viikonloppuja ja pari ideaa

19.7.2019

Long time no see. Tämä viikko meni vähän eri tavalla, kuin olin suunnitellut ja kuuluu ehdottomasti niihin viikkoihin, kun tapahtuu enemmän kuin olisi tarvinnut. Mutta ei nyt jaksa negistellä ikävillä asioilla, kun ulkona paistaa aurinko ja sääkin on taas ihan kesäinen.

Meillä odotetaan viikonloppua innostunein mielin ihan jo siistäkin syystä, että huomenna saadaan siskoni lapsineen meille kyläilemään. Tähän on tuon pienemmän kanssa laskettu päiviä ja öitä ja nyt se viikonloppu vihdoin koittaa. Tilanne on kaikin puolin hyvä, sillä lasten lisäksi laatuseuraa on tietenkin tarjolla myös itselleni. Jopa vähän mietin, että olisko tämän päivän Poirot pitänyt säästää huomiselle siskon kanssa katsottavaksi, mutta luotin siihen, että malttamattomuus laatuviihteen suhteen on jotakuinkin sukurasite, josta kärsii yhtälailla niin minä kuin sisarenikin. :)

Sain tässä aikani kuluksi yhden sisustusideankin, mutta en tiedä onko sitä järkeä toteuttaa. Nimittäin olen jo pitkään ollut jokseenkin kyllästynyt meidän keittiön pöytään. Se on vaan niin valtavan suuri. Ja toisaalta juuri siksi sen pois vaihtaminen olisi kai ihan älyttömän typerä idea. Mutta siis mulla on edelleen tuo meidän vanhan kodin ruokapöytä. Ihan normaali kuuden hengen pöytä, joka on jotenkin paljon tätä nykyistä nätimpi. Mutta tosiaan myös pienempi. Ainakin tästä ja tästä linkistä näkee joitakin vanhoja kuvia, joissa pöytä vilahtaa. Sinänsä kuitenkin sen laatuinen sisustusongelma, että tätä pitää hiukan pohtia, eikä vain kokeilla. Tämän rohmun kantaminen ulos, ja sen toisen kantaminen alas piharakennuksen vintiltä kun ei ole mikään ihan parin minuutin homma. Mutta toki jos sen päättää tehdä, niin kesä olisi siihenkin kaikin puolin parasta aikaa.

Muutenkin vähän sisustuskärpäsen puremaa, ja ehdotin myös, että vaihdetaan nuo kaikki mustat sähkökalusteet valkoiseksi. Tai siis tämäkin on taas sellainen homma, jonka minun sijastani käytännössä tekisi joku muu. Ja tiedättekö, nämä on niitä kaikkein hankalampia hommia! :D

Mutta sellaista perjantaihin. Muita joita sisustusjutut on kesken kesän alkanut kiinnostamaan? Minulla on yleensä tämä vaihde kesäisin aika hyvin kytkettynä pois päältä, tai ainakaan se ei yleensä aiheuta mitään sen suurempaa tarvetta oikeasti tarttua asioihin. Ja voihan se olla, että nämäkin asiat jäävät oikeasti tarttumatta. Mutta koskaan ei voi tietää ja siksi on hyvä, että on ideoita! :)

 

Ihanaa ja leppoisaa heinäkuun viikonloppua!


15 Responses to “viikonloppuja ja pari ideaa”

 1. Avatar Marine sanoo:

  Tällä hetkellä mielessä pyörii monen monta sisustusjuttua sekä pihalla pihahommia ja haaveissa olisi myös pihasauna. Tällä viikolla olemme maalanneet yhden kellertyneen lipaston kuin uudeksi valkoiseksi taas. Ja miehen autokin ohimennen maalattiin :). Uudet verhot tilasin makuuhuoneeseen tosin ne on vielä paketissa. Vierashuone odottaisi maalausta jotta siitä saisi sisustettua vauvan huoneen. Olen raskaana ja tuntuu että haluaisin kaiken valmiiksi ennen joulukuuta. Olohuoneeseen on etsinnässä oikein iso matto. Ja tavaroita olen karsinut pitkin lomaa ja samalla siivonnut kaappeja.
  Kyllähän näitä riittää.

