Sunnuntai mun makuun

19.4.2020

Moikka!

Mä vietin eilen sellaisen oikein kunnon rentolauantain, enkä saanut mitään järkevää aikaiseksi. En tosin edes yrittänyt. Söin ja lepäsin. Tuntuu, että kroppakin vaatii välillä ihan oikeasti huilaamista. Tänään sitten olikin jo sellainen olo, että on ihan pakko tehdä jotain. Sää oli kiva, ja arvoin aamulla aika pitkään puutarhatöiden ja jonkinlaisen kuntoilun välillä, mutta päätin sitten lopulta kuntoilla puutarhassa. Ja hikihän siinä tuli. Mulla on aina tässä kohtaa vuotta sellainen fiilis, että pienempikin piha riittäisi. Mutta joo, en mä siitä ehkä kuitenkaan pois antaisi. Mutta kun olin jo kuljettanut kymmenen kottikärryllistä sembramännyn neulasia ja kastanjoita, päätin, että toinen puu saa kyllä luvan lähteä. Ja kyllä se mänty taitaa tässä kohtaa olla ensimmäisenä lähtemässä. Meillä on niitä kyllä muutenkin, mutta hevoskastanjan vieressä tuo tekee kyllä joka talvi sellaisen maton, että sen kuopsuttaminen käy ihan voimille. No, kesällä olen taas sitä mieltä, että ei viitsi kaataa, ja ensi keväänä on sama mutina. Näin se joka vuosi menee.

Ulkona vihertää jo kivasti, ja ekat oman pihan valkovuokotkin jo nostavat päätään. Vielä en hennonnut poimia, mutta ehkä huomenna. Viikonloppukimppu löytyi kauppareisulla ja pakkohan sellainen oli mukaan ottaa, kun niin huumasi tuoksullaan ja väreillään. Kynttilälyhdyn tilasin Sandrasista. Ihanasta pikkuputiikista, jonka piti taas pääsiäisena aukaista ovensa täällä meillä, mutta joka nyt olosuhteiden vuoksi toimiikin nettikauppana.

Sunnuntain kunniaksi saunan piipusta nousee savu. Meillä on tuo nuorimies viime aikoina vihkiytynyt saunan lämmitykseen ja löylyihin pääsee vaikka joka päivä. Ja mikäs siinä. Esimerkiksi tällaisen päivän jälkeen sauna tuntuukin uskomattoman ihanalle.

Ihanaa sunnuntai-iltaa ja energiaa uuteen viikkoon! ❤️

 


6 Responses to “Sunnuntai mun makuun”

 1. Enttien jäljillä sanoo:

  Älä kaada!🙏
  Olen aina surrut ihmisiä jotka kaatavat upeita puita kun ne roskaavat liikaa!? :-O …suurista puista on kuitenkin suojaa, luovat viehättäviä ääni-, valo- ja varjomaailmoja, ne ovat kauniita ja arvokkaita ihan omina itsenään, kuin iäkkäät ihmiset. <3 Semmoinen liiallinen sisätilamainen siivoaminen pihoissa on niin surullista, ei anneta luonnolle tilaa. Etkö kertonut että kaadoitte myös uljaita honkia pihastanne jo aiemmin, ja kymmeniä koivujakin? Eikö vanhan talon viehätys ole juuri myös se vanha pihapiirikin? Olet hyvin onnekas kun sinulla sellainen on, ja alkuperäinen puusto tasapainottaa kehystäen uutta sievää kasvihuonettasi ja istutuksia . <3

  • Nyt on varmaan mennyt blogit sekaisin, meillä ei ole kaadettu honkia, eikä sen koommin kymmeniä koivujakaan. Tosin yksi vanha koivu piti silloin ekana kesänä kaataa, koska oli sisältä laho. Suren sitä edelleen. Ja muutenkin pidän vanhoista puista.
   Tämä mänty nyt ei ole mikään kovinkaan vanha, ja on oikeasti isketty tuohon joskus vähän ajattelematta. Jompi kumpi menestyy, kastanja tai mänty. Annan ääneni kastanjalle. Mitä taas tulee valoihin ja varjoihi, niin eikös se ole vähän jokaisen omakotiasujan oma asian, miten valot ja varjot haluaa pitää. Jokainen tyylillään. Vanhan talon suurta pihapiiriä ei yhden tai kahdenkaan männyn kaataminen tuhoa, ja kasvihuonekin on toisella tontilla.

   • Enttien jäljillä sanoo:

    ”{ MUSTAVALKOISTA }
    15.3.2015
    Aurinkoinen tervehdys!

    Täällä on viikonloppu kulunut melko lailla kotipainotteisesti. Sillä aikaa kun itse torstaina reissasin, pihasta oli kaadettu kolme suurta mäntyä (männyt eivät mielestäni sovi puutarhaan, ja vanhat männyt lähinnä vain roskaavat), sekä suuri kuusi toisen keittiön ikkunan edestä. Nämä tietenkin ovat teettäneet puhteita ulkona, mutta kun keittiön ikkuna todella paljastui esiin, tuli välitön tarve pestä lasit ja päästää kaikki mahdollinen valo sisään. No, nyt sitten keittiö tosiaan on valoisa”

   • Enttien jäljillä sanoo:

    Ajattelin etten niin väärin muista;-) Isot männyt ja kuuset on omia suosikkeja, ja harmitti että ennen kun ostimme oman talomme olivat iäkkäät omistajat kaadattaneet pihasta ne pelkästään roskaamisen vuoksi. No, onneksi sentään satumainen, tiheä metsäosa tontista jäi ja siihen suuret puut humisemaan.
    Ihanaa kevättä puutarhanne parissa! :-)

 2. Suvi C -blogi sanoo:

  ’Sunnuntain kunniaksi saunan piipusta nousee savu.’ Oih <3

  Me vietettiin taas tänään koko päivä mökillä pihatöitä tehden. Sanoin miehelle lähdön hetkellä, että olisipa ollut ihana lämmittää puukiuas ja käydä mökkisaunassa löylyissä.
  Meillä ei kuitenkaan ole siellä mitään tarvittavia vaatteita tai muita varusteita, eikä saunatiloja ole pesty talven jäljiltä, joten haaveeksi jäi, vielä. Ehkä sitten ensi kerralla.
  Onneksi sauna lämpesi kotona. Ei se sama ole, mutta hyvä näinkin.

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  • On tuo pihasauna kyllä omaa luokkaansa, mutta ei se sauna ylipäätään pihatöiden päälle huono ole. En oikeasti ymmärrä, miten saunoin ennen ehkä pari kertaa vuodessa. Nykyisin rakastan saunaa. Ja pakko myöntää, että on se saunan jälkeen ulkona käveleminen aika ihanaa. Ehkä osa sitä mun nautintoa kuitenkin.

   Toivottavasti ensi viikonloppuna on kaunis sää ja pääsette taas mökkipuuhin ja ehkä saunaakin lämmittämään. Tai vappuna viimeistään! Ihanaa alkavaa viikkoa! ❤️