Keväisen hempeää

24.2.2020

 

Hepskukkuu! Ihan meinaa päätä särkeä, kun paistaa niin kirkkaasti. Neljältä iltapäivällä. Työhuoneeseen.

Löysin itseni taas perjantaina kirppikseltä, ja kuten aina, hyviä löytöjä tekemässä. Tosin nyt ei kyllä yhtään olisi tarvinnut, kun keittiössä (ja koko talossa) on muutenkin vähän tenkkapoo tilanne mummula-aarteiden kanssa. Löysin kuitenkin nuo kaksi Arabian kesäkukkalautasta niin sopuhintaan, etten voinut jättää niitä kirppikselle. Ja toisaalta nyt mulla alkaa olla kesäkukkiakin ihan kattauksen verran, joten kevään ja kesän kunniaksi saadaan syödä sitten niistä. Myös tuo pieni soikea Arabian tarjoiluvati tarttui mukaan samaiselta kirpputorikäynniltä. Mulla on samaa sarjaa vähän isompi vati, joten nyt niitäkin on pari. Löysin myös kaksi kauniisti nimikoitua pellavaista keittiöpyyhettä, joiden keltaisuuden yritän nyt taittaa pesukoneessa pois. Toivottavasti niistä tulee puhtoiset, sillä lukuisia kertoja pesty pellava kun on ehkä paras materiaali keittiöpyyhkeissä. Ja kaunis.

Tosi monet keräilee vanhoja astioita jonkinlaisiksi aarteiksi ja käyttää niitä lähinnä juhlissa jos sittenkään. Meillä vanhat astiat ovat käyttötavaraa. Jos nyt eivät ihan joka aamu- ja iltapalalla käytössä, niin joka päivä kuitenkin. Kerran otin vanhan Arabian kannun lapsilta pois, mutta siitäkin on jo useampi vuosi. Klaara kulki sen kanssa ulkona koska lapset olivat täyttäneet kannun vedellä ja ottivat siitä täytettä vesipyssyihinsä.  No ehkä varjelin silloinkin enemmän haparoivin askelin kulkevaa lasta kuin sinistä kannua. Ja vaikka nuo kaatimet nykyisin ovatkin ylähyllyllä, niin kyllä niitä ihan käytetään. Samoin kuin käytetään vanhoja pellavia ja liinavaatteitakin.

Nyt kun ihanan keväinen aurinko (hitto se lupasi, että tuleekin vielä talvi!!!) on valaissut kotia, minuun on iskenyt jonkinlainen pieni sisustuskärpänen. Tekisi mieli siistiä ja karsia, vähän keventää tunnelmaa. Se ruokapöytäasiakin jäi syksyllä kaiken muun jalkoihin, mutta josko siihenkin saisi taas tartuttua. Mieli kaipaa jo vähän hempeyttä, oman pihan narsisseja ja hentoja tulppaaneja maljakkoon. Ja muutenkin pastellisävyjä kodin piristykseksi. Mårbackat leikkasin viikonloppuna ja laitoin uusia juurtumaan. Myös ensimmäiset kylvöt ovat itäneet keittiön ikkunalla. Tulkoonkin sitten vaikka lunta tupaan ja jäitä porstuaan, minun henkinen kevääni on ja pysyy.

Mulla on ollut tapana käydä maanantai-iltaisin tanssimassa, mutta koska meidän kissatytsyt kävivät tänään leikkauksessa ja sirutuksessa, ilta meneekin potilaita hoivatessa. Kohoamassa on myös pullataikina, sillä onhan huomenna vielä laskiaistiistai.


6 Responses to “Keväisen hempeää”

 1. Avatar Riina sanoo:

  Olipa ihanan keväisen raikas postaus!
  Minäkin rakastan tuota vanhaa Arabiaa ja olen keräillyt sitä myös kirppareilta. Mukaan on tarttunut kyllä muutakin ´merkitöntä` sinivalkoista posliinia. Se on niin kaunista.
  Tuli mieleen noista pyyhkeistä, että juttelin kerran vanhoja tekstiilejä keräilevän naisen kanssa. Hän sanoi vinkiksi vanhojen ja arkojenkin tekstiilien puhdistamiseen liottamisen. Muutaman päivän liotus, ihan pesuainevedessä ja päivittäinen veden vaihtaminen tekee ihmeitä. Ja tekstiilit eivät kärsi tästä. Systeemillä saa kuulemma tahratkin hellävaraisesti pois. Olen joskus kokeillut ja minusta se on ollut ihan toimiva neuvo.
  Noihin vanhoihin aarteisiin kun ei uskalla mitään valkaisu- tai tahranpuhdistusainetta laittaa.

  Ihanan aurinkoisia kevätpäiviä ja kissatytsyille pikaista toipumista! <3

  • Apua, mielestäni vastasinkin sulle jo, mutta näkojään ten sen vain mielessäni. Pahoittelut.

   Sinivalkoista posliniia minäkin kärkyn, ei sen Arabian väljä, mutta tuntuu ainakin meillä päin olevan liki ainoa vaihtoehto. Mietin, olisiko esim. ranikolla edemmän myös noita ruotsalaisia posliineja. Niitäkin on valtavasti kauniita. Pitää joskus piipahtaa

   Mulla on sellainen muistikuva, että äiti joskus liotti piimässä joitakin perintopitsejä ja muuta valkaistavaa. Että se piimä ikään kuin toimi valkaisevana tai ainakin hellästi puhdistavana.
   Nämä pyyheliinat tosin päätyivät koneeseen ihan valkaisevan bioluvilin kanssa. Koska ne on tarkoitetttu käyttöön, saavat kestää myös kunnon pesut. :)

   Mukavaa loppuviikkoa sinne! ♡ Täällä ainakin käväisi eilen talvi, mutta tilanne taas vaihteeksi ohi. :D

 2. Avatar Elma sanoo:

  Oi mitkä ihanat löydöt! Oon ollu ymmärtävinäni, että asut Satakunnassa, niin minäkin. Siksi kyselenkin, missä kirppiksellä voi tehdä noin upeita löytöjä ja vielä kohtuuhintaan?

  – Elma –

  • Avatar Elma sanoo:

   Huhuu, vastailetko sä ylipäätään tänne blogiisi jätettyihin kommentteihin ja kysymyksiin!!!? Kiva ois, jos vastaisit!

   • Pahoittelut!

    Kirppareita kannattaa varmaankin kiertää pitkin maakuntia. :)

    • Avatar Elma sanoo:

     No näinhän oon tähän asti toiminut, eikä löytäjä pahemmin oo eteen sattunut. Ymmärän toki, että haluat pitää löytöpaikkasi salaisuutena.
     – Elma –