raparperipiirakka ja ensimmäiset syreenit

24.5.2019

Hei ihanat ja suloista perjantaita!

Vesisade tuli eilen, ja voi että miten se raikastikin kaiken! Kasvihuoneen katto oli ihan keltainen vielä eilen, mutta nyt on suuremmat siitepölyt tulleet alas ja haavansiemenetkin lopettaneet liitämisensä. Toisaalta vähän viileämpi sääkin on ihan ok. Ainakaan kasvien kukinta ei ole niin nopeasti ohi. :)

Rakastan syreeniä ja tänään hain maljakkoon ensimmäiset oksat. Valkoista, sillä se on meillä aurinkoisemmassa paikassa ja kukkii ennen violettia. Nuppuisiahan nämäkin vielä ovat, mutta kukinnot aukeaa kyllä kuumassa vedessä.

Tänään käytiin myös perinteisesti vanhempieni kanssa tuossa koulutilan puutarhapäivillä. Ehkä instan stooreista tämä jo kävikin selväksi. :) Kauheasti en osannut mitään ostaa, sillä väkeä oli liikkeellä ja lajikkeita vähän liikaa, jotta osaisi valita. Mutta jotakin kuitenkin tarttui mukaankin, kuten lisää daalioita (apua, minne mä joudun kaikkien daalioiden kanssa!?!). Käytiin vielä vanhempieni lähdettyä katselemassa koti- ja pieneläintilan ihmeellisyyksiä. Lampaita, kaneja, lehmiä, alpakoita, käärmeitä, rottia, kilpikonnia ym.

Perjantain kunniaksi myös raparperipiirakka. Samalla vanhalla ohjeella jälleen kerran.

Mutta nyt Klaaran kanssa viettämään tyttöjeniltaa. Ainakin poppareita ja Arvaa kuka -peliä. Ja ehkä telkkaria sängystä käsin.

Kivaa iltaa ja ihanaa viikonlopun aloitusta!


4 Responses to “raparperipiirakka ja ensimmäiset syreenit”

 1. Avatar Minna sanoo:

  Kun olen joskus vuosia sitten lukenut piirakkapohjaohjeesi, niin en kovin montaa kertaa ole muulla ohjeella makeaa piirakkaa tehnyt. Tuo resepti on todella herkullinen ja nopea tehdä sekä kotoa löytyy lähes aina piirakka-aineet.
  Herkullista viikonloppua!

  • Muistankin, että olet tätä testannut. Kiva, että reseptin helppous ja yksinkertaisuus ilahduttaa muitakin. Meillä ei yleensä ole piimää kaapissa, mutta joskus olen luonnonjugurtilla sen korvannut. :)

   Ihanaa viikonloppua! ❤️

 2. Avatar Sanns sanoo:

  Heips! Kysäisin missä eläinkotitilalla kävitte? Me asutaan tässä Ulvilassa! Etsinnässä on ollut kivaa eläinpihaa tässä lähellä! :) jos ehdit vastata vielä viikonlopun aikana olis kivaa! :)