Kesäinen hippikampaus – tutorial

03.6.2015

Lupailin tutorial-postausta lainekampauksesta ja täältä sitä nyt tulisi. Jatketaan siis vielä Indiedaysin ja TREsemmén yhteistyön merkeissä sen verran. Mikäli sarjan muut postaukset on jostain syystä jäänyt lukematta, voit katsastaa ne nyt. Koko kevät hiuksia -postaus on sarjan ensimmäinen osuus, ja sen jälkeen vuorossa oli kaksi videotutorialia; Helppo boho-tyylinen nuttura, sekä Beach waves. Aikaisemmat postaukset olivat ammattilaisten avustamia, mutta tässä viimeisessä osassa todistan teille, että huolettoman hippi-lookin voi taikoa helposti myös kotioloissa! 🙂

Itse kampaukseen tarvitset:

TRESemmé Perfectly (un)Done Sea Foam -muotovaahtoa, sekä TRESemmé Perfectly (un)Done Sea Salt -suolasuihketta. Lisäksi tarvitset kiharruspuikon, (mikäli omat hiuksesi eivät ole luonnostaan kiharat), hiusharjan, tupeerauskamman, jonkinlaisen hiusklipsin hiusten jakamiseen, sekä pari pinniä. Näiden lisäksi minä käytin myös pientä kumista hiuslenkkiä. Paras lenkki on läpikuultava tai hiustesi värinen, mutta meillä on tällaisia aikoinaan Klaaralle hankittuja pastellisävyisiä lenksuja, ja ne saivat nyt kelvata.

Jotta postaukseen ei olisi tullut sataa erillistä kuvaa, pesin hiukseni edellisenä iltana TRESemmé Perfectly (un)Done -shampoolla ja saman sarjan hoitoaineella. Tuotteet ovat silikonittomia, joten ne jättävät hiuksen pinnan luonnollisen karheaksi. Silikoni sinänsä ei ole niin pahasta, mutta juuri sen silottava vaikutus tekee hiuksesta helposti liian kiiltävän, ja ilmavien kampausten tekeminen hankaloituu. Esimerkiksi, jos kiharasi eivät tunnut pysyvän, koita vaihtaa tähän silikonittomaan sarjaan.

Harjauksen jälkeen levitin hiuksiin tuon yllä mainitun muotovaahdon ja suolasuihkeen. Jos jollakulla on muotovaahdoista se muistikuva, että hiukset jäävät koppuraisiksi ja muuttuvat käsissä tahmeiksi, niin nyt on hyvä aika päivittää tuo käsitys. Tämä Sea Foam -muotovaahto ei nimittäin tee kumpaakaan. Annoin hiusten kuivua luonnostaan, mitä yritän suosia mahdollisuuksien mukaan. Hieroin ja pörrötin niitä kuitenkin kosteina, jotta eivät menisi ihan päin ihoa kuivuttuaan.

Ja tässä seuraavan aamun tulos: Hiukset täysin laittamattomana. Kuvasta huomaa myös hyvin tuon pidennysten ja oman hiuksen eron. Yritän muuten tehdä itselleni joka päivä keskijakausta, mutta jostain syystä tämä projektiotsikseni haluaa jakautua hieman toiselta sivulta. 🙂

Jos hiuksesi ovat kovin paksut tai pitkät suosittelen käsittelemään ne osissa. Helpoin tapa on ottaa päällimmäiset hiukset klipsin avulla ylös, ja aloittaa alimmista hiuskerroksista. Itse suihkutin vielä suolasuihketta latvoihin ja hieroin hiuksia käsieni välissä karheammiksi.

Sitten vain puikolla kiharaa! Kerros kerrokselta, eikä tarvitse olla niin kauhean tarkkakaan. Osa hiuksista kihartui tyvestä asti, osa vain latvasta. Suunnan ei ole myöskään niin väljä, hiukset saavat kihartua reilusti eri suuntiinkin. Itse kiharsin myös otsiksen, näin se sulautuu parhaiten muun hiuksen joukkoon.

