alapuolella rehevänä jalokiurunkannukset. Niistä ei kohta enää ole jäljellä kuin muisto, mutta ilahduttavat aina keväisin kukkaloistollaan. Ja mikä parasta, ne varjostavat ja suojaavat muuten vielä tyhjää maata rikkakasveilta. 

Rappusilla äitienpäivähortensia. Niin ja tuo talvelta säästynyt muratin taimi. Alkaa jo näyttämään melko kesäiseltä!

Tänään vuorossa muskarin kevätjuhla ja illalla grillataan. Huomiseksi lupaillaan jo viileämpää, joten nyt kannattaa nauttia!

 

Mekko saatu / Niinmun Design


2 Responses to “kukkia, kesämekkoja ja lumisadetta”

  1. idahhh sanoo:

    Jotenkin hassua että olet värisokea ja kuitenkin kuviesi ja kotisi värimaailma on niin harmooninen ja jopa maaginen – se on todellakin sun supervoima! :) PS. Ihana tuo mekko! <3