Hyvinvointia ja virkeyttä metsästämässä

27.10.2020

Kaupallinen yhteistyö Arla


Virkeä ja positiivinen mieliala, onnellisuus ja hyvin nukutut yöt. Kaikki nämä ovat tärkeää kulmaa siinä millaiseksi elämämme koemme, kuinka terveiksi itsemme koemme ja miten hyvinvoivina itsemme näemme. Viime vuosina suoliston yhteyttä hyvinvointiin on tutkittu laajasti ja suoliston merkitystä hyvinvoinnille on alettu korostamaan. Se, miten sisäinen minämme eli suolisto voi, säteilee pitkälti hyvinvointiin kaikilla osa-alueilla. Tänään suoliston hyvinvointia lisääviä juttuja kaupallisessa yhteistyössä Arlan kanssa.

Vaikka itsekin välillä haaveilen sellaisesta totaalimuutoksesta, jonka jälkeen en enää ikinä tekisi sitä tai tekisin aina tätä, tähän ikään mennessä olen kuitenkin käsittänyt, ettei elämää laiteta uusiksi ihan yhdessä yössä, eikä kroppa tai mieli pysy mukana, jos kaikki elämäntavat pakotetaan kertaheitolla täysin uusiksi. Terveyden ja hyvinvoinnin kannalta on paljon tärkeämpää käsittää jokainen päivä erillisenä valintana ja jokainen valinta omana itsenään. Suuremmat virrat syntyvät sitten juurikin noista pienistä puroista.

Viime viikon ajan osallistuin Instagramissa haasteeseen, jossa tehtiin pieniä valintoja suoliston hyvinvointia ajatellen. Eeva Kolun vinkeillä minäkin lisäsin hyvinvointia viikkooni pienin askelin. Eeva nosti esiin tärkeitä asioita, kuten luonnossa liikkumisen ja luonnon oman bakteerikannan, lemmikkieläinten kuljettamat bakteerit, ajatuksella syömisen, ruoasta nauttimisen, happaman ravinnon, rentoutumisen ja paljon muuta. Kaikki erittäin tärkeitä asioita kokonaiskuvaa ajatellen, mutta sinänsä pieniä arkisia valintoja, joita voi tehdä yksitellen.

Yksi hyvä keino suoliston terveen bakteerikannan ylläpitämiseen on tietenkin ravinto, joka sisältää suolistolle tärkeitä bakteereja. Bifidobakteereja löytyy jo luonnollisestikin terveen ihmisen
suolistosta. Mutta bifidobakteereja kannattaa tuoda suolistoon lisää syömällä mm.
bifidobakteereita sisältäviä tuotteita.

Jokainen Arla Got Guts? – purkki sisältää 50 miljardia tutkittua elävää
Bifidobacterium lactis B420TM- bifidobakteeria ja liukoista ravintokuitua. B420TM kuuluu bifidobakteerien sukuun, mutta juuri tätä bakteerilaatua on tutkittu Suomessa jo 10 vuoden ajan. Suoliston hyvinvointia ajatellen purkin sisältämä liukoinen kuitu on sekin tärkeää, sillä kuitu toimii bakteerien ruokana. Tuotteessa olevat bifidobakteerit myös tutkitusti säilyvät elävinä sinne suolistoon asti, jossa niiden työpanosta kaivataan. Nauti Got Guts -jogurtti osana
tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja.

Arla Got Guts? on kotimainen tuote. Valmistettu suomalaisesta maidosta ja tietenkin Suomessa. Makuina jogurtista löytyy pehmeä mango, perinteinen mustikka ja ihanan raikas maustamaton versio. Tuotteissa ei ole lisättyä sokeria.

Olen aina ollut kova nukkumaan ja olen ihmistyyppiä, joka tarvitsee paljon unta. En jaksa seitsemän tunnin yöunilla kovinkaan pitkään ja tämä tieto tietenkin vaikuttaa moneen asiaan. Jostain on aina luovuttava, jotta unta tulee nautituksi tarpeeksi ja nämä valinnat ovat tietenkin jokaisen kohdalla hyvin yksilöllisiä. On valtava määrä asioita, joita meidän pitäisi terveytemme vuoksi tehdä, mutta rehellisyyden nimissä, harvalla riittävät vuorokaudessa tunnit aivan kaikkeen.

Nukkumisen lisäksi ruokavalion muuttaminen terveemmäksi on tietenkin yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa hyvinvointiin. Syömmehän joka tapauksessa, joten sinänsä kyseessä ei ole suurikaan ajankäytön lisääminen. Joskin terveellisempi syöminen on paitsi terveellisempää ruokaa, myös terveempi tapa syödä; Ajatuksella nautittu ja hitaasti ja huolella pureskeltu.
Yksi viikon aikana tärkeäksi kokemani asia oli myös stressin välttäminen. Koska viime viikko oli aikataulultaan huomattavasti leppoisampi, vaikutuksen huomasi paitsi kropassa, myös mielessä. Syksyn pimeiden jaksaminen ja oman hyvinvoinnin vaaliminen ovat minulle erittäin tärkeää ja tästä syystä pyrin sisällyttämään jokaiseen päivääni hyviä valintoja. Lounaan syöminen istuen ja nauttien on ajankäytöllisesti kuitenkin parempi vaihtoehto kuin kiireellä hutaistu ateria jääkaapin ovella seisten. Rauhoittuminen ruoan äärelle laskee stressitasoja ja hellii siten myös suoliston hyvinvointi. Toki jokainen uusi tapa vaatii opettelemista, polulta harhautumista ja uudelleen kurssin löytämistä, mutta omaa hyvinvointia ajatellen tuo kaikki kannattaa kuitenkin kokea.

Niin kivaa kuin olisikin viikon jälkeen todeta elämän totaalisesti muuttuneen, mielialan parantuneen, ryppyjen silottuneen ja vyötärön kaventuneen, joudun kuitenkin myöntämään olevani se sama ja samannäköinen Emilia, joka olin viikko sittenkin. Itseään on kuitenkin hyvä välillä herätellä miettimään valintojaan ja elämän suuria linjoja. Vaikka muutos ei ehkä synnykään viikossa, niitä hyviä viikkoja kannattaa punoa yhteen. Pienin askelin, valinta ja päivä kerrallaan.Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvinvointia ja virkeyttä metsästämässä


Comments are closed.