istuva nainen sinisessä mekossa

04.2.2020

Se en siis ole minä, vaan hän tuolla seinällä. Rouvan oli tarkoitus istua pianohuoneessa ja minun oli tarkoitus purkaa seinän taulukollaasi, maalata seinä ja asetellä taulut uudelleen, mutta kas, löytyikin helpompi vaihtoehto ja tartuin siihen. Ehkä sitten keväällä. Tai ensi syksynä. Tai sitten kun inspiraatio iskee. Tuo on joka tapauksessa niin kaunis, että se sopii minne vain. Jos uisin rahassa, voisin jopa haluta alkuperäisen, mutta koska se ei ole myynnissä ja minä en ui rahassa, tällainen julistetaulu on mitä parhain ratkaisu!

Sain kyselyjä voileipäkakun reseptistä, ja miksi en sitä jakanut. Syy on yksinkertainen, reseptiä ei vielä ole. Tein kakun omasta päästä, ja koska mulla oli tuorejuustoa pariltakin eri firmalta ja leipänä käytin kahta laatua, pitää ensin tarkistaa, että minkä kokoisista määristä puhutaan. Muistan vain että purkki tuota ja pari noita. Mutta siis se oli hyvää ja ihan itseänikin ajatellen ajattelin raapustaa määrät ylös tulevaisuutta varalle. Palaamme tähän kyllä!

Katsoin sunnuntaina pari jaksoa The Crownia (siskon suositus tällaiselle vähän monarkiaan vinksallaan olevalle) ja voi että kun ihastuinkin. Taas tuli sellainen olo, että miksi en katso enempää telkkaria, mennyt ihan ohi, että tällainenkin sarja on olemassa. No, onneksi sitä näyttäisi olevan jokunen jakso ja tuotantokausikin, joten ei hätää, vaikka Midsomerin murhat jäivät taas tauolle.

Lunta ei näillä tienoin ole näkyvillä, mutta aurinko ja pakanen riittää mulle jo oikein hyvin. Ihana valo ja ihan pieni talventapainen fiilis. Tykkään!


6 Responses to “istuva nainen sinisessä mekossa”

 1. Heti tulin kurkkaamaan, millaisen sinisen mekkoihanuuden olet löytänyt ;)
  Kaunis on kyllä tuo taulukin ja sopii hienosti paikkaansa. Onko teillä uusi matto olkkarissa? Ihastelen aina toisilla tuollaisia kauniita, värikkäitä mattoja, enkä sitten kuitenkaan osaa laittaa sellasta omaan lattiaan. Pari kertaa on ollut kokeilussakin, mut reaktio on ollut heti kielteinen. Pitäis varmaan antaa silmille aikaa tottua…

  • Haha, joo nyt oli mekko eri rouvalla. Joo, toi matto on siis tuossa keittiön ”olkkarissa” siinä missä bambut oli aikanaan. Mä tykkään kovasti, ja kun tässä oli ennen se juuttimatto, joka oli myös ruokapöydän alla, niin nyt tuo erilaisuus vähän katkaisee tilaa ja jakaa sen selvemmin kahtia. Iso huone, niin tuo värikään ei lyös niin pahasti silmille, kun on vaaleutta ja tilaa ympärillä. Ja ihanasti se tuo myös sellaista lämpö ja kodikkuutta. Mutta tosiaan kannattaa kokeilla ajan kanssa ja antaa tuomio vasta kun silmä on tottunut! ☺️

 2. Avatar Anu sanoo:

  Crown on ihana, mutta kolmas kausi oli ehkä vähän pettymys näytteilijöiden vaihtumisen vuoksi😔. Meni niin kauan ennen kuin totuin uusiin naamoihin…

  Meillä tehdään kaikille synttäreille sun ohjeella rullavoileipäkakkua, viimeksi kokeilin jotain muuta ohjetta ja palaute tuli välittömästi, että seuraavan kerran palataan vanhaan tuttuun ja erittäin hyvään☺️ Rullavoileipäkakkuun. Mutta jos tähän tulee ohje, niin ehkä uskaltaisin kokeilla…

  • Apua, no mä varmaan juutun samaan asiaan, koska näyttelijöiden vaihtuminen on ihan kamalaa. Muuten sarja vaikuttaa kyllä ihanalle. Olen nauranut ja itkenyt ja samalla on ollut ihana vähän testata omaa tietämystä. Vaikka tuossa draamaa onkin, niin perusasiat ovat ainakin tähän mennessä (viisi jaksoa jo!!!!) olleet suurin piirtein kohdilaan. ☺️

   Se rullavoileipäkakku on hyvä. Itse muokkasin siitä joskus isomman ja jätin sitten rullaamatta. Meillä kun yksi kakku ei ikinä riitä, enkä jaksanut tehdä aina kahta. Mutta tämä oli kyllä niin hyvä, että kinkkuversio saa jäädä hetkeksi tai sitten teen ensi kerralla molemmat!

 3. Avatar Annuli sanoo:

  Hei sulla on aivan ihanat farkut jalassasi näissä kuvissa:)! Onko uudet? Mistähän ostettu ja suositteletko?