  • Oi, kuulostaa niin ihanalle. Haluisin itsellenikin tuollaisen draivin päälle. Tosin taitaa olla raskaushormonit, jotka aiheuttavat moista innokkuutta. :D Muista siis myös ihan vain nauttiakin! ❤️

 2. Vo kuule, täällä ei juuri muuta podetakaan kuin jatkuvaa sisustuskuumetta, mutta siinä on pieni ongelma. Tilaa on liian vähän ja about kaikki huonekalut pitäisi uusia. Sohva ja keittiönpöytä sekä eteisen senkki etunenässä. Ja eteinen kaipaa uutta kunnollista kaappia ja olkkari/meidän makkari uutta tapettia ja ja ja..:D Nyt ei vain kykene, kun on menoja niin paljon. Rahallisia menoja siis ja samalla katellaan koko ajan isompaa asuntoa. Toivottavasti tärppäisi pian! Sun keittiö on mun unelmakeittiöiden top 3:ssa <3

  • Voi tuttu tunne. Paljon kaikkea, mutta aika usein joku haave on sellainen, että sitten pitäis laittaa melkein kaikki uusiksi. Ja siihen ei raha riitä millään. Uusista sohvista haaveilen, ja sohvapöydästä myös. Mutta koska hintatasossa Ikea ei ole oikeaa sohvaa oikeassa värissä, niin sekin haave saa senkun kasvaa. :D

   Toivotaan, että isompi asunto löytyy ja siinä on mahdollisuus toteutella haaveitakin pikkuhiljaa. :)
   Ihanaa viikonloppua. ❤️

 3. Avatar ida ihana sanoo:

  Mulla yleensä kevät on sellainen aika, kun iskee aina sisustuskuume: tänä keväänä ostettiin meidän eka viherkasvi ja deseniolta julisteet olohuoneeseen. Tukholman-reissulta tarttui myös mukaan pientä piristystä kotiin.
  Kesällä taas ollaan enemmän reissuissa ja ulkona, niin kotijuttuja ei niin paljon mieti. Mutta uskon, että kun arki taas parin viikon päästä koittaa, tuovat syysillat kotona taas sisustusinpiksen takaisin!:)
  Kiitos taas kivasta postauksesta ja mukavaa viikonloppua!<3
  Toivottelee Ida Kotona kaupungissa -blogista

  • No niinhän se yleensä on, että kesällä mieli on jossain muualla kuin sisätiloissa. Mulla menee keväisin puutarhavaihde päälle, mutta epäilen, että tämä sisustusinto liittyy jotenkin siihen, että alitajunta tekee jo kovasti töitä arjen kanssa ja sitä sitten haluaisi jotenkin parantaa ja piristää.
   Ja onhan se totta, että syksy jos mikä kääntää ihmisen huomion neljän seinän sisään.

   Kiitos, Ida viestistäsi jälleen. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua ja nautihan vielä kahdesta lomaviikostasi! ❤️

 4. Avatar Handeli sanoo:

  Ei kannata vaihtaa, aivan ihanat noi mustat! Ja pöytä kans. Kun teidän ”tupa” on niin suuri!

  Kerroinko ikinä, että toteutimme sen keittiön betonitason kun aikoinaan jotain sulta siitä kyselin. 2 vuotta ollaan asuttu sen kanssa ja kyllä tykkään. Käden jälki näkyy, mutta niin saakin. Olisimme halunneet aika vaalean, mutta kukaan ei kertonut, että se sidosteaine tummentaa, mutta ei voi mitään. Käytimme siis valkoista betonijauhetta, johon lisäsimme mustaa. Olisi vain pitänyt laittaa vähemmän mustaa väriä..

