Pieni wc toimivaksi ja kauniiksi

28.2.2022

Pieni wc on vihdoin valmis! Tai ainakin melkein valmis, mutta täällä ei taida koskaan olla mikään ihan valmista, joten ei jumituta siihen! Tämä meidän yläkerran vessa on kooltaan vain reilun neliön ja pelkästään allaskalusteen ja wc-istuimen mahduttaminen tilaan oli saavutus. Maailma on täynnä mitä suloisempia pikkualtaita, mutta tähän tilaan halusin mahduttaa myös käytännöllisyyttä ja siksi päädyimme vähän isompaan altaaseen. Otin siis huomioon myös hammastahnaa sylkevät kanssa-asujani ja tulevaisuuden teinitytön, joka kenties pesee täällä epäonnistuneita meikkejään (jos siis tulee yhtään äitiinsä). Koska vessassa tarvitaan säilytystilaa, halusin altaan alle myös kaapin. Se kätkee sisälleen siivousliinat ja -suihkeen sekä puhtaat pyyhkeet ja saippuan täyttöpussin. Lopulta kaikki saatiin kuin saatiinkin ahdettua tilaan, ja vaikka wc-istuin jouduttiin istumisen mahdollistamiseksi asentamaan vinoon, olen silti hurjan tyytyväinen lopputulokseen. Yläkerran pieni wc on nyt yhtä aikaa toimiva ja kaunis.

Tähän on tulossa siis vielä peilikaappi, mutta se odottaa yhä kasausta ja seinälle kiinnitystä. Tai oikeastaan yhtä maalauskierrosta, sillä sähkömiehen jäljiltä meidän himmeä maalipinta on paikoitellen liki musta. Samoin vasta maalatut ovenkarmit. Mutta niille ei nyt mahda muuta kuin tarttua toimeen eli sutiin ja rättiin. Peilikaapin sijaan jokin ihana vanha peili olisi varmasti paljon kauniimpi ratkaisu, mutta koska haluan sähköhammasharjat ja muut pakolliset pahat piiloon, kaappi on paras ratkaisu.

Tätä wc-tilaa rajoitaa seinät, jotka eivät ole oikeastaan mistään suunnasta suorat. Samoin lattia oli jo valmiiksi kovin kalteva. Vessassa kulkee myös iso piippu (altaan oikea reuna) ja sen vieressä komeilee paisuntasäiliö. Tilaa olisi siis puoli neliötä enemmän ilman noita, mutta minkäs teet. Teetimme melkein kaiken työn ammattilaisella, ja kyllä tuolla juuri ja juuri aikuinen mies mahtui kaakeleita seinille laittamaan. Onneksi tila on muodoltaan pitkänomainen, muuten kalusteiden sijoittelussa olisi ollut isompia ongelmia.

Seinillä on kiiltävä 15×15 laatta ja sama keskiharmaa Kiillon saumauslaasti kuin keittiössäkin. Seinien yläosa on maalattu Tikkurilan Harmony maalilla ja sävynä on X485 Kashmir. Se on kivan neutraali ja sopii mielestäni tuohon tilaan oikein hienosti. Se antaa kivasti luonnetta valkoiselle kaakelille ja tekee tilasta lämpimän. Huonekorkeus tuolla vessassa on kolmisen metriä, joten mitään ihan kokonaan kaakeloitua bunkkeria siitä ei kannattanut tehdä. Kaakeloidun alueen korkeudeksi laitettiin 165 centtiä ja näin vältettiin sellainen perinteinen puolipaneelifiilis. Korkea kaakelointi myös mahdollisti himmeän maalin käytön. Pieni allaskokonaisuus löytyi Ikeasta.

Ai niin, onhan minulla puinen naulakkokin ostettuna. Jotenkin ei vain tohtisi tehdä yhtään reikää uusiin seiniin!

 

Ps. Pahoittelut, että kuvat menevät täällä edelleen mössöksi. En onnistunut saamaan apua vaivaan. 🙁


Kommentoi