armas arki!

07.1.2020

Jaahas, lomat on lusittu ja paluu arkeen on alkanut. Aika siis herätellä myös blogi joulutauoltaan. Loma teki hyvää, enkä varsinaisesti laskenut päiviä arjen alkamiseen, mutta en laita arkiseen rytmiin paluuta pahaksikaan. Arkikin voi olla aika ihanaa, paljon on kiinni asenteesta ja omista valinnoista. Joululomaan mahtui flunssa, joka edelleen laittaa niistämään, sekä varsin tyhjentävä vatsaflunssa. Joten toiveena arjelle terveyttä ja sitä myöden myös sujuvuutta.

Ajatus oli säilyttää joulukuusi loppiaiseen asti, mutta koska raukka pudotti neulasensa ihan itsekseenkin, kuusi oli lennätettävä ulos jo viime vuonna. Eilen vintille pakattiin tontut ja possut, mutta muuten loppiaiseen ei liittynyt sen suurempaa joulun poiskarsimista. Vielä eletään sen verran pimeää kautta, että kaikki mahdolliset lisävalot ovat paikallaan. Joulu jatkuu edelleen myös kukkina, vaikka ensimmäiset keltaiset narsissit jo bongasinkin. Sitävastoin arjen alkamiseen valmistauduttiin muunlaisella karsimisella ja siivoamisella. Jestas sentään, innostuimme eilen jopa puunaamaan jääkaapin uuteen arkeen. Lapset selättivät kirjakaappiensa kaaoksen ja me aikuiset selätimme vaatehuoneen täystuhon.  Yhtään jemmattua joululahjaa ei sen kätköistä tänä vuonna löytynyt, mikä on selvästikin parannusta pariin viimevuoteen. Arki on huomattavasti mukavampaa aloittaa kun tavaroille on omat paikkansa ja asiat järjestyksessä.

Näillä nurkilla talven lumiset (tai edes valkoiset) päivät saa varmaankin laskea yhden käden sormilla. Jaksan edelleen odottaa talvea, joskin toivo alkaa pikkuhiljaa kaikota. Tulevasta keväästä kertoo se, että ensimmäiset siemenet on laitettava multaan mitä pikimmin! Mutta tuli lunta tai ei, kaikkein eniten odotan tietenkin lisääntyvää valoa.

Vuosi sitten kirjoitin aika tyhjentävästi ajatukseni uudenvuodenlupauksista ja pysyn edelleen kannassani ja jatkan uutta vuosikymmentä samaan tapaan. Mitä tulee tipattomaan tammikuuhun ja korkin kiinni laittamiseen, en koe ajatusta itselleni aiheelliseksi. Vuoteen kun kuitenkin mahtuu enemmän tipattomia kuukausia, kuin tipallisia. Tammikuu yleensä kuuluu luonnollisesti noihin ensimmäisiin. Sen sijaan karkkipussin päätin laittaa kiinni ja herkut muutenkin hyllylle Klaaran synttäreihin asti. Juhla on juhla, mutta näin joulun jälkeen suklaat ja karkit voi jättää väliin. Makeannälkään on kaksikin halpaa ja helppoa reseptiä. Banaanikaurakeksit, joihin saa hukattua ylikypsät banaanit ja lisämakua kuivatuilla hedelmillä ja pähkinöillä (joulun ”glögiroskien” jämät uppoaa näihin oikein hienosti), sekä raakalakritsijauheessa pyöritetyt taatelit. Nekin itsetehtynä huomattavasti valmispussia edullisempia ja parempia.

Mitenkäs teidän lupaukset? Jotakin uutta, vai vanhan petraamista?


4 Responses to “armas arki!”

 1. Anu sanoo:

  Ihania kuvia, kuten aina❤️. Uudenvuoden lupauksia en tehnyt, paitsi sen,että olen ystävällisempi itselleni ja toivottavasti siinä samalla myö koko perheelle, eiköhän sitä jo siinäkin ole riittävästi jos ei peräti liikaakin.

  Yksi toivomus minulla olisi, voisitko laittaa tiedot kuvien vaatteista (vaikka ihan joka kerta), tykkään kovasti tyylistäsi ja olisi kiva tietää, mistä vaatteet ovat.

  Ihanaa alkanutta vuotta ja arkea❤️

  • Vähän samaa lupailin minäkin. Enemmän rentoutta ja hyvää mieltä.❤️

   Kiitos, otan toivomuksesta vaarin. Joskus näitä merkkasinkin, mutta sitten olen jotenkin ajatellut, että kun mun vaatteet on usein aika vanhoja, mutta kaipa senkin voi sitten kertoa. Ja siis nämä farkut on Weekdayn ja paita Samsøe & Samsøe.

   Ihanaa arkea ja alkanutta vuotta myös sinne!❤️

 2. Sarimaarit sanoo:

  Ihanan kotoisaa ja tunnelmallista sinulla, bongasin erityisesti mustat pistorasiat ja katkaisijat, super kivat! Kirjoitat elämänmakuisesti arjesta, elämästä yleensäkin, pidän kovasti. Hyvää uutta vuotta!

  • Kiitos! ❤️ Ihan tavallista arkea täällä, mutta eikös se lopulta ole parasta ❤️

   Oikein ihanaa uutta alkanutta vuotta myös sinne! ❤️