postikortteja kasvihuoneesta

06.4.2020

Olen tänään instan stooreissa vähän hehkuttanut kasvihuoneen siivouspäivää. Ja mikäs siinä. Kun viiden aikaan lopettelin, mittari näytti +25°C. Ihan tuli jopa hiki päivän mittaan. Toisaalta tänään ollut ulkonakin ihan kivan keväinen ilma. Toki eilenkin paistoi, mutta kylmä tuuli puski niin kovaa, että parin tunnin metsässä rämpimisen jälkeen mulla oli silti kylmä.

Ruukkuihin pääsi tänään erilaisia narsisseja ja ne kevään ensimmäiset orvokit. Joululta ylijääneet hyasintit päätyivät lopulta maahan ja niiden ympärillä kävikin hetken päästä melkoinen surina, kun naapurin mehiläiset tulivat meille kyläilemään. Ihan mieletön invaasio tuossa miehen puutyömaalla, mutta onneksi ne nyt näyttivät osaavan suunnata kotiinpäin. Eipä tarvitse pelätä pölyttäjien katoamista. Ja onhan niistä iloa muutenkin. Toki ihan hunajan muodossa, mutta tuo ukkokulta keittelee naapurin mehiläisvahasta myös (omasta mielestään ainakin) maailman parasta viiksivahaa.

Kasvihuone alkaa olla ikkunoiden pesua vaille valmiissa kevätkunnossa. Nyt jo syhyää sormet laittamaan daalioita ruukkuihin, mutta antaa niiden nyt vielä hetki lepäillä kellarin suojassa kuitenkin. Koska pääsiäinen koki karusti suunnitelmien muuttumisen, taidan kattaa kasvariin kunnon kevätkaffeet ja leipasta pöytään jotakin juhlavampaa herkkua. Ilo irti siitä, mikä on mahdollista.

Mutta nyt saunaan! Ihanaa maanantai-iltaa ja uutta viikkoa!


8 Responses to “postikortteja kasvihuoneesta”

 1. Avatar Hannele sanoo:

  Ihanat kuvat hyasinteistä. Meillä täällä Ruoveden mökkimaisemissa ei ole vielä pörriäisiä näkynyt. Kärpäsiä kyllä riittää:)
  Mukavaa hiljaista viikkoa!

  • Apua, kaikki kommentit oli mennyt roskapostiin!
   Kyllä ne pörriäiset sieltä vielä heräilee. Toivottavasti pääsiäinen on alkanut aurinkoisesti. Ihania pyhien jatkoja! 💛

 2. Avatar Suvi C -blogi sanoo:

  Voihan <3 taas noita sun kuvia!

  Mä innostuin eilen siivoamaan parveketta! Olin aloittanut ikkunoiden pesun jo pari viikkoa sitten, mutta jätin sen silloin kesken sateen takia. Eilen päätin jatkaa ikkunat loppuun, enkä sitten malttanut jättää projektia siihen vaan siivosin koko parvekkeen lähes lattiasta kattoon. Voi että, miten tuli hyvä mieli! Oli aivan ihana istahtaa sinne hetkeksi tänä aamuna lenkin jälkeen, kun kaikkialla oli siistiä ja puhdasta.

  Selkeää siivousmeditaatiota haravointivastaavan sijaan, vai mitä?

  Ihanaa päivää!

  • Voi kun saisin myös tuon ikkunoiden pesuun tarvittavan inspiksen. Mutta se on nyt piukassa. :D
   Nautihan siellä. Ja jos en saa omiani pestyä, voit rajojen auetessa tulla meille jatkamaan! 😅💛

   Ihanaa pääsiäistä teille sinne! 😘

 3. Ihanat hyasintit! Jouluksikin ostain niitä, mutta erikoisesti pidän keväisisgtä värikkäistä hyasinttikimpuista. Yleensä olen Tallinnasta ostanut hyasinttikimppuja, mutta nyt kun sinne ei pääse, ihailen naapuripihalla maasta nousevia värikkäitä hyasintteja.

  • Sinunkin kommentti oli mennyt roskapuolelle. Pahoittelut!

   Muistan kun kerroit noista Tallinnan työpäivistä. Olen vähän kade. Itse en oikein jaksa kiikutta kukkia edes Helsingistä, kun matka on niin pitkä.
   Valkoinen on jouluhyasinttien väri, mutta nämä ostin marraskuussa jo kevät mielessäni. 😅

   Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne! ❤️

 4. Avatar Tiina sanoo:

  Voihan ihanat orvokiit! Tästä se kevät alkaa, ja se on tässä hetkessä ihan parasta. Ja nyt iski suoranainen ”kasvihuone -kateus”, kun sitä itse (Taas, heh! As you know… ;)) ) haikailen. No mutta, ehkä se nyt jossakin vaiheesa nousee. Ihanaa pääsiäisen aikaa sinne, ihan koko teidän poppoolle. Terkuin, Tiina ja Jukka.

  • Kyllä se jukkis sulle kasvarin vielä pönkää pystyyn!

   Ihanaa pääsiäistä sinne koko porukalle! Voikaa hyvin! 💛😘