talviaika

09.10.2019

Kiitos viimepäivien upeiden syyssäiden, tuntuu, että olen vihdoin saanut tavoitettua sen oikeanlaisen syystunnelman, ehkä jopa talvea ja jossain määrin jouluakin enteilevän fiiliksen. Tuntuu oikeastaan ihan mukavalta kun saa taas vaihteeksi kääriä itsensä villaan ja kerroksiin ja poltella kynttilöitä vähän siellä ja täällä. Hassua myös seurata, miten kodin fiilis muuttuu vuodenaikojen ja valon mukaan, vaikka ei päivittäisi ainoatakaan sohvatyynyä. Syksy ikään kuin hiipii sisälle ja ikkunat toimittavat vaihtuvien maisemataulujen virkaa. Ja vaikka kynttilät on toki ihania ympäri vuoden, niin onhan niiden tuike tällaisina hämärinä päivinä ihan omaa luokkaansa.

Viritin pianohuoneen kirjakaapin päälle pienet valot lasipulloon, ja ne onkin just tarpeeksi pienet toimimaan öisin kulkuvalona rappusissa. Ja vaikka olen vähän ollut viime vuosina allerginen kaikille valosarjoille, huomaan taas lämpeneväni niillekin eri tavalla. Samoin kuin ruusuille. Itse asiassa tässä mietinkin, että 10 vuoden varrelta blogissa on kai aika selkeästi nähtävissä jonkinlaisia syklejä. Toisaalta mietin sitäkin, että siinä missä blogini ehkä joskus oli ”sisustusblogi” nykyään se tuskin vastaa tuon kategorian kuvausta. Päinvastoin, olen tuskin koskaan sisustanut niin vähän kuin esimerkiksi viimeisen vuoden aikana, ja mitään uutta ja inspiroivaa ei juuri ole tullut kuvattua, saati hankittua jos kasvihuonetta ja puutarhajuttuja ei lasketa. Se on ehkä sellainen asia, jonka kanssa joutuu ihan tekemään ajatustyötä. Kun toisaalta en haluaisi olla ajamassa sellaista kulutushysteriaa, jossa ostetaan kotiin jatkuvasti jotakin uutta ja sisustustyynyt ovat kertakäyttötavaraa, mutta en myöskään ole mikään intohimoinen tuunailija. Niinpä asiat eivät juuri muutu, ja vaikka syysfiilis kotona ehkä tuntuukin, se tuskin niinkään välittyy kuvissa eteenpäin. Lopputuloksena pahimmassa tapauksessa vain muuttumaton ja itseään toistava. Mutta minkäs teet.

Kohta niitä kellojakin taas siirretään ja sitten illat ovat ihan oikeasti täynnä pimeyttä. En ole oikein koskaan osannut kyseenalaistaa tätä kellojen siirtämistä, se kun on aina ollut ja jotenkin kuulunut vuoden kiertoon. Mutta nyt kun asia on ollut paljon pöydällä, väittäisin, että jos jotakin mieltä pitää olla, niin kyllä tuo kesäaika vaan on paljon parempi. Ainakin näin syksyllä tuntuu ihanalle, kun pimeä ei tule heti alkuillasta ja harrastamaankin pääsee lähtemään vielä päivänvalolla. Toki kevät ja valoisat aamutkin on kivoja. No, poltellaan sitten syysiltoina kynttilöitä vielä vähän enemmän, jos talviaika joskus todella tulee jäädäkseen.
Mutta jos nyt unohdetaan nuo kellojen siirtelyyn sidotut aikamääreet, väittäisin, että meillä on jo siirrytty vahvasti talviaikaan. On kynttilät, tunnelmavalot ja joulukin jo jossain takaraivon perukoilla. Myös lämmityskausi on aloitettu kevyen maltillisesti, joten eipä kai tässä voi enää muuta kuin odottaa talvea.


9 Responses to “talviaika”

 1. Avatar Ulrika sanoo:

  Blogiasi on ihanaa seurata, sillä osaat sekä kuvata, että kirjoittaa. Kiitos. <3

  • Voi kiitos! ❤️ Tänään on kyllä tuntunut siltä, että kumpikaan ei oikein suju. Mutta ihanaa jos se ei välity sinne puolelle. ❤️

 2. Avatar Marja sanoo:

  Täällä toinen kesäajan kannattaja. Eikös enemmistö kuitenkin jostain syystä kannata talviaikaa? Mä INHOAN pimeitä iltapäiviä paljon enemmän kuin pimeitä aamuja (kun se aamu valkenee kuitenkin :) ), siksi olen kesäajan kannalla.

  Ihania kuvia jälleen kerran! Täällä myös siirrytty kynttiläkauteen ja josko takkakin jo kohta lämpiäisi…

  • Avatar Helena sanoo:

   Täällä samoin kannatetaan ehdottomasti kesäaikaa, jos niitä pitäisi peukaloida! Kuka ihme haluaisi pysyvän talviajan myötä entisestään pimeämpää?! :-O

   • No just tämä! Onhan se nyt oikeasti aika ihanaa, jos iltapäivän ja illan saa aloittaa vähän valoisammassa. Jotenkin siitä aamusta ei ole mitään hyötyä, kun kuitenkin valtaosa ihmisistä on töissä jo kahdeksalta aamulla. Iltapäivän valoisasta tunnista pääsisi nauttimaan useampikin. Mutta meitä on moneksi. Toisaalta kiva tässä huomata, että tämä mielipide ei ole sidottu siihen, onko kyseessä aamu- vai iltaihminen. :)

 3. Avatar Marika sanoo:

  Kyllä kuvista välittyy se vuodenaikojen mukaan vaihtuva tunnelma, mun mielestä vahvastikin. Siksi sun blogia on ihana seurata – aina löytyy jotain uutta, jotain, mitä ei saa ostamalla uutta sisustuskrääsää. Tunnelmia, ajatuksia, hyvää mieltä. Se tunne, että kaikki on hyvin just nyt, just näin. ♡

  • Kiitos, Marika! ♡
   Ihana jos ajattelet näin. Välillä itse joutuu vähän paniikkiin, kun mitään ihmeellistä kerrottavaa tai kuvattavaa ei ole. Tai ainakaan mitään uutta. Vaikka en mä itsekään lue blogeja siksi, että olettaisin niissä aina olevan uutta ja ihmeellistä. :)

   Ihanaa syksyä ja lokakuun puoliväliä sinne! ♡

 4. Avatar Anneli sanoo:

  Hei,

  mistä nuo kauniit tuikkukipot ovat?

  • Ne on Tine K:n faset-sarjaa. En tiedä myydäänkö niitä enää, itse hamstrasin niitä aikoinaan ison määrän. Turvallisia kun on korkeat reunat.