  Sisustusideat on aina kivoja, mutta kuinkakohan moni meillä(kään) toteutuu :)

  • Oi ihanaa, ensimmäiset kannanotot mun ”ongelmiin”. Ja tottahan se on, että suuressa keittiössä pieni pöytä näyttää helposti postimerkiltä. Aion kuitenkin vielä ottaa mitat vanhasta pöydästä ja hahmotella, että miten paljon se oikeasti olisi pienempi. :)

   Ihana kuulla, että uskaltauduitte betonitason tekoon. En jotenkin pysty hahmottamaan millainen tuo teidän väri on, mutta siis varmaankin vaaleampi kuin tämä meidän?
   Me vedettiin just viime viikolla tähän omaan uusi kerros pinnoitetta. Paikoitellen kun tuo alkoi jo imaista vesiroiskeita. Mutta on se silti aika ihana, ja just se kädenjälki tekee tasosta uniikin.

   Ei ne ideat aina toteudu, mutta ainakin meillä ihan hyväkin. Ne kun muuttuvat ja elävät vähän mielen mukaan, joten ihan hyvä, ettei ihan jokainen ”huippuidea” päädy kokeiluun. :D

   Aurinkoista viikonloppua sinne! ❤️

 5. Avatar Henna sanoo:

  Minkä kokoinen tuo teidän pöytä on? Meillä tulee pöydän hankinta ajankohtaiseksi, kunhan talo valmistuu. Olisi ihana hankkia suuri pöytä, jonka ääreen mahtuu monta istujaa. Vaikea vaan hahmottaa, että minkä kokoinen pöytä tilaan mahtuu ja montako sitten pöydän ääreen mahtuu.

  • Tämä nykyinen on liki kolmemetrinen. 294cm pitkä ja leveyttäkin on 105cm. Ainoa tähän sopiva pöytäliina on Hempean mittatilausliina. Muuten tähän pitää ostaa kolme liinaa, koska leveyttä on niin paljon, että liinat pitää laittaa poikittain. Kyllähän tähän väkeä mahtuu, mutta ehkä tavallisessa arjessa riittäisi pienempikin pöytä. Toisaalta läksykirjat ja muu rompe on helppo siirtää ruokailun tieltä pois.
   Meillä on kahdeksan tuolia tässäkin, mutta tarpeen tullen pöydän ääreen mahtuu 12-14 henkeä. Mutta tosiaan vaikea minunkin hahmottaa, että millainen se pienempi sitten olisi. :)

   Ihanaa viikonloppua! ❤️

 6. Avatar TB sanoo:

  Hei
  En vaihtaisi mitään teidän keittiössä! Olen jo aikaisemminkin kommentoinut teidän keittiötä, kun joku valitti kuvapaljoutta keittiöstä. Jo tuolloin kirjoitin, että minua ei haittaisi vaikka keittiökuvia olisi useamminkin😃😃.
  Jatka samaan malliin. Kiitos.

  • Moikka!
   Oi, ihana kuulla! ❤️ Ja toki mä itsekin keittiöstä tykkään ja tämä on meidän kodin sydän ja oikeastaan ihan kaikki. Ja kiva, jos kuvat ei ärsytä tai aiheuta yliannostusta. Keittiötä on varmasti tarjolla jatkossakin! ☺️

   Ihanaa viikonloppua sinne! ❤️

 7. Avatar Elisa sanoo:

  Teillä on ihana keittiö, mutta mäkin kyllä kokeilisin pienempää pöytää siihen. Vois tuoda jotenkin raikaamman fiiliksen vielä. Ja sit jos ei sovi, niin eikun isompi vaan takas paikoilleen 😊👍

  • No ihanaa, että joku näkee myös pienemmän pöydän mahdollisuudet. Mitenköhän vain saisin tuon miehen taivuteltua tähän pöytäkokeiluun. Pelkään, että se pienempi pöytä jää sitten siihen, oli mun mielestä hyvä tai ei 🙈

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ❤️

 8. Avatar Sanna sanoo:

  Teidän keittiö on todella ihana! Nuo muutoshomamt on aina vaikeita, jos joutuu värväämään miehen niihin mukaan :).
  Minä luovuin ihanasta isosta pöydästä, jotta sain keittiöön mahtumaan käsinveistetyn sivustavedettävän sohvan <3.
  Ensin pienempi pöytä tuntui hankalalta, mutta sohvasta tului heti koko perheen lempipaikka, joten meidän kohdalla vaihto oli täysi kymppi!

  Eikun kokeilemaan :)