No nyt!

18.6.2019

Olo on kuin junan alle jääneellä, mutta vihdoin kasvihuoneella on ansaitsemansa paikka! On tätä tässä veivattukin, pelkästään kuukausi odotettiin että saatiin kaivuri pihaan. Mutta sitten kun alkaa tapahtua, tapahtuukin nopeasti! Paljon on toki vieläkin tehtävää, nurmikkoa pitää paikkailla ja soraa vähän tasotella ja ostaa lisääkin, koska tilaamamme kuorma ei riittänyt sitten alkuunkaan. Mutta hei, nyt ollaan selkeästi voiton puolella. Ihana kun omat visiot muuttuvat konkreettiseksi ja todelliseksi.

Pari päivää rakensin uutta kukkapenkkiä. Siihen on isketty 24 daaliaa. Niiden lisäksi on kaivettu savisesta ja kivisestä maasta päivänliljaa ja pionia. Syteen tai saveen nuppuisen pionin siirtäminen, mutta siinä ne nyt on. Olen kaivanut liki sata sormustinkukkaa ja pienempiä taimia, ja iskenyt ne tähän uuteen penkkiin. Pari kuunliljaa ja valtava määrä isoja kiviä. Jopa syyreenintamet on kaivettu omasta pihasta. Helpommalla tietysti pääsisi jos ostaisi uudet taimet ja vain istuttaisi, mutta miksi, kun arsenaalia on kuitenkin omasta takaa. Ja näin saatiin myös vanha kaivonkansi naamioitua osaksi muuta kokonaisuutta.

Uusi sora on niin paljon kauniimpaa kuin tuo vanha, miltei tuhkaksi muuttunut.

Syreenit on nyt tuettu vanhaan heinäseipääseen, kun en muutakaan löytänyt. En ole itse asiassa koskaan lämminnyt sille heinäseiväsmaalaisromantiikalle, mutta kun niitä talokauppojen ohessa tuli, olen hyödyntänyt ne erilaisina kasvitukina. Kahta kiertää esimerkiksi humala.

Uusi kukkamaa tehtiin samaan muotoon kuin tuo polun toisellakin puolella oleva vanha perennapenkki. Sen enempää en mitään muotopuutarhaa halua harrastaa, mutta tämä tuntui jotenkin luontevalta ratkaisulta. Uudessa penkissä on vielä vaikka kuinka paljon tilaa, ja niin on arsenaaliakin, mutta täytynee sanoa, että kelit ovat ottaneet osan voimista.

Nyt pitää vain toivoa, että toinen sorakuorma saataisiin jo huomenna. Tänään meillä oli tosiaan kaivuri kuorimarassa tästä pihasta tuon vanhan sora-alueen pois, ja nyt siihen saadaan paksu kerros uutta parempilaatuista päälle. Koko piha näyttää ihan erilaiselta, vaaleamman soran vuoksi. Mutta voitte ehkä kuvitella pölyn määrän. Onneksi en ole viitsinyt pestä ikkunoita. Ja ei kai saisi juhannusviikolla edes mainita vesisadetta, mutta ei se pahaa tekisi. Jos vaikka joku yksittäinen pilvi tähän meidän kohdalle. :)

Melkoiset kolme päivää takana, mutta edessä toivottavasti myös monta aurinkoista päivää, joina nauttia työnsä tuloksista. Jalkoja särkee taas niin, että nyt on mentävä pitkälleen. Aamulla kello soimaan ja kastelupuuhiin. Mä niin nautin tästä!

Ihanaa iltaa! ♡

 

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


12 Responses to “No nyt!”

 1. Avatar Hanna sanoo:

  Kaunista! :)

 2. Avatar Miia sanoo:

  Upealta näyttää! Kyllä kannatti rehkiä 😊

 3. Avatar Lisbeth sanoo:

  Näyttää tosi hyvälle! Ja hienoa, että sait vanhat kasvit hyödynnettyä 😍 Onko muistissa minkälaista soraa tuo uusi on? Eli onko myyty sepelinä vai minä + mikä on ns. raekoko?

  Meillä fiksataan pihaa viime syksyisen salaojaremontin jäljiltä. Syksyllä levitetty kivituhka olikin yllätys, yllätys, turhan hienojakoista. Saattaa olla, että ensi keväänä joutuu tilaamaan kuormallisen uutta ainesta. On vaan jäätävää, miten paljon kaikki maksaa! Mullat, kivituhkat, pensaat, hedelmäpuut, noppakivet reunuksille..

  • Kiitos! ❤️

   Raekoko on 8-16mm. Meillä tilattiin pari vuotta sitten jotain mursketta ja se meni auton renkaiden alla rikki. Muuttui tuhkaksi ja sadekelillä ikäväksi mössöksi. Tätä otettiin kasvarin pohjiin viime kesänä ja on ollut tosi hyvää. Siksi siis koko piha sitä.

   Ja kyllä, on se jäätävää rahanmenoa, mutta onneksi noista on iloa pitkään. Näin mä ainakin haluan ajatella. :)

 4. Avatar Jonna sanoo:

  Kiitos kauniista kuvista! Elvyttivät päivän työkriisien sekoittamaa päätäni.

 5. Avatar Sanna sanoo:

  Näyttää ihanalta. Ja paistaa läpi se tekemisen ja oman työn näkemisen ilo.:) Tästä jutusta tuli hyvä mieli, kuten muistakin sinun puutarhajutuista. Oli mielenkiintoista kuulla, että olet opiskellut alaa aiemmin.

  • Kiitos, Sanna! ❤️ Ja kiva jos tuli hyvä mieli. Joskus miettii, että mahtaako kukaan pystyä samaistumaan niihin omiin tunteisiin, vai hehkuttaako sitä tyhmänä vain itselleen. Mutta kiva, jos siellä toisella puolella joku vähän myötäelää intoani. :)

   Ihanaa juhannusta sinne! ❤️

 6. Avatar Kati sanoo:

  Näyttää todella kauniilta.

  Oletko laittanut jotakin kangasta/muovia tuon soran alle? Meillä on vanhan talon pihassa aika paljonkin sora-aluetta, jonka rikkaruohottuminen on jokakesäinen riesa. Millä sinä saat pidettyä sora-alueen vapaana esimerkiksi voikukista?

  • Kiitos! ❤️

   Yksi syy tähän sora-alueiden laittamiseen oli juurikin se rikkakasviongelma. Pihan vanha sora-alue oli jo niin täynnä humusta, että olisi voinut salaattia kasvattaa. Siksi siis nyt paksumpi kerros ja isoa raekokoa. Tätä on pitkävarttisella raudalla helppo hoidella.

   Tuohon kasvarin ympärille ja polulle laitettiin kangas. Toki sekään mikään pelastus ole, siementäähän kasvit tuohon soraankin. Mutta taas se, että ei otettu lainkaan hienoa maa-ainesta, joten ei siihen ihan helposti ala mikään juurtumaan. :)