Kihartamisen jälkeen hiuksia pitää haroa varovasti, jottei tulos olisi liian tasainen. Lisäsin samalla suolasuihketta, mutta tässä kohtaa pitää olla varovainen; Suihkuta suolasuihke tarpeeksi kaukaa, jotten hiukset kastuisi ja suoristuisi!

Etummaiset hiukset voi joko kieputtaa taakse, tai letittää. Valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon, koska otsahiukset eivät muuten pysyisi kyydissä. Tein siis molemmin puolin pienet palmikot etuhiuksista kohti takaraivoa. Lisäsin palmikkoon kolme kertaa hiuksia päälaelta, jotta saisin siitä riittävän paksun, ja jotta saisin palmikkoon pituutta, koska otsis ei riitä kovinkaan pitkälle. Kiinnitä palmikoiden päät pinneillä, jotta ne eivät purkautuisi, kun valmistelet kampauksen takaa.

Tupeeraa lopuksi hiukset takaraivolta kuohkeiksi, ja kiinnitä palmikot yhteen joko pinneillä tai pienellä lenkillä (ensimmäinen kuva).

Kas näin!
Halutessasi voit työntää palmikoihin myös kukkia, ja saat kauniin seppeleen päähäsi! Kampaus toimii arkena ja juhlassa, eikä etummaiset suortuvat häiritse kasvoilla.

Mitä tulee tuotteisiin, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Itse olen käyttänyt TREsemmén shampoota ja hoitoainetta nyt pari vuotta. Löysin ne aikoinaan naistenlehden kautta, ja ihastuin äärettömän edulliseen hintaan. Suuret pullot maksavat normaalistikin vain alle yhdeksän euroa. Perfectly (un)Done -sarjasta olen löytänyt luonnollista pitoa ja muotoilutuotteet on käytössä päivittäin. Tuo muotovaahto on siinäkin mielessä hyvä, että sitä voi lisätä seuraavana päivänä vähän myös kuiviin hiuksiin, ja tulos on silti luonnollinen. Samoin kuin shampoossa ja hoitoaineessa, näissä muotoilutuotteissakin suositushinta on alle sen yhdeksän euroa. Bonuksena se, että TREsemmén tuotteita löytyy myös täältä meiltä. 🙂

Muikkarina vielä, että tutorial-videoita erilaisiin lainelookeihin löytyy TRESemmé Suomen Youtube-kanavalta. TREsemmén ja Indiedaysin yhteistyö oli osaltani siis tässä, mutta toivottavasti jaksatte lukea hiusjuttuja vielä jatkossakin.

Nyt; Ihanaa keskiviikkoa. Aurinko tuli juuri pilvien takaa esiin!


10 Responses to “Kesäinen hippikampaus – tutorial”

  1. Kaitlin says:

    Eeehanat noi sun kiharat, lasimaisten hiusten omistajana aina kaiholla katselen teitä, joilla kiharat pysyy päässä, mulla ne aina lätsähtää niin äkkiä vaikka mitä tuotteita käyttäisin 🙂

    • Kiitos, Kaitlin! 🙂

      Ootko oikeesti käyttänyt näitä? Tiedän, että suomalaista monella on tosi lasimainen hius, joka menee just siten kun itse haluaa, mutta suosittelen koittamaan!

  2. Nina says:

    Täytyy kyllä sanoa, että sekä shampoo että muotovaahto ovat ihan huippuja. Itselläni on paljon hiuksia, mutta yksittäinen hius aika hentoinen ja pesun jälkeen liukas. Näillä tuotteilla tulee hiuksiin kaivattua karheutta ja pitokin on hyvä.

  3. Louji says:

    Moikka, onko Nicolas Vahen suola- ja pippurimyllyt uudelleentäytettäviä? 🙂 Epäilyttää ostaa niitä ennen kuin tiedän onko niistä iloa pidemmäksikin aikaa…

  4. LPP says:

    Huikea kampaus ♥
    Mä käytän yleensä noiden lämpökäsittelysuojaa, yksi parhaista! Jättää hiukset kevyeksi ja suojaa silti 🙂

  5. Ansku says:

    Senkin nättimys.

Kommentoi