alle kuukausi jouluun

25.11.2019

Ajatella ihan oikeasti, että ensi kuussa tähän aikaan jouluaatto on jo takana ja Joulupukin tuomat konvehtirasiatkin avattu ja seulottu helmistään. Nyt saa siis ihan luvan kanssa aloittaa jouluintoilun ja niin mä ainakin päätin myös tehdä. Eilen laitettiin paperikukkia ja -tähtiä ikkunoihin ja tänään tai huomenna kaivetaan kalenteritontut vintiltä lämmittelemään. Mulla on myös kuistilla hyvä arsenaali jo hyasintteja ja jouluruusuja. Sieltä on kiva nostella kukkia sisälle sitä mukaa kun siltä tuntuu. Ja kuusi laitetaan taas varmasti hyvissä ajoin. Tykkään joulusta, olen aina tykännyt – kuten varmasti tiedätte!

Jouluvalmistelut eivät vielä ole ehtineet keittiöön saakka, vain pari kiloa piparitaikinaa on ehditty paistaa. Tänään meillä on perinneruokapäivä ja paistoin jo aamulla lihapaloja voissa ja heitin vanhanajan soosin sarpanevaan ja uuniin hautumaan. Perunamuusia kyytipojaksi ja puolukkahilloa päälle. Lautasen reunalle etikkapunajuuria ja maustekurkkuja. Joskus on kiva tehdä nostalgiamatka ihan vain omaan lapsuuteen. Ja iltapalaksi luvattiin pelireissulta palaavalle miesväelle pannaria a.k.a. kropsua. Mutta kun perinneruokapäivät on pidetty, alkaa keittiössäkin joulu. Ainakin limppuja aion leipoa ensimmäisen erän tällä viikolla ja haudutella riisipuuroa. Niin ja  lussekatti-taikinan laitan kohoamaan viimeistään ensiviikolla! Oioi, onhan tässä vaikka mitä ihanaa!

Joulun lahjapuoli onkin sitten vielä hiukan työn alla. Mutta eiköhän sekin tästä. Paperit ja paketointivälineet on kuitenkin jo valmiina. :)

Ihanaa marraskuun viimeistä viikkoa! Joko olette aloittaneet jouluttelut?


10 Responses to “alle kuukausi jouluun”

 1. Avatar Marine sanoo:

  Täällä on aloiteltu joulua hiljakseen,glögiä on juotu monta kertaa. Torttuja olisi tarkoitus leipoa piakkoin ja ehkäpä itsenäisyyspäiväksi ihanaa glögikakkua. Kuusen laitoin ja koristelin viikonloppuna. Muita koristeita kaivan esille pikku hiljaa. Tällä viikolla haemme perheeseen hauvavauvan ja odotan esikoistamme jonka LA on 13.12. Saa nähdä milloin bebe päättää syntyä. Tästä joulusta tulee ikimuistoinen ❤. Ai niin ostin jo muutaman boksin joulusuklaata varastoon, ne tosin kiusaavat miestäni joka päivä. Joten saa nähdä säilyykö jouluun saakka.

  • Oiiii!!! Tiedätkö, meidän Nissen laskettu aika oli 13.12. Tosin yksitoista vuotta sitten. Voi miten ihanaa!!!! ❤️
   Mutta tee glögikakku hyvissä ajoin! Minä lähdin itsenäisyyspäivänä synnyttämään ja Niilo syntyi 7.12. 😅

   Ihanaa hauva- ja kohta myös vauva-arkea. Ja ihanaa, erityisen ihanaa joulun odotusta! ❤️✨ Voi hyvin! ❤️

 2. Avatar Noora sanoo:

  Hei. Seuraillut sinun blogiasi jo aikoja, se on ihana, kaunis ja inspiroiva ❤️. Kiitos 😊.
  Olen itse myös jouluihminen ja sen innoittamana oli kysyttävä sinulta mistä nuo kauniit paperikukkaset on, aivan lumoavan kauniita! Itseltänikin löytyy kasa tähtiä mutta nuo kukat, ihania 😏

  • Kiitos, ihana kuulla, että siellä on vanhoja lukijoita myös linjoilla! ❤️

   Nuo kukat on Watt&Veken ja tilasin ne Lekmeriltä, kun siellä olivat edullisimmat. Ihanat ne on! ❤️

 3. Avatar pioni sanoo:

  Joululehdet ja -kirjat on kannettu jo olohuoneeseen ja glögiä juotu litrakaupalla:)
  Tänään ajattelin viritellä tähdet ikkunoihin jouluradion soidessa taustalla ja askarrella havukranssin ulko-oveen. Olen siis viikon joulunaluslomalla!

 4. Siis vau!! Mistä noin upeita paperikukkia saa?

 5. Avatar Henna sanoo:

  Ihana joulutunnelma ❤️ Onko nuo pienemmät paperikoristeet mistä?