iltasella

28.6.2019

Perjantaita!

Oli ihan pakko kuvata vähän oman pihan iltafiilistä. Vaikka moni kasvi on jo kukintansa kukkinut, riittää onneksi ihailtavaa vielä pitkäksi aikaa. Ja just nyt on sormustinkukat parhaimmillaan. Ai että, mutta mä rakastan niitä. Ja sormustinkukkaahan ei vain voi olla liikaa, eikö? Se on ehkä kaunein. Ja sitä kasvaakin onneksi joka puolella. Jopa joutomaalla metsän reunassa.

Tuntuu ihan hassulta, että kesäkuu on melkein jo lopussa. Tekisi mieli kääntää jostakin vipstaakista aikaa jopa taaksepäin. Vaikka ei sillä, heinäkuu on kaunis ja tienpientareet alkavat olla sateen jälkeen kauneimmillaan, mutta lyhyt kesä vähän ahdistaakin. Kunpa näitä valoisia iltoja ja kukkaloistoa voisi laittaa purkkiin. Ja vapauttaa sitten syksyn pimeillä kun ahdistaa ja väsyttää. No mutta ei voi ja siksi pitääkin nauttia just nyt. Katsella ilta-aurinkoa ja nauttia valoisista aamuista. Ladata kesää ja puutarhaa mieli täyteen.

Näissä maisemissa samoilen myös perjantai-iltana. Ja huomenna ja ylihuomenna. Mieli lepää.

Ihanaa iltaa myös teille! ♡

 

Mur Maxi -kasvihuone kasattiin kesällä 2018 yhteistyössä Willab Gardenin kanssa.


8 Responses to “iltasella”

 1. Avatar Elisa sanoo:

  Ihania kuvia!

  Mulla on niin sama tunne kesän suhteen. Haluaisi että aika pysähtyisi, ja että kukat kukkisivat ikuisesti. Kesää on vielä jäljellä, mutta voih, kuinka lyhyt se on täällä pohjolassa. Onneksi vielä on lämmintä ja valoisaa ❤. Ja toiset kukat vasta suunnittelevat avautumistaan..

  • Musta tuntuu, että kuiva ja kuuma alkukesä nopeuttivat kaiken kukkimista ja osa kasveista kukki todella heikosti ja nopeasti. Nyt harmittaa, miten monen kasvin kukinta jäi oikeastaan nauttimatta. Vaikka vesisade ärsyttää, ja varsinkin näin vähän vilustuneena, niin kyllä luonti vain vettä kaipasikin. Josko loppukesän kaikki kukisi sitten sitäkin terhakammin. :)

   Ihanaa viikonloppua! ♡

 2. Avatar ida ihana sanoo:

  On kyllä niin ihania kuvia!!<3 Kyllä alkukesän illat on niin parhautta <3
  Mustakin tää kesäkuu on kyllä mennyt ihan uskomatonta vauhtia, mutta onneksi on koko heinäkuu ja meillä loma vielä edessä:)
  Mukavaa kesäviikonloppua!<3
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Toivottavasti saatte rentouttavan ja ihanan kesäloman. Jaksan uskoa, että heinakuussa on ihania aurinkoisia päiviä vielä hurjasti edessä. Ja elokuukin on omalla tavallaan uskomattoman kaunis. :)

   Ihanaa viikonloppua! ♡

 3. Avatar Aino-Maija sanoo:

  Onpas teillä upea puutarha! Niin ihana tunnelma! Meillä puutarhan rakentaminen on vasta alussa, pikku hiljaa kai hyvä tulee. ;) Mikä tuo ihana kasvi on, joka kasvaa porttia pitkin?

  • Aikaa ja kärsivällisyyttä. Sitähän se puutarha vaatii. Mutta jokainen vuosi on aina eteenpäin. :)

   Tuo on köynnöshortensia. Portin takana näkyy sitä myös puska. Se puska kiersi ennen puuta, mutta söi puun ja nyt jäljellä on pelkkä hassu köynnöshortensia pallo. :D

   Ihanaa viikonloppua! ♡

 4. Avatar TB sanoo:

  Ihanan runsaat kukkapenkit! Sormustinkukka on siitä mukava, että leviää itsestään ja runsastuu sen myötä reilusti. Toinen herkkä, helposti lisääntyvä kukka on tarjoilija. Pihallemme ilmestyi jostakin, mahdollisesti lintujen mukana. Viihtyy erityisen hyvin pensasaidassamme🙂.

  • Sormustikukka on just niin ihana kun valitsee itse paikkansa. Yleensä kyllä yritän taittaa kukkavarret heti kukkien tiputtua, jotta siemenet tippuisivat suht samaan paikkaan. :)

   Ihanaa viikonloppua ♡