Hei me grillataan!

25.5.2019

Kaupallinen yhteistyö / K-Supermarket


Lauantaita!

Voi että, miten mä tykkään kuvata ruokaa. Tykkään myös tehdä ruokaa ja syödä ruokaa. Silti kovin harvoin tulee tehtyä ruokapostauksia. Mutta tänään laajennetaan reviiriä tämänkin suhteen ja keskitytään ruokaan. Ja nimenomaan kesän grillikauteen! Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä K-Supermarketin kanssa ja tavoitteeni on vaatimattomasti innostaa teitä grillaamaan ja kokeilemaan uusia reseptejä ja raaka-aineita. :)

Kesä on ehdottomasti grillisesonkia parhaimmillaan. Vaikka ruoka sinänsä ei olisi mitenkään vuodenaikaan kytkettyä, niin johan se on selvää, että grillaaminen hyvällä ja lämpimällä säällä on miellyttävämpää kuin syksyn pimeydessä ja koleudessa. Kesällä myös ruoanlaitto on jokseenkin rennompaa. Päivällinen tulee nautittua normaalia myöhemmin, ja ruokaa tehdään yhdessä sen sijaan, että joku illalla viimeiseksi paistaisi makaronilaatikon seuraavien päivien helpotukseksi. On uudet perunat, raikkaat salaatit ja ihanat kalat. Ja sitten grilliruoka!
Meidän kaasugrilli on pölyttynyt ainakin kaksi kesää varastossa. Jopa kolme tai neljä, veikkaisin. Miehelläni on jokin atavistinen tarve puiden polttamiseen. Niinpä meillä saunotaan puukiukaan lämmössä, grillin hiillos tehdään puilla ja sähkösavustimen sijaan meillä tupruttaa kesällä ahkerasti perinteinen savustuspönttö. Toisaalta olemme miettineet suuren hiiligrillin hankkimista. Ainakin se toisi lisätilaa, ja useampien ruokien yhtäaikainen grillaaminen helpottuisi. Hiiligrillit tuntuvatkin olevan taas muodikkaita kaasukäyttöisten pitkän voittokulun jälkeen. Tyylejä on monia ja jopa hiilissä ja savustuslastuissa on varaa valita. Oli tyyli ja tapa kuitenkin mikä tahansa, itse ruoka nousee tietenkin ykköseksi.

Kesällä kevyempi ruoka maistuu paremmalta ja ajattelin jakaa teille kolme testaamaani grillireseptiä. Ei pihviä, eikä makkaraa, vaan herkullista kasvisruokaa ja kalaa. Nappivalintoja kaikki, joten  suosittelen kokeilemaan! Kalan marinadi oli niin super, että se taitaa jäädä vakituiseen käytöön. Sopii varmasti myös lihalle.
K-Supermarketin Laajenna ruokareviiriäsi -sivustolla on valtava määrä grillireseptejä, joten ideat eivät ainakaan voi loppua kesken! Ja yhdistämällä erilaisia ruokia voi luoda vaikka joka päivälle uuden grillimenun.

Grillatut lohivartaat 
4 annosta

600g lohi- tai kirjolohifileetä

Inkivääri-soijamarinadi

1rkl raastettua inkivääriä
1 sitruunaruoho
2-3 valkosipulinkynttä
½ ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna
1dl soijakastiketta
2rkl osterikastiketta
3rkl sitruunamehua

Lisäksi

2(à 100 g) punasipulia
1 iso sitruuna

Valmistus

Valmista ensin marinadi. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna sitruunaruohon valkoinen osa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Leikkaa lohi paloiksi ja laita marinadiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.
Paloittele punasipuli. Lohko sitruunat.
Pujota vartaisiin lohi-, sipuli- ja sitruunapaloja. Valele vielä marinadilla ja grillaa kypsiksi. Tarjoa gochujang-majoneesin kanssa.

Grillattu munakoiso ja fetaa

Ainekset
4 annosta

2(à 300 g) munakoisoa
4rkl oliiviöljyä

1/2tl suolaa

Persilja-fetamuru

persiljaa
3/4dl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
¼tl mustapippuria
¼tl suolaa200g
Pirkka Parhaat fetajuustoa

Valmistus

Tee persilja-fetamuru. Hienonna persilja kulhoon. Sekoita öljy, sitruuna, pippuri ja suola joukkoon. Rouhi feta haarukalla joukkoon.
Puolita munakoisot ja viillä leikkuupintaan ristiviillot. Sivele kaikki pinnat öljyllä ja ripottele suola päälle.
Grillaa munakoisot pehmeiksi, 5-10 minuuttia. Levitä persilja-fetamurua päälle.

Lämmin mozzarella salaatti

Ainekset
2 annosta

1rs (350 g) Pirkka makeita grillitomaatteja
1pkt (125 g/ 220 g) Pirkka Parhaat Mozzarella di Bufala -juustoa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Lisäksi

Pirkka parhaat grissini
Pirkka parhaat oliiviöljy, basilika

Valmistus

Valmista grillitomaatit pakkauksen ohjeen mukaan grillissä tai uunissa. Irrottele tomaatit tertuista tarjoilukulhoon.
Revi lämpimien tomaattien päälle mozzarellajuusto. Lisää tuoreet basilikan lehdet. Tarjoa salaatin kanssa leipätikkuja ja oliiviöljyä.

  Vaikka asumme pikkuruisessa kaupungissa, meillä on todella laadukas K-Supermarket. Kaikki tarvittava löytyy, ja jos mielii jotakin vähän erikoisempaa tuotetta, toiveen voi jättää kassalle. Tuoreet marjat, viikunat, kauniit leikkokukat ja hyvä palvelutiski. Kalatilaus on helppo jättää ja henkilökunta on jopa niin tuttua, että kun useamman vuoden jälkeen jätin vähän erilaisen joulukinkkuvarauksen, palvelutiskillä vielä tarkennettiin, että olenhan tietoinen, että tämä kinkku on sitten erilainen kuin aikaisemmat. :) K-Ruoka -lehti tulee sekin luettua aina kannesta kanteen ja kokeiluun pääsee joka kerta vähintään yksi resepti.

  Nappaa parhaat reseptit, sekä vinkit ja niksit grillaukseen täältä.

  Ei anneta sateen pilata fiilistä. Kyllä se taas kohta lämpenee!

  Ihanaa viikonloppua!

   

   


  Comments are closed.