kesäkuu ja kesäkoti

04.6.2019

No moikka!

Niin siinä sitten kävi, että multasäkit on edelleen avaamatta ja kukkamaa perustamatta. Nimittäin minä tyttö lopultakin siivosin! Ja siivosin muuten ihan sydämeni kyllyydestä! Pari päivää armotonta hinkaamista ja hankaamista ja lopulta eilen sain kaiken valmiiksi, kun viimeinenkin tyynyn- ja sohvanpäälinen oli puhdas, kuiva ja takaisin paikallaan. Eikä meillä silti olla kuin leikkaussalissa tai sisustuslehdessä, mutta päästään aloittamaan kesää ikään kuin puhtaalta pöydältä. Lupasin myös itselleni (ja yritin takoa myös muiden päähän), ettei päästettäisi kotia ihan yhtä pahaan kuntoon. Ei sitten veisi kahta tai kolmea päivää taas saada sotkut selätettyä. :D

Tavallaan ajoitukseni meni enemmän nappiin kuin olin edes suunnitellut. Nimittäin nuo sateiset ja tuuliset päivät olivat täysin joutilaita kotitöille. Lämpimät päivät on huomattavasti mukavampi viettää ulkona, joskaan helle nyt paras mahdollinen sää on kukkien istuttamiseen. Mutta kuitenkin. Arki vielä vähän hakee uomaansa, ja yritetään opetella uudenlaista rytmiä. Minulla ja miehelläni kun ei ole kummallakaan mitään kahdeksasta neljään ja maanantaista perjantaihin työtä, vaatii hetken löytää se kesärytmi. Toisaalta hienoa, että lasten ei ole tarvinnut kesällä olla hoidossa, vaikkakin joskus mietin, että olisi kivaa olla kesällä koko perhe vapaalla muutaman päivän tai jopa pari viikkoa. Seuraava kokonainen, yhteinen ja vapaa viikonloppu on kuitenkin vasta aikaisintaan syksyllä. Näillä siis mennään.

Lasten kesäloma alkoi uimakoululla ja siihen on varattu loman kaksi ensimmäistä viikkoa. Itse olen nauttinut aikaisista aamuista lenkkeillen ja tänään pääsen ystävän kanssa puistoon jumppaamaan.

Löysin vanhan Cath Kidstonin laukkuni. Se taitaa olla kohta 15 vuotta vanha, mutta edelleen kuin uusi. Just sopiva laukku kesään ja uimakamppeille. Taidan olla vähän tällainen kesäromantikko, mutta just nyt nuo ruusut tuntuvat erityisen ihanilta.

Kova tuuli ja vesisade antoivat kyytiä kuolanpionille, mutta onneksi seinän vieressä ainakin toinen puoli puskasta säästyi. Tänään keittiön pöydällä ilostuttaa pionin ja syreenin yhdistelmä.

Loppuviikoksi on luvattu hellettä ja eläminen taitaa siirtyä taas jotakuinkin ulos. Mutta nautitaan nyt siististä kodista ainakin vielä tämä ilta. Huomenna saattaa taas olla sellainen enemmänkin tukikohtaa muistuttava järjestys. :D

Aurinkoista tiistain jatkoa!


5 Responses to “kesäkuu ja kesäkoti”

 1. Avatar ida ihana sanoo:

  Onpa kauniita kesäkuvia, näistä tuli jo sellainen juhannusfiilis!<3
  Kiitos postauksesta ja mukavia kesäpäiviä teille!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Avatar Satu sanoo:

  Kauniita kuvia ja tärkeitä mietteitä. Yhteinen vapaa on kyllä tärkeää. Meillä sitä on kesällä edes viikonloppujen verran ja syyskuussa sitten yhdessä reissuun ihan vaan kolmisin. Kyllä sitä reissua odottaa jo nyt, vaan jos tämän kesän tästä ensin.

  Ihanaa kesän alkua <3

  • Kiitos, Satu ♡
   Olen niin tottunut, että meillä ei pitkiä yhteisiä vapaita ole oikein koskaan, enkä osaa sitä enää edes oikein surra. Toki joskus vähän kadehdin muiden lomia ja pitkiä juhlapyhiä. Mutta tärkeitä on ne yksittäiset päivät tai keskelle kesäviikkoa osuvat vapaat. Niistä otetaan kaikki ilo irti. ♡

   Ihanaa kesää. ♡ Ja ihanaa, että syksyssäkin on jotakin kivaa odotettavaa! ♡♡♡

 3. Avatar Mia sanoo:

  Ihania kesäkuvia ❤️ Mistä mahtaa olla kuvan kaunis sininen mekkosi? 🥰
  Aurinkoisia kesäpäiviä 🍓