kaiken hälyn keskellä on onneksi arki

12.3.2020

Hellurei!

Mä olen tässä miettinyt, että tämä on kyllä sellainen poikkeusviikko. Tuntuu, että erilaisia tiedotteita tulee joka puolelta ja moneen asiaan pitää nyt suhtautua vähän sillä fiiliksellä että aika näyttää. Mennäänkö, järjestetäänkö, osallistutaanko, perutaanko. Taitavat olla tämän viikon lisäksi ihan koko tulevan kevään kysymyksiä. Siispä päivä kerrallaan ja luottaen siihen, että viisaammaat päättävät. Toisaalta omaa maalaisjärkeä kuunnellen. Kaikeksi onneksi elämässä on kuitenkin myös jatkuvuutta ja paljon asioita joihin keskittyä. Kuten vaikka se ihan tavallinen arki. Ehkä kuitenkin elämässä parasta.

Mä jaksan tuputtaa lapsille käsienpesun ilosanomaa ihan ympäri vuoden, mutta viime viikkoina olen huomannut panostavani lähestystyöhöni vielä vähän enemmän. Tosin jo ihan siitäkin syystä, että meillä ei otettu kausi-influenssarokotteita ja nyt jos koskaan olisi tärkeää vältää ihan kaikki nuhakuumeet. Pelkoa ja paniikkia en halua lietsoa lapsiinkaan, mutta yritän muistuttaa siitä, että meidän vastuumme on minimoida pöpöjen kulkeminen. Olin huojentunut, miten hyvin viidesluokkalainen otti jopa tiedon luokkaretken peruuntumisesta. Ei sille sitten mitään voi. No just niin. Joskus suunnitelmat menevät uusiksi lapsilla ja aikuisilla. Ja toki tilanne käy paitsi kansantalouden päälle, niin myös monen perheen talous joutunee koville. Puhumattakaan ihmisistä jotka pelkäävät läheistensä terveyden puolesta. Mutta sitä se nyt on. Voidaan vain toivoa parasta. Yrittää elää mahdollisimman hyvää arkea olosuhteista huolimatta.

Olenko se vain minä, vai tuntuuko jostakusta muustakin, että sikainfluenssasta ei aikanaan uutisoitu ja puhuttu ihan näin kovalla volyymilla? Voi toki olla että elin silloin aikanaan omassa (vauva-masennus)kuplassani, tai sitten vain ajan hammas on puraissut osan muististani. Toki kyse oli ihan eri taudistakin, joten suoraan näitä ei nyt pidäkään rinnastaa. Toisaalta tämä nykyinen tilanne on laittanut ajattelemaan juurikin median osuutta ja muuttumista kymmenen vuoden aikana. Tai vaikka pidemmällä aikavälillä. Siinä missä ennen luettiin vanhoja uutisia aamun lehdestä, nyt seurataan tilannetta “hetki hetkeltä”. Älkää ymmärtäkö väärin, en vähättele asiaa tai koe, etteikö siitä pitäisi tiedottaa. Päinvastoin. Lähinnä mietin sitä miten media vaikuttaa ajatteluumme. Megxit, brexit, ilmastoahdistus, Euroopan pakolaistilanne ja katiskavyyhti. Moni asia jää suurten uutisten varjoon, niin että jos nyt haluaa päästä otsikoihin, pitää oikeasti tehdä jotain toosi suurta.


4 Responses to “kaiken hälyn keskellä on onneksi arki”

  1. Ella says:

    Amen!
    Aika ajoin olen ollut eri mieltä kanssasi mutta tässä ajatukset kohtaa täydelleen.
    Vaikka asia on otettava tosissaan, huolehdittava käsihygieniasta – joka siis tutkijoiden mukaan todella tehoaa, koronabakteeri hajoaa ihan kotisaippualla! – niin kohtuu ja arkijärki pitäisi säilyttää, lastenkin mielenrauhan vuoksi. Tämä kun e i ole mikään rutto. Toki ei väen vängällä kannata ängetä mihinkään reissuun eikä massajoukkoihin, harrastaa täydellä sydämellä ja valtiovallan luvalla hyggeilyä, mutta muutoin voi elää ilman tuskallista paniikkia.
    Viimeisimmät älyttömät uutiset vessapaperin ja säilykkeiden hamstrauksesta, wtf suoraan sanottuna?! :-O

    • No edelleen vähän syytän mediaa. Tuskinpa hamstraaminenkaan olisi niin kovasti lisääntynyt, jos ruuan loppumisesta ei olisi joka paikassa kirjoitettu. Nämä on vähän kaksipiippuisia juttuja. “Ihmiset ostavat kaupat tyhjiksi”. “Älä hamstraa!” Siinä jo pari otsikkoa, joista ensimmäinen lyö toisen. Peräänkuuluttaisin vastuullisuutta uutisoinnissa. JA haluan myös, uskoa, että jokaisen ihmisen toiminnan takana on huoli. Toisten huolta ei sovi vähätellä, vaikka se huoli ei juuri mihinkään tieteeseen nojaakaan.

      Peace and love ❤️

  2. Jenni says:

    moi!

    voisitko kertoa käyttökokemuksia noista elloksen today tuoleista? mietin hankintaa ja haluaisin tietää ovatko miten tukevat istua vai kevyet rihvelit..kauniit nimittäin ovat!

    Jenni

Kommentoi