spanielikiharat ja keittiön uusi matto

26.10.2019

Mä olen aina pitänyt meidän keittiötä talon parhaana huoneena. Tämä on se huone, jossa meillä ollaan. Kun tulee vieraita tai juhlitaan lasten synttäreitä, kukaan ei koskaan mene olohuoneeseen. Poikkeus oli oktoberkestien etkot, jolloin miehet menivät yläkertaan pelaamaan pleikkaa ja me kursittiin ystävän mekkoa kasaan. Keittiössä. Täällä mä vaihdan myös vaatteeni, rasvaan kroppani ja vietän aamun ekat hetket ihan rauhassa kahvimukini kanssa. Jossain vaiheessa me vielä katseltiin paljon telkkaria kun lapset menivät nukkumaan ja sen vuoksi tuli oltua olkkarissa. Nykyään ollaan niin väsyneitä ja vanhoja, että mennään aikaisin nukkumaan ja telkkari on jäänyt. Viikonloppuna katsellaan koko perhe niitä kulloinkin tulevia primetime-ohjelmia, mutta muuten olohuoneen on vallanneet lapset. Klaaran leikit ja värikynät on aina leväällään olkkarissa kuin Jokisen eväät konsanaan. Tai sitten siellä musisoidaan. Niinpä tästä keittiön päädystä on tullut mun olohuone. Tai meidän aikuisten. Mä makaan kintut ojossa tuossa liian lyhyellä sohvalla ja mies köllöttelee divaanissa. Arkena aina ruuan päälle juodaan just noilla paikoilla kahvit. Ladataan akut illan harrastusrumbaa varten. Eikä me edes kaivata telkkaria. Eikä sellaista kyllä keittiöön tulekaan.
Mutta ehkä just siksi, että tämä on se meidän varsinainen ”olkkari”, olen hitusen innostunut sisustamaan huonetta uudelleen. Hassua sinänsä, että juuri kerroin maakunnan ykkösaviisissa, etten juuri sisusta. Mutta olen nainen, ja oikeus mielen muuttamiseen kai sallitaan. Ei toki mitään isompaa sisustamista, mutta alkusyksynä uudelleen maalattu seinä ja nyt uusi matto. Mattoa olen harkinnut pitkään. Ja kärkkynyt oikean kokoista, oikean näköistä ja oikein hintaista. Nyt vihdoin se täydellinen yksilö tuli vastaan. Turkkilainen kelim, ei liian tumma, ei liian kirkuvan värinen. Olin oikeastaan ajatellut laittavani sen poikittain, mutta jotenkin tuntui, että niin koko matto jäi piiloon, ja päädyin laittamaan sen kuten edellisenkin. Tämä tuo ihanasti lämpöä koko tilaan ja jotenkin nostaa tuon olkkaripäädyn omaksi keitaakseen.

Niin ja hei, jos se ruokapöytä vielä vaihdetaan! Onhan sitä siinä sisustamista taas hetkeksi aikaa.

 

Hiukset saivat uutta pirtsakkaa raitaa, ja hankin sen kunniaksi myös pari uutta hiussolkea. Vähän tunsin itseni pikkutytöksi hiuspinnikaupoilla. Ja jouduin kotona aika tarkkaan selittämään, että nämä ovat minun. Tuppaa tuo pienempi nainen omia aina kaikki pompulani ja klipsini. Tämä mun hius kihartuu tällaiselle spanielikiharalle, eikä tämä mitta ainakaan vähennä koiramielikuvaa. Mutta olkoon, ei voi mitään.

Ihanaa viikonloppua. Voikaa hyvin! ♡


13 Responses to “spanielikiharat ja keittiön uusi matto”

 1. Avatar Tiina sanoo:

  Hei,
  Mistä on ihastuttava pastellinen värinen neuleesi?

  • Se on H&M:n kasmirneule. Vanha ja vähän nyppyinenkin jo, mutta superihana ja pehmeä.
   Mun mielestä näitä on yhä nettikaupassa. ☺️

 2. Avatar Elina sanoo:

  Tosi hyvänväriset hiukset sinulla! Minkäväristä raitaa siinä on? Onko tummempaa koko pituuksissa? Itselläni kampaaja-aika varattuna mutta pähkäilen josko jotain muuta kuin sitä ainaista vaaleaa raitaa 🤔

  • Kiitos! ❤️
   Tummaa on latvoihin asti ja sitten kahta eri vaaleaa. Kirkasta ja lämmintä.
   Mulle laitetaan yleensä tämä sama aina. Ehkä joka toinen kerta sitä tummaa vähän vähemmän. Viimeksi laitettiin liian usein vain vaaleaa ja latva pääsi ehkä vähän liian blondiksi.

 3. Avatar Satu sanoo:

  Voi miten viihtyisää teillä on!

 4. Avatar FruG sanoo:

  Upee matto,👍

 5. Avatar siiri sanoo:

  jännä, että matto ei ole jotenkaan yhtään sinun tyyliäsi, vaikka ihan kiva onkin. Poikkeaa vaan totutusta stailista.
  Kivat kiharat!

  • Kiitos. ❤️
   No joo, ehtihän tässä jo profiloitua juuttimattoihmiseksi. Mutta kiva sen välillä vähän vaihteluakin saada.

 6. Avatar Sannis sanoo:

  Niin viihtyisän näköistä! Ja tuo pöytä, se on aivan superihana! Onko se ostettu jostain vai ehkä itse tehty?

 7. Avatar Lintu sanoo:

  Hei, ihana matto, mistä noita